https://kolorline.hu/Bepillantás egy birkózó életébe

Bepillantás egy birkózó életébe

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Beszélgetés Ifj. Szőgyőr Mihály ifjúsági magyar bajnokkal

Honnan indult a birkózás iránti szeretete?
A sportszeretet családi hagyomány, nagybátyám a Budapesti Honvéd Sportegyesület vezetőedzője, így már óvodás koromban közel kerültem a birkózáshoz. Amíg más gyerek homokozott, addig én a birkózóterem illatát szívtam magamba. Elsős koromban Dorogon már igazolt sportoló voltam, ezután költöztünk barcikára és itt kaptam szerződést Lagzi - Kovács Zsolttól. Kellő támogatásban részesültem a versenyeken való részvételhez, és mivel családias hangulat van a birkózók között, az életem kezdett felépülni.

Melyik éve volt a legeredményesebb?
2004-ben részt vettem a Magyar Bajnokságon, ahol harmadik helyezést értem el. Ekkor kezdtek el jönni a további szép eredmények. 2006-ban lettem Ifjúsági Magyar Bajnok és szintén ebben az évben a magyar válogatottba is bekerültem.

Melyik sporteredményére a legbüszkébb?
A Magyar Bajnoki címre és, hogy válogatott kerettag vagyok.

A sport mellett van civil foglalkozása is. Hogyan tudja összeegyeztetni a kettőt?
Nagyon nehéz, mivel egy vállalatnál több műszakban dolgozom. Sikerült a munkában is „megmászni a létrát”, így egy kis csapatot irányítok, de azt gondolom, hogy ezt is a sportnak és a kitartásnak köszönhetem.

Családjával mennyi időt tud eltölteni az elfoglaltságai mellett?
Van két gyermekem és egy feleségem. A párom sokkal több időt tölt a gyerekekkel mint én. Ha nem állna mellém, akkor nem tudnék a sportéletre ennyit koncentrálni. Szerencsésnek gondolom magam, hogy a háttértámogatásom megvan.

Gyermekei sportolnak?
Elég pici mind a kettő, egy kislányom és egy kisfiam van, de ők is elkezdtek birkózni, így edzéseken együtt tudunk lenni.

Fotó: Kovács Loretta

Milyen céljai vannak?
Elkezdtem a sportedzői iskolát is, szeretnék gyerekekkel foglalkozni és birkózni tanítani őket. Nagy álmom az is, hogy Berentén és Sajószentpéteren létrejöjjön egy birkózó klub, mivel a toborzások során sok jókiállású fiatalt láttam és ez egy kiaknázatlan terület. Mucsonyban már sikeresen működik egy szakosztály, illetve szeptembertől a kazincbarcikai Kazinczy Ferenc Tagiskolában ismerkedhetnek a gyerekek a birkózás fortélyaival.

Ha van szabadideje, mi az ami kikapcsolja?
Párommal kertészkedni kezdtünk. Most tanuljuk a szomszédoktól mit hogyan kell csinálni és a gyerekeknek is jó, hogy a természetben lehetnek.

A birkózáson kívül van még sport, amiben aktívan részt vesz?
Kerékpározni nagyon szeretek, sokszor az egész családdal elmegyünk túrázni, de a birkózás marad az örök szerelem.

További híreink

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk