https://kolorline.hu/Nyár végén van a virágok tőosztása

Nyár végén van a virágok tőosztása

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Augusztusi kerti munka

Augusztus végén sem áll meg a kerti munka, hiszen itt az ideje az évelő virágjaink átültetéséhez, szaporításához. A hónap végén a virágok többségének szépsége már hanyatlik, de még mindig szükséges öntözni őket, a földet porhanyósítani, a száraz leveleket, virágokat leszedni.

Ha korábban még nem nyírtuk meg a sövényt, a hónap elején még elvégezhetjük. Azonban ha lehet ne halasszuk el, mert a későbbi nyírás következtében a tűlevelűek és az örökzöldek megbarnulhatnak.
Ha tűlevelű növényt szeretnénk ültetni, mindenképp most kezdjük, hiszen télig van még idejük ezeknek a növényeknek gyökeresedniük. Ebben a hónapban kiültethetjük a fenyőfát, a tiszafát, a jegenyefenyőt, hamisciprust, a lucfenyőt.

A fácskákat olyan mélyre ültessük a talajba, ahogyan a faiskolában voltak és ajánlatos a gödörbe 15 cm tőzeget szórni. Mivel még ebben a hónapban is meleg van, ezért az öntözésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, és a beárnyékolásukra is figyeljünk oda, ezzel megelőzhetjük a levelek barnulását.

A bazsarózsa és más évelő virág tőosztását is elkezdhetjük. A szétvágott növények részén 2-3 rügy és fejlett gyökérrész legyen. Az így előkészített virágokat kiültethetjük figyelve arra, hogy a rügy 3 cm-rel a talaj felszíne felett legyen. Ha a bazsarózsának vannak még zöld levelei, akkor azokat 15-rel megkurtíthatjuk.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk