https://kolorline.hu/Nyár végén van a virágok tőosztása

Nyár végén van a virágok tőosztása

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Augusztusi kerti munka

Augusztus végén sem áll meg a kerti munka, hiszen itt az ideje az évelő virágjaink átültetéséhez, szaporításához. A hónap végén a virágok többségének szépsége már hanyatlik, de még mindig szükséges öntözni őket, a földet porhanyósítani, a száraz leveleket, virágokat leszedni.

Ha korábban még nem nyírtuk meg a sövényt, a hónap elején még elvégezhetjük. Azonban ha lehet ne halasszuk el, mert a későbbi nyírás következtében a tűlevelűek és az örökzöldek megbarnulhatnak.
Ha tűlevelű növényt szeretnénk ültetni, mindenképp most kezdjük, hiszen télig van még idejük ezeknek a növényeknek gyökeresedniük. Ebben a hónapban kiültethetjük a fenyőfát, a tiszafát, a jegenyefenyőt, hamisciprust, a lucfenyőt.

A fácskákat olyan mélyre ültessük a talajba, ahogyan a faiskolában voltak és ajánlatos a gödörbe 15 cm tőzeget szórni. Mivel még ebben a hónapban is meleg van, ezért az öntözésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, és a beárnyékolásukra is figyeljünk oda, ezzel megelőzhetjük a levelek barnulását.

A bazsarózsa és más évelő virág tőosztását is elkezdhetjük. A szétvágott növények részén 2-3 rügy és fejlett gyökérrész legyen. Az így előkészített virágokat kiültethetjük figyelve arra, hogy a rügy 3 cm-rel a talaj felszíne felett legyen. Ha a bazsarózsának vannak még zöld levelei, akkor azokat 15-rel megkurtíthatjuk.

További híreink

Az égben maradt repülő - Kezdődik a színházi évad az Egressyben

Dátum: 2018. nov 20. 15:00

A Turay Ida Színház, Edith Piaf életét bemutató zenés darabjával „Az égben maradt repülő” mai előadásával megkezdődik a 2018/2019-es színházi évad az Egressy Béni Művelődési Központban.

Asztalitenisz Diákolimpia Körzeti Döntő Kazincbarcikán

Dátum: 2018. nov 19. 16:20

Az Asztalitenisz Diákolimpia kapcsán rendeztek körzeti döntőt November 19-én a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Tűz a Hámán Katón

Dátum: 2018. nov 18. 16:12

Egy önkormányzati tulajdonú lakás kiégett, több pedig megrongálódott Kazincbarcikán november 18-án délután.

Régi adósság a Fő tér felújítása

Dátum: 2018. nov 18. 14:20

Az 1979-ben átadott Fő tér korszerűsítését, a mai kor követelményeihez igazodó megszépítését régóta terveztük – emelte ki Szitka Péter polgármester. A meglévő járdák új burkolatot kaptak, valamint új sétányokat alakítottak ki.

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk