https://kolorline.hu/Nyár végén van a virágok tőosztása

Nyár végén van a virágok tőosztása

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Augusztusi kerti munka

Augusztus végén sem áll meg a kerti munka, hiszen itt az ideje az évelő virágjaink átültetéséhez, szaporításához. A hónap végén a virágok többségének szépsége már hanyatlik, de még mindig szükséges öntözni őket, a földet porhanyósítani, a száraz leveleket, virágokat leszedni.

Ha korábban még nem nyírtuk meg a sövényt, a hónap elején még elvégezhetjük. Azonban ha lehet ne halasszuk el, mert a későbbi nyírás következtében a tűlevelűek és az örökzöldek megbarnulhatnak.
Ha tűlevelű növényt szeretnénk ültetni, mindenképp most kezdjük, hiszen télig van még idejük ezeknek a növényeknek gyökeresedniük. Ebben a hónapban kiültethetjük a fenyőfát, a tiszafát, a jegenyefenyőt, hamisciprust, a lucfenyőt.

A fácskákat olyan mélyre ültessük a talajba, ahogyan a faiskolában voltak és ajánlatos a gödörbe 15 cm tőzeget szórni. Mivel még ebben a hónapban is meleg van, ezért az öntözésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, és a beárnyékolásukra is figyeljünk oda, ezzel megelőzhetjük a levelek barnulását.

A bazsarózsa és más évelő virág tőosztását is elkezdhetjük. A szétvágott növények részén 2-3 rügy és fejlett gyökérrész legyen. Az így előkészített virágokat kiültethetjük figyelve arra, hogy a rügy 3 cm-rel a talaj felszíne felett legyen. Ha a bazsarózsának vannak még zöld levelei, akkor azokat 15-rel megkurtíthatjuk.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk