https://kolorline.hu/Nyár végén van a virágok tőosztása

Nyár végén van a virágok tőosztása

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Augusztusi kerti munka

Augusztus végén sem áll meg a kerti munka, hiszen itt az ideje az évelő virágjaink átültetéséhez, szaporításához. A hónap végén a virágok többségének szépsége már hanyatlik, de még mindig szükséges öntözni őket, a földet porhanyósítani, a száraz leveleket, virágokat leszedni.

Ha korábban még nem nyírtuk meg a sövényt, a hónap elején még elvégezhetjük. Azonban ha lehet ne halasszuk el, mert a későbbi nyírás következtében a tűlevelűek és az örökzöldek megbarnulhatnak.
Ha tűlevelű növényt szeretnénk ültetni, mindenképp most kezdjük, hiszen télig van még idejük ezeknek a növényeknek gyökeresedniük. Ebben a hónapban kiültethetjük a fenyőfát, a tiszafát, a jegenyefenyőt, hamisciprust, a lucfenyőt.

A fácskákat olyan mélyre ültessük a talajba, ahogyan a faiskolában voltak és ajánlatos a gödörbe 15 cm tőzeget szórni. Mivel még ebben a hónapban is meleg van, ezért az öntözésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, és a beárnyékolásukra is figyeljünk oda, ezzel megelőzhetjük a levelek barnulását.

A bazsarózsa és más évelő virág tőosztását is elkezdhetjük. A szétvágott növények részén 2-3 rügy és fejlett gyökérrész legyen. Az így előkészített virágokat kiültethetjük figyelve arra, hogy a rügy 3 cm-rel a talaj felszíne felett legyen. Ha a bazsarózsának vannak még zöld levelei, akkor azokat 15-rel megkurtíthatjuk.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk