https://kolorline.hu/Ünnepeljük együtt az állatokat!

Ünnepeljük együtt az állatokat!

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy kisállat rengeteg örömet szerezhet nekünk, de vajon mi tudjuk-e, hogy neki mire van szüksége? Az állatok világnapján több nemzetközi és hazai (civil) szervezet szólal fel az állatok jogaiért, s számunkra is remek alkalom lehet, hogy megháláljuk nekik azt a szeretet, melyet ők adnak nekünk a mindennapokban.

„Október 4-én, az állatok világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát!”

1931 óta ez az állatok világnapja, melyet Olaszországban, Firenzében hívtak életre. Eleinte a cél az volt, hogy a vadon élő állatok pusztulását megfékezzék, később, a világon egyre szélesebb körben népszerűvé váló ünnepnapon már minden állatért kiállnak az aktivisták: így többek között szót emelnek a fogságban vagy állatkertekben tartott, a tenyésztett vagy haszon-, illetve háziállatok jogaiért, valamint az orvvadászat ellen.

Az ünnepnap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat, a célja pedig, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.


Fotók: Zele Tímea

Ezen az állati napon töltsünk még több időt bundás, tollas vagy pikkelyes kedvencünkkel, vigyük egy nagyot sétálni, lepjük meg egy új játékkal, vagy finom csemegékkel. Higgye el, számára a gazdi szeretete és társasága a legnagyobb ajándék!   

Kazincbarcikán a nevelési-oktatási intézmények sem feledkeztek meg a világnapról: a Pollack Mihály Általános Iskola gyűjtést szervezett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) számára, melyre rengeteg felajánlás érkezett a gyerekektől és szüleiktől, valamint az intézmény pedagógusaitól. Az alapítvány tagjai október 4-én ellátogattak az iskolába, ahol személyesen vették át az iskola vezetésétől és a gyerekektől az adományt, majd egy rövid előadást tartottak a felelős állattartásról.

Mindemellett Százszorszép Tagóvodában is megemlékeztek az ember "legjobb barátairól". 

További híreink

Öt kazincbarcikai arany

Dátum: 2018. okt 20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a kazincbarcikaiak az október 20-án megrendezett XI. Szücs Lajos Súlyemelő Emlékversenyen és a VII. Szabó Ferenc Masters Súlyemelő Emlékversenyen.

„Az első laborom”

Dátum: 2018. okt 20. 15:48

Idén először lehetősége nyílt a Szalézis diákoknak, hogy vegyész fakultáción vehessenek részt.

Őrizzük meg csontjaink egészségét!

Dátum: 2018. okt 20. 10:00

A csontritkulás világnapját ünnepeljük!

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

Programajánló

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Kolorakadémia - Szenior Szabadegyetem

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk