https://kolorline.hu/Ünnepeljük együtt az állatokat!

Ünnepeljük együtt az állatokat!

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy kisállat rengeteg örömet szerezhet nekünk, de vajon mi tudjuk-e, hogy neki mire van szüksége? Az állatok világnapján több nemzetközi és hazai (civil) szervezet szólal fel az állatok jogaiért, s számunkra is remek alkalom lehet, hogy megháláljuk nekik azt a szeretet, melyet ők adnak nekünk a mindennapokban.

„Október 4-én, az állatok világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát!”

1931 óta ez az állatok világnapja, melyet Olaszországban, Firenzében hívtak életre. Eleinte a cél az volt, hogy a vadon élő állatok pusztulását megfékezzék, később, a világon egyre szélesebb körben népszerűvé váló ünnepnapon már minden állatért kiállnak az aktivisták: így többek között szót emelnek a fogságban vagy állatkertekben tartott, a tenyésztett vagy haszon-, illetve háziállatok jogaiért, valamint az orvvadászat ellen.

Az ünnepnap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat, a célja pedig, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.


Fotók: Zele Tímea

Ezen az állati napon töltsünk még több időt bundás, tollas vagy pikkelyes kedvencünkkel, vigyük egy nagyot sétálni, lepjük meg egy új játékkal, vagy finom csemegékkel. Higgye el, számára a gazdi szeretete és társasága a legnagyobb ajándék!   

Kazincbarcikán a nevelési-oktatási intézmények sem feledkeztek meg a világnapról: a Pollack Mihály Általános Iskola gyűjtést szervezett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) számára, melyre rengeteg felajánlás érkezett a gyerekektől és szüleiktől, valamint az intézmény pedagógusaitól. Az alapítvány tagjai október 4-én ellátogattak az iskolába, ahol személyesen vették át az iskola vezetésétől és a gyerekektől az adományt, majd egy rövid előadást tartottak a felelős állattartásról.

Mindemellett Százszorszép Tagóvodában is megemlékeztek az ember "legjobb barátairól". 

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk