https://kolorline.hu/Ünnepeljük együtt az állatokat!

Ünnepeljük együtt az állatokat!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy kisállat rengeteg örömet szerezhet nekünk, de vajon mi tudjuk-e, hogy neki mire van szüksége? Az állatok világnapján több nemzetközi és hazai (civil) szervezet szólal fel az állatok jogaiért, s számunkra is remek alkalom lehet, hogy megháláljuk nekik azt a szeretet, melyet ők adnak nekünk a mindennapokban.

„Október 4-én, az állatok világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát!”

1931 óta ez az állatok világnapja, melyet Olaszországban, Firenzében hívtak életre. Eleinte a cél az volt, hogy a vadon élő állatok pusztulását megfékezzék, később, a világon egyre szélesebb körben népszerűvé váló ünnepnapon már minden állatért kiállnak az aktivisták: így többek között szót emelnek a fogságban vagy állatkertekben tartott, a tenyésztett vagy haszon-, illetve háziállatok jogaiért, valamint az orvvadászat ellen.

Az ünnepnap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat, a célja pedig, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.


Fotók: Zele Tímea

Ezen az állati napon töltsünk még több időt bundás, tollas vagy pikkelyes kedvencünkkel, vigyük egy nagyot sétálni, lepjük meg egy új játékkal, vagy finom csemegékkel. Higgye el, számára a gazdi szeretete és társasága a legnagyobb ajándék!   

Kazincbarcikán a nevelési-oktatási intézmények sem feledkeztek meg a világnapról: a Pollack Mihály Általános Iskola gyűjtést szervezett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) számára, melyre rengeteg felajánlás érkezett a gyerekektől és szüleiktől, valamint az intézmény pedagógusaitól. Az alapítvány tagjai október 4-én ellátogattak az iskolába, ahol személyesen vették át az iskola vezetésétől és a gyerekektől az adományt, majd egy rövid előadást tartottak a felelős állattartásról.

Mindemellett Százszorszép Tagóvodában is megemlékeztek az ember "legjobb barátairól". 

További híreink

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk