https://kolorline.hu/Stressz nélkül szép az élet

Stressz nélkül szép az élet

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az egyre kellemetlenebbé váló őszi, a tél érkezését jelző időjárás, az ünnepek közelségével szaporodó teendőink a szokásosnál is nagyobb stresszt válthatnak ki bennünk.

Felgyorsult, sikerorientált világunkban szüntelenül nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. A hétköznapoktól való félelem és szorongás azonban hosszútávon nem működhet, hiszen ez az állandósult állapot egy sor egészségügyi következménnyel járhat. Lássuk, mi mindent tehetünk a leküzdése érdekében!


Fotók: Bartók Bence

A teljesség igénye nélkül néhány módszer, mely segíthet felülkerekedni a negatív érzelmeken. Fontos, hogy felismerjük félelmeinket. A helyzettel való szembenézés javíthatja közérzetünket, egy hasonló szituáció pozitívabb megítélését. Gondoljuk át, nem kevertük-e össze a stressz és az izgalom érzetét. Bármilyen furcsán is hangzik, de igyunk kávét. Egy tanulmány kimutatta, hogy a koffein segít a stressz legyőzésében. Mozogjunk sokat. A friss levegőn történő séta jót tesz a feszült idegállapot leküzdésében.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok ugyancsak segítséget jelentenek. Erősítsük meg magunkat pozitív gondolatokkal. Ugye jól hangzik, ha azt tápláljuk magunkba, hogy milyen szépek, okosak és sikeresek vagyunk! Tehát mosolyogjunk.

Most pedig térjünk rá az ünnepek előtti őrült hajszára. Tumultus az utakon, nehézkes közlekedés, zsúfolt boltok és az aggodalom: mit, mennyiért, hogyan vegyem meg. Nyilván mindenki számára ismerős érzések ezek. Az ünnepi időszak meghittségét beárnyékolja a megfelelő ajándék utáni vadászat. Ilyenkor érdemes hamarabb elgondolkodni a bevásárlólistán, elkerülendő az idegeskedést. Sokan esküsznek a mindinkább népszerűbbé váló online vásárlásra, de ebben az esetben ne felejtsünk el néhány momentumot figyelembe venni, például, hogy időben adjuk le a rendelést, nehogy szeretteink lemaradjanak a Jézuska ajándékáról.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk