https://kolorline.hu/Stressz nélkül szép az élet

Stressz nélkül szép az élet

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az egyre kellemetlenebbé váló őszi, a tél érkezését jelző időjárás, az ünnepek közelségével szaporodó teendőink a szokásosnál is nagyobb stresszt válthatnak ki bennünk.

Felgyorsult, sikerorientált világunkban szüntelenül nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. A hétköznapoktól való félelem és szorongás azonban hosszútávon nem működhet, hiszen ez az állandósult állapot egy sor egészségügyi következménnyel járhat. Lássuk, mi mindent tehetünk a leküzdése érdekében!


Fotók: Bartók Bence

A teljesség igénye nélkül néhány módszer, mely segíthet felülkerekedni a negatív érzelmeken. Fontos, hogy felismerjük félelmeinket. A helyzettel való szembenézés javíthatja közérzetünket, egy hasonló szituáció pozitívabb megítélését. Gondoljuk át, nem kevertük-e össze a stressz és az izgalom érzetét. Bármilyen furcsán is hangzik, de igyunk kávét. Egy tanulmány kimutatta, hogy a koffein segít a stressz legyőzésében. Mozogjunk sokat. A friss levegőn történő séta jót tesz a feszült idegállapot leküzdésében.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok ugyancsak segítséget jelentenek. Erősítsük meg magunkat pozitív gondolatokkal. Ugye jól hangzik, ha azt tápláljuk magunkba, hogy milyen szépek, okosak és sikeresek vagyunk! Tehát mosolyogjunk.

Most pedig térjünk rá az ünnepek előtti őrült hajszára. Tumultus az utakon, nehézkes közlekedés, zsúfolt boltok és az aggodalom: mit, mennyiért, hogyan vegyem meg. Nyilván mindenki számára ismerős érzések ezek. Az ünnepi időszak meghittségét beárnyékolja a megfelelő ajándék utáni vadászat. Ilyenkor érdemes hamarabb elgondolkodni a bevásárlólistán, elkerülendő az idegeskedést. Sokan esküsznek a mindinkább népszerűbbé váló online vásárlásra, de ebben az esetben ne felejtsünk el néhány momentumot figyelembe venni, például, hogy időben adjuk le a rendelést, nehogy szeretteink lemaradjanak a Jézuska ajándékáról.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk