KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Stressz nélkül szép az élet

Stressz nélkül szép az élet

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az egyre kellemetlenebbé váló őszi, a tél érkezését jelző időjárás, az ünnepek közelségével szaporodó teendőink a szokásosnál is nagyobb stresszt válthatnak ki bennünk.

Felgyorsult, sikerorientált világunkban szüntelenül nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. A hétköznapoktól való félelem és szorongás azonban hosszútávon nem működhet, hiszen ez az állandósult állapot egy sor egészségügyi következménnyel járhat. Lássuk, mi mindent tehetünk a leküzdése érdekében!


Fotók: Bartók Bence

A teljesség igénye nélkül néhány módszer, mely segíthet felülkerekedni a negatív érzelmeken. Fontos, hogy felismerjük félelmeinket. A helyzettel való szembenézés javíthatja közérzetünket, egy hasonló szituáció pozitívabb megítélését. Gondoljuk át, nem kevertük-e össze a stressz és az izgalom érzetét. Bármilyen furcsán is hangzik, de igyunk kávét. Egy tanulmány kimutatta, hogy a koffein segít a stressz legyőzésében. Mozogjunk sokat. A friss levegőn történő séta jót tesz a feszült idegállapot leküzdésében.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok ugyancsak segítséget jelentenek. Erősítsük meg magunkat pozitív gondolatokkal. Ugye jól hangzik, ha azt tápláljuk magunkba, hogy milyen szépek, okosak és sikeresek vagyunk! Tehát mosolyogjunk.

Most pedig térjünk rá az ünnepek előtti őrült hajszára. Tumultus az utakon, nehézkes közlekedés, zsúfolt boltok és az aggodalom: mit, mennyiért, hogyan vegyem meg. Nyilván mindenki számára ismerős érzések ezek. Az ünnepi időszak meghittségét beárnyékolja a megfelelő ajándék utáni vadászat. Ilyenkor érdemes hamarabb elgondolkodni a bevásárlólistán, elkerülendő az idegeskedést. Sokan esküsznek a mindinkább népszerűbbé váló online vásárlásra, de ebben az esetben ne felejtsünk el néhány momentumot figyelembe venni, például, hogy időben adjuk le a rendelést, nehogy szeretteink lemaradjanak a Jézuska ajándékáról.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk