https://kolorline.hu/Stressz nélkül szép az élet

Stressz nélkül szép az élet

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az egyre kellemetlenebbé váló őszi, a tél érkezését jelző időjárás, az ünnepek közelségével szaporodó teendőink a szokásosnál is nagyobb stresszt válthatnak ki bennünk.

Felgyorsult, sikerorientált világunkban szüntelenül nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. A hétköznapoktól való félelem és szorongás azonban hosszútávon nem működhet, hiszen ez az állandósult állapot egy sor egészségügyi következménnyel járhat. Lássuk, mi mindent tehetünk a leküzdése érdekében!


Fotók: Bartók Bence

A teljesség igénye nélkül néhány módszer, mely segíthet felülkerekedni a negatív érzelmeken. Fontos, hogy felismerjük félelmeinket. A helyzettel való szembenézés javíthatja közérzetünket, egy hasonló szituáció pozitívabb megítélését. Gondoljuk át, nem kevertük-e össze a stressz és az izgalom érzetét. Bármilyen furcsán is hangzik, de igyunk kávét. Egy tanulmány kimutatta, hogy a koffein segít a stressz legyőzésében. Mozogjunk sokat. A friss levegőn történő séta jót tesz a feszült idegállapot leküzdésében.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok ugyancsak segítséget jelentenek. Erősítsük meg magunkat pozitív gondolatokkal. Ugye jól hangzik, ha azt tápláljuk magunkba, hogy milyen szépek, okosak és sikeresek vagyunk! Tehát mosolyogjunk.

Most pedig térjünk rá az ünnepek előtti őrült hajszára. Tumultus az utakon, nehézkes közlekedés, zsúfolt boltok és az aggodalom: mit, mennyiért, hogyan vegyem meg. Nyilván mindenki számára ismerős érzések ezek. Az ünnepi időszak meghittségét beárnyékolja a megfelelő ajándék utáni vadászat. Ilyenkor érdemes hamarabb elgondolkodni a bevásárlólistán, elkerülendő az idegeskedést. Sokan esküsznek a mindinkább népszerűbbé váló online vásárlásra, de ebben az esetben ne felejtsünk el néhány momentumot figyelembe venni, például, hogy időben adjuk le a rendelést, nehogy szeretteink lemaradjanak a Jézuska ajándékáról.

További híreink

Húsvéti kosárfonás a Gyermekek Házában

Dátum: 2019. febr 15. 20:29

Kézműves foglalkozás keretében kezdték meg a készülődést a húsvétra az Ádám Jenő Tagiskola harmadikosai a Gyermekek Házában február 15-én.

Ápoló a világ körül

Dátum: 2019. febr 15. 17:28

Interjú Sebő Gáborral

Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Dátum: 2019. febr 14. 14:55

Az elmúlt napok rendkívül mozgalmasan és eredményesen teltek városunk önkormányzati rendészetének életében.

„Életem legszebb napja”

Dátum: 2019. febr 13. 14:24

Isten éltesse Margitka nénit!

Programajánló

Mészáros János Elek fellépése

Berente

Férfi Futsal NB II Alapszakasz záróforduló

Kazincbarcika

Bánfalvy Stúdió: Nicsak, ki lakik itt?

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Amerre még nem jártunk

Tardona

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk