https://kolorline.hu/Stressz nélkül szép az élet

Stressz nélkül szép az élet

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az egyre kellemetlenebbé váló őszi, a tél érkezését jelző időjárás, az ünnepek közelségével szaporodó teendőink a szokásosnál is nagyobb stresszt válthatnak ki bennünk.

Felgyorsult, sikerorientált világunkban szüntelenül nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. A hétköznapoktól való félelem és szorongás azonban hosszútávon nem működhet, hiszen ez az állandósult állapot egy sor egészségügyi következménnyel járhat. Lássuk, mi mindent tehetünk a leküzdése érdekében!


Fotók: Bartók Bence

A teljesség igénye nélkül néhány módszer, mely segíthet felülkerekedni a negatív érzelmeken. Fontos, hogy felismerjük félelmeinket. A helyzettel való szembenézés javíthatja közérzetünket, egy hasonló szituáció pozitívabb megítélését. Gondoljuk át, nem kevertük-e össze a stressz és az izgalom érzetét. Bármilyen furcsán is hangzik, de igyunk kávét. Egy tanulmány kimutatta, hogy a koffein segít a stressz legyőzésében. Mozogjunk sokat. A friss levegőn történő séta jót tesz a feszült idegállapot leküzdésében.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok ugyancsak segítséget jelentenek. Erősítsük meg magunkat pozitív gondolatokkal. Ugye jól hangzik, ha azt tápláljuk magunkba, hogy milyen szépek, okosak és sikeresek vagyunk! Tehát mosolyogjunk.

Most pedig térjünk rá az ünnepek előtti őrült hajszára. Tumultus az utakon, nehézkes közlekedés, zsúfolt boltok és az aggodalom: mit, mennyiért, hogyan vegyem meg. Nyilván mindenki számára ismerős érzések ezek. Az ünnepi időszak meghittségét beárnyékolja a megfelelő ajándék utáni vadászat. Ilyenkor érdemes hamarabb elgondolkodni a bevásárlólistán, elkerülendő az idegeskedést. Sokan esküsznek a mindinkább népszerűbbé váló online vásárlásra, de ebben az esetben ne felejtsünk el néhány momentumot figyelembe venni, például, hogy időben adjuk le a rendelést, nehogy szeretteink lemaradjanak a Jézuska ajándékáról.

További híreink

Nemzetközi judo verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2018. dec 12. 11:10

Kazincbarcikán immár IV. alkalommal került megrendezett Judo Csillagok – Mikulás kupa.

Megújult az imolai református templom

Dátum: 2018. dec 12. 11:06

Új külsővel várja a híveket az imolai református templom

A karácsonyi házikó

Dátum: 2018. dec 11. 17:40

Adni jó!

Ismét szalagot tűztek a középiskolások

Dátum: 2018. dec 11. 14:05

Felavatták iskoláik szalagját a kazincbarcikai középiskolások december 7-én. Két iskolában is ünnepséget tartottak a városban péntek este.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk