https://kolorline.hu/Karácsony ünnepén

Karácsony ünnepén

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánok minden Kedves Olvasónak! Megtiszteltetés számomra, hogy az ünnepre készülve megoszthatom gondolataimat mindazokkal, akik Kazincbarcika városában és a kistérségben velünk ünnepelnek.

Hiszem, hogy mindnyájan azt szeretnénk, hogy az ünnep szépen teljen, a mi szívünkre, lelkünkre, életünkre, szeretteinkre jó hatással legyen. Sok mindent megteszünk azért, hogy ez a vágy, ez a remény valósággá legyen. Már hetekkel ezelőtt elkezdünk azon gondolkodni, hogy kit mivel ajándékozzunk meg. Mivel szerezzünk örömöt, hogyan fejezzük ki szeretetünket? Mitől lenne ez az ünnep igazán békés, boldog és áldott?

Szeretnék most röviden választ adni ezekre a kérdésekre. A karácsony, Jézus Krisztus születésének az ünnepe. Jézus földre jötte Isten cselekvő hatalmáról üzen felénk. Mi mindent cselekszik, mi mindent tesz az ember az ünnepre készülve? A háziasszonyok a legjobb recepteket veszik elő, hogy az ünnepi terített asztalra a legfinomabb falatok kerüljenek. A gondos édesapák felállítják a karácsonyfát, hogy ékessége legyen a családi hajléknak, s hogy legyen hova tenni az ajándékokat. A nagyszülők mindent megtesznek, hogy örömöt szerezzenek unokáiknak. A gyermekek nagy izgalommal várják a családi együttléteket, találkozásokat, látogatásokat, az ünnepi köszöntéseket.

Nagyon fontosnak tartom az ünnepi előkészületeket. Mégis azt szeretném, ha most elgondolkodnánk és nem csak azt látnánk, hogy mennyi mindent tesz az ember az ünnepért, hanem azt is, hogy mit tesz az Isten, a mi békés, boldog, áldott karácsonyunkért. Ő cselekszik. Cselekedett egykor, mikor elküldte hozzánk egyszülött fiát, hogy e világnak megváltója legyen. Cselekedett, amikor a szegényes istállóban megszületett a királyok királya, az uraknak ura. Cselekedett, mikor elfogadta egyszülött fia golgotai áldozatát, aki a mi bűneink büntetését szenvedte el ott a kereszten. Cselekedett, amikor harmadnapra feltámasztotta Őt a halálból, hogy az örök életnek első zsengéje legyen. Mintegy bizonyságát adva, hogy aki hisz Őbenne, annak örök élete van.

Így lett dicsőség a mennyben és a földön békesség és az emberekhez jóakarat. Isten ma is cselekszik. Ott is, ahol segítségül hívják az ő nevét és ott is, ahol nem. Ő munkál szeretetet a szívünkben egymás iránt, ad türelmet, együttérző lelkületet és szólal meg a lelkiismeret hangján. Kívánom, hogy Ő cselekedjen ma is és ez ünnepen minden szívben, személyes életünkben, családi körben, munkahelyen, és lelki közösségekben!  


Fotók: Zele Tímea

Bundzik Attila református lelkipásztor
Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk