https://kolorline.hu/Karácsony ünnepén

Karácsony ünnepén

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánok minden Kedves Olvasónak! Megtiszteltetés számomra, hogy az ünnepre készülve megoszthatom gondolataimat mindazokkal, akik Kazincbarcika városában és a kistérségben velünk ünnepelnek.

Hiszem, hogy mindnyájan azt szeretnénk, hogy az ünnep szépen teljen, a mi szívünkre, lelkünkre, életünkre, szeretteinkre jó hatással legyen. Sok mindent megteszünk azért, hogy ez a vágy, ez a remény valósággá legyen. Már hetekkel ezelőtt elkezdünk azon gondolkodni, hogy kit mivel ajándékozzunk meg. Mivel szerezzünk örömöt, hogyan fejezzük ki szeretetünket? Mitől lenne ez az ünnep igazán békés, boldog és áldott?

Szeretnék most röviden választ adni ezekre a kérdésekre. A karácsony, Jézus Krisztus születésének az ünnepe. Jézus földre jötte Isten cselekvő hatalmáról üzen felénk. Mi mindent cselekszik, mi mindent tesz az ember az ünnepre készülve? A háziasszonyok a legjobb recepteket veszik elő, hogy az ünnepi terített asztalra a legfinomabb falatok kerüljenek. A gondos édesapák felállítják a karácsonyfát, hogy ékessége legyen a családi hajléknak, s hogy legyen hova tenni az ajándékokat. A nagyszülők mindent megtesznek, hogy örömöt szerezzenek unokáiknak. A gyermekek nagy izgalommal várják a családi együttléteket, találkozásokat, látogatásokat, az ünnepi köszöntéseket.

Nagyon fontosnak tartom az ünnepi előkészületeket. Mégis azt szeretném, ha most elgondolkodnánk és nem csak azt látnánk, hogy mennyi mindent tesz az ember az ünnepért, hanem azt is, hogy mit tesz az Isten, a mi békés, boldog, áldott karácsonyunkért. Ő cselekszik. Cselekedett egykor, mikor elküldte hozzánk egyszülött fiát, hogy e világnak megváltója legyen. Cselekedett, amikor a szegényes istállóban megszületett a királyok királya, az uraknak ura. Cselekedett, mikor elfogadta egyszülött fia golgotai áldozatát, aki a mi bűneink büntetését szenvedte el ott a kereszten. Cselekedett, amikor harmadnapra feltámasztotta Őt a halálból, hogy az örök életnek első zsengéje legyen. Mintegy bizonyságát adva, hogy aki hisz Őbenne, annak örök élete van.

Így lett dicsőség a mennyben és a földön békesség és az emberekhez jóakarat. Isten ma is cselekszik. Ott is, ahol segítségül hívják az ő nevét és ott is, ahol nem. Ő munkál szeretetet a szívünkben egymás iránt, ad türelmet, együttérző lelkületet és szólal meg a lelkiismeret hangján. Kívánom, hogy Ő cselekedjen ma is és ez ünnepen minden szívben, személyes életünkben, családi körben, munkahelyen, és lelki közösségekben!  


Fotók: Zele Tímea

Bundzik Attila református lelkipásztor
Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség

További híreink

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. márc 25. 11:05

Lakossági tájékoztató a MÁV területeken és a vasútvonal hálózatain történő vegyszeres gyomirtás I. üteméről

Folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat

Dátum: 2019. márc 25. 10:49

Március 25-től folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat, amelynek célja az óvodás korú gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése.

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk