https://kolorline.hu/  „Te Betlehem Júda földje…”

  „Te Betlehem Júda földje…”

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az éjszaka sötétje általában félelmetes. A gyerekek sokszor nem is mernek lámpafény nélkül aludni. Karácsony éjjele mégis szelíd és békés. Miért?

Hideg is van, sötét is van. De ez nem rideg, bántó gyermekeket riasztó sötétség. Krisztus mosolya, a pásztorok éneke, a királyok lovainak patkózaja tölti be. S ha ezt hallani szeretnénk csöndben kell lennünk.

Minden éjszaka más lett ettől az estétől, más értelmet nyert. Nincs többé ok a félelemre, mert „Velünk az Isten…” Nem kilátástalan a holnap, ami nagyon sok esetben azért tölt el rettegéssel, mert oly sok minden aggaszt. Jézus a mi életünk éjszakáiba, nehéz időszakaiba is eljön. Ezért örülnek különösen a mai estének az idősek. Nagy békesség járja át lelküket, ha a holnapra, arra az örök holnapra gondolnak.

Csöndes ez az éj, de ereje van. Mint ahogy ereje van a csöndes hűségnek, a kitartó szeretetnek, a becsületes életnek is. Ebben az éjszakában gyökerezik a hétköznapok éjeinek békessége. A kitartó jóságnak, gondoskodó szeretetnek, a kötelességnek itt találod meg a forrását. Ha elfáradtál, lépj ide vissza. Dúdold, énekeld, kiáltsd a világba: Velünk az Isten! Ezáltal megszűnik benned az értékek bizonytalansága. Ez a három szó rendet tehet benned, melletted, körülötted.


Fotók: Zele Tímea

Dr. Janka Gábor
görögkatolikus parókus

 

 

További híreink

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Dátum: 2019. márc 21. 20:40

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát.

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Dátum: 2019. márc 21. 13:05

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben.

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Dátum: 2019. márc 21. 12:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

„Azt tehettem, amit szerettem”

Dátum: 2019. márc 21. 12:10

Interjú Neszádeliné Kállai Máriával

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Jótékonysági tavaszi zsírégető kocogás és biciklizés

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk