KolorTV élőben

https://kolorline.hu/  „Te Betlehem Júda földje…”

  „Te Betlehem Júda földje…”

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az éjszaka sötétje általában félelmetes. A gyerekek sokszor nem is mernek lámpafény nélkül aludni. Karácsony éjjele mégis szelíd és békés. Miért?

Hideg is van, sötét is van. De ez nem rideg, bántó gyermekeket riasztó sötétség. Krisztus mosolya, a pásztorok éneke, a királyok lovainak patkózaja tölti be. S ha ezt hallani szeretnénk csöndben kell lennünk.

Minden éjszaka más lett ettől az estétől, más értelmet nyert. Nincs többé ok a félelemre, mert „Velünk az Isten…” Nem kilátástalan a holnap, ami nagyon sok esetben azért tölt el rettegéssel, mert oly sok minden aggaszt. Jézus a mi életünk éjszakáiba, nehéz időszakaiba is eljön. Ezért örülnek különösen a mai estének az idősek. Nagy békesség járja át lelküket, ha a holnapra, arra az örök holnapra gondolnak.

Csöndes ez az éj, de ereje van. Mint ahogy ereje van a csöndes hűségnek, a kitartó szeretetnek, a becsületes életnek is. Ebben az éjszakában gyökerezik a hétköznapok éjeinek békessége. A kitartó jóságnak, gondoskodó szeretetnek, a kötelességnek itt találod meg a forrását. Ha elfáradtál, lépj ide vissza. Dúdold, énekeld, kiáltsd a világba: Velünk az Isten! Ezáltal megszűnik benned az értékek bizonytalansága. Ez a három szó rendet tehet benned, melletted, körülötted.


Fotók: Zele Tímea

Dr. Janka Gábor
görögkatolikus parókus

 

 

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk