https://kolorline.hu/  „Te Betlehem Júda földje…”

  „Te Betlehem Júda földje…”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az éjszaka sötétje általában félelmetes. A gyerekek sokszor nem is mernek lámpafény nélkül aludni. Karácsony éjjele mégis szelíd és békés. Miért?

Hideg is van, sötét is van. De ez nem rideg, bántó gyermekeket riasztó sötétség. Krisztus mosolya, a pásztorok éneke, a királyok lovainak patkózaja tölti be. S ha ezt hallani szeretnénk csöndben kell lennünk.

Minden éjszaka más lett ettől az estétől, más értelmet nyert. Nincs többé ok a félelemre, mert „Velünk az Isten…” Nem kilátástalan a holnap, ami nagyon sok esetben azért tölt el rettegéssel, mert oly sok minden aggaszt. Jézus a mi életünk éjszakáiba, nehéz időszakaiba is eljön. Ezért örülnek különösen a mai estének az idősek. Nagy békesség járja át lelküket, ha a holnapra, arra az örök holnapra gondolnak.

Csöndes ez az éj, de ereje van. Mint ahogy ereje van a csöndes hűségnek, a kitartó szeretetnek, a becsületes életnek is. Ebben az éjszakában gyökerezik a hétköznapok éjeinek békessége. A kitartó jóságnak, gondoskodó szeretetnek, a kötelességnek itt találod meg a forrását. Ha elfáradtál, lépj ide vissza. Dúdold, énekeld, kiáltsd a világba: Velünk az Isten! Ezáltal megszűnik benned az értékek bizonytalansága. Ez a három szó rendet tehet benned, melletted, körülötted.


Fotók: Zele Tímea

Dr. Janka Gábor
görögkatolikus parókus

 

 

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk