https://kolorline.hu/  „Te Betlehem Júda földje…”

  „Te Betlehem Júda földje…”

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az éjszaka sötétje általában félelmetes. A gyerekek sokszor nem is mernek lámpafény nélkül aludni. Karácsony éjjele mégis szelíd és békés. Miért?

Hideg is van, sötét is van. De ez nem rideg, bántó gyermekeket riasztó sötétség. Krisztus mosolya, a pásztorok éneke, a királyok lovainak patkózaja tölti be. S ha ezt hallani szeretnénk csöndben kell lennünk.

Minden éjszaka más lett ettől az estétől, más értelmet nyert. Nincs többé ok a félelemre, mert „Velünk az Isten…” Nem kilátástalan a holnap, ami nagyon sok esetben azért tölt el rettegéssel, mert oly sok minden aggaszt. Jézus a mi életünk éjszakáiba, nehéz időszakaiba is eljön. Ezért örülnek különösen a mai estének az idősek. Nagy békesség járja át lelküket, ha a holnapra, arra az örök holnapra gondolnak.

Csöndes ez az éj, de ereje van. Mint ahogy ereje van a csöndes hűségnek, a kitartó szeretetnek, a becsületes életnek is. Ebben az éjszakában gyökerezik a hétköznapok éjeinek békessége. A kitartó jóságnak, gondoskodó szeretetnek, a kötelességnek itt találod meg a forrását. Ha elfáradtál, lépj ide vissza. Dúdold, énekeld, kiáltsd a világba: Velünk az Isten! Ezáltal megszűnik benned az értékek bizonytalansága. Ez a három szó rendet tehet benned, melletted, körülötted.


Fotók: Zele Tímea

Dr. Janka Gábor
görögkatolikus parókus

 

 

További híreink

Játékos programozás a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2019. jún 18. 14:10

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végeztek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást.

Dübörög a VRCK Volleyball Talent 2019

Dátum: 2019. jún 18. 13:40

Teltházzal indult hétfőn a Vegyész RC Kazincbarcika tehetséggondozó tábora, a VRCK Volleyball Talent 2019, amely a második sporttábor a klub életében.

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk