https://kolorline.hu/Tavaszi első kerti munkák

Tavaszi első kerti munkák

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Vannak feladatok, amelyeket a tél elmúltával mindenképpen el kell végezni.

Fontos a gyep szellőztetése gépi vagy kézi gyepszellőztetővel, a szinte kötelező fűmagpótlás az év eleji indító trágyázással egy időben történhet. A virágok közül a rózsák metszésének szintén itt az ideje.

A szakszerű rózsametszés kissé ijesztő látványt nyújthat, de a gazdag virágzás érdekében erősen vissza kell metszenünk a rózsatöveket. A szőlő és a gyümölcsfák metszése és alapos lemosó permetezése az egész éves munkánk sikerét befolyásolja.

Figyeljünk a permetlé kikeverésére, hiszen a túl kevés hatóanyaggal feleslegesen dolgozunk, túl sokkal pedig már veszélybe sodorhatjuk kertünk segítőit, a madarakat és a hasznos rovarokat. Ha nem bánunk biztos kézzel a permetezővel, inkább kérjük szakember segítségét.
Kertet is csak megfelelő szerszámokkal tudunk művelni, ezért nagyon fontos azok átvizsgálása vagy pótlása. A fűnyírót ne felejtsük megtisztítani, cseréljünk olajat, a késeket, ollókat pedig élezzük meg.

 

 


A kert megtisztítása

 


Mikor szeretnénk megtisztítani a kertünket a lehullott levelektől, gondoljunk arra, hogy egy félreeső sarokban búvóhelyet hagyunk a sünöknek. A gereblyézés során összegyűlt leveleket, ágakat és egyéb szerves hulladékot ne égessük vagy szállíttassuk el sok pénzért!

Minden kertben ott a helye egy félreeső árnyékos zugban a komposztálónak. Ez lesz kertünk egyik legjövedelmezőbb része! Ahelyett, hogy fizetnénk a szerves anyagok elszállításáért, majd fizetnénk a termőföldért, most ezt mi magunk is előállíthatjuk. A kincset érő komposzt két év múlva kiváló, nagy tápanyagtartalmú szerves anyaggá érik, amiért kertünk minden növénye hálás lesz.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk