https://kolorline.hu/Tavaszi első kerti munkák

Tavaszi első kerti munkák

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Vannak feladatok, amelyeket a tél elmúltával mindenképpen el kell végezni.

Fontos a gyep szellőztetése gépi vagy kézi gyepszellőztetővel, a szinte kötelező fűmagpótlás az év eleji indító trágyázással egy időben történhet. A virágok közül a rózsák metszésének szintén itt az ideje.

A szakszerű rózsametszés kissé ijesztő látványt nyújthat, de a gazdag virágzás érdekében erősen vissza kell metszenünk a rózsatöveket. A szőlő és a gyümölcsfák metszése és alapos lemosó permetezése az egész éves munkánk sikerét befolyásolja.

Figyeljünk a permetlé kikeverésére, hiszen a túl kevés hatóanyaggal feleslegesen dolgozunk, túl sokkal pedig már veszélybe sodorhatjuk kertünk segítőit, a madarakat és a hasznos rovarokat. Ha nem bánunk biztos kézzel a permetezővel, inkább kérjük szakember segítségét.
Kertet is csak megfelelő szerszámokkal tudunk művelni, ezért nagyon fontos azok átvizsgálása vagy pótlása. A fűnyírót ne felejtsük megtisztítani, cseréljünk olajat, a késeket, ollókat pedig élezzük meg.

 

 


A kert megtisztítása

 


Mikor szeretnénk megtisztítani a kertünket a lehullott levelektől, gondoljunk arra, hogy egy félreeső sarokban búvóhelyet hagyunk a sünöknek. A gereblyézés során összegyűlt leveleket, ágakat és egyéb szerves hulladékot ne égessük vagy szállíttassuk el sok pénzért!

Minden kertben ott a helye egy félreeső árnyékos zugban a komposztálónak. Ez lesz kertünk egyik legjövedelmezőbb része! Ahelyett, hogy fizetnénk a szerves anyagok elszállításáért, majd fizetnénk a termőföldért, most ezt mi magunk is előállíthatjuk. A kincset érő komposzt két év múlva kiváló, nagy tápanyagtartalmú szerves anyaggá érik, amiért kertünk minden növénye hálás lesz.

További híreink

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Dátum: 2019. márc 21. 20:40

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát.

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Dátum: 2019. márc 21. 13:05

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben.

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Dátum: 2019. márc 21. 12:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

„Azt tehettem, amit szerettem”

Dátum: 2019. márc 21. 12:10

Interjú Neszádeliné Kállai Máriával

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Jótékonysági tavaszi zsírégető kocogás és biciklizés

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk