https://kolorline.hu/In memoriam Dr. Falvassy György

In memoriam Dr. Falvassy György

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Dr. Falvassy György nyugalmazott belgyógyász osztályvezető főorvos búcsúztatására március 5-én 13 órakor kerül sor a kazincbarcikai temetőben.

A család kérése, hogy mindannyian egy-egy szál virággal búcsúzzunk tőle, a koszorúra szánt összeggel pedig a Kórház „Környezetünk Egészségéért” Alapítványát támogassuk, melynek első kuratóriumi elnöke dr. Falvassy György volt.

„Szeretek Kazincbarcikán élni. Immár negyven éve sikerült azonosulnom ennek a vidéknek a történelmi atmoszférájával. Itt találtam meg mindazt, ami Magyarország levegőjét jelentheti nekem.”

Falvassy

Dr. Falvassy György egy Balaton-felvidéki faluban, Vöröstón született 1946. augusztus 5-én. Gyermekéveit Tótvázsonyban töltötte, ott is járt általános iskolába. Elmondása szerint gyerekkorában intellektuális élmények sokaságában volt része, értelmiségi nagyszüleinek és szüleinek köszönhetően nagyon sok könyvhöz férhetett hozzá. Rengeteget olvasott, a szépirodalomtól kezdve a történelemig mindent. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 1964-ben. Azt, hogy az orvosi pályát választotta, a család baráti köre sugalmazta, de legfőképpen a nagyapja krónikus betegsége erősítette meg ebben. Az érettségi után sikeres felvételi vizsgát tett, ám helyhiány miatt nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért egy évet gyógyszertári segédként dolgozott a Veszprém Megyei Kórházban és a Gyógyszertári Központban. Általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett. A diploma megvédése után, 1971-ben a Kazincbarcikai Városi Kórház belgyógyászati osztályán helyezkedett el, ahol a mai napig is dolgozik. 1976-ban belgyógyászati szakvizsgát tett. Hamarosan a belgyógyászat osztályvezető főorvoshelyettese és az intenzív belgyógyászati osztály részlegvezetője lett. 1995-től a belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa volt nyugdíjazásáig, ezt követően mint megbízott osztályvezető irányította a belgyógyászatot 2010-ig. Orvosi munkája mindmáig főként az emésztőszervi betegségekhez kötődik, tapasztalatai több tízezer endoszkópos diagnosztikai vizsgálaton, illetve szükség szerinti terápiás beavatkozáson alapulnak. Gyógyító munkája mellett a közéletben is évtizedeken át tevékenykedett. A rendszerváltást megelőzően két cikluson keresztül volt tanácstag, az egészségügyet képviselte, majd a Kazincbarcikai Városi Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja. A Kórház Szakszervezet Kazincbarcikai Bizottságában több évtizeden át dolgozott. A Kazincbarcikai Városi Kórház Munkaügyi Döntőbizottságának lett az elnöke, hosszú éveken keresztül töltötte be ezt a tisztséget. Tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak. Tíz éven keresztül dolgozott a Miskolci Akadémiai Bizottság Orvosi és Egészségügyi Szakbizottságánál. Pályája során többször részesült elismerésben.

 

Forrás: Lovas Tiborné: Kazincbarcikai Tükörcserepek 2.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk