https://kolorline.hu/In memoriam Dr. Falvassy György

In memoriam Dr. Falvassy György

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Dr. Falvassy György nyugalmazott belgyógyász osztályvezető főorvos búcsúztatására március 5-én 13 órakor kerül sor a kazincbarcikai temetőben.

A család kérése, hogy mindannyian egy-egy szál virággal búcsúzzunk tőle, a koszorúra szánt összeggel pedig a Kórház „Környezetünk Egészségéért” Alapítványát támogassuk, melynek első kuratóriumi elnöke dr. Falvassy György volt.

„Szeretek Kazincbarcikán élni. Immár negyven éve sikerült azonosulnom ennek a vidéknek a történelmi atmoszférájával. Itt találtam meg mindazt, ami Magyarország levegőjét jelentheti nekem.”

Falvassy

Dr. Falvassy György egy Balaton-felvidéki faluban, Vöröstón született 1946. augusztus 5-én. Gyermekéveit Tótvázsonyban töltötte, ott is járt általános iskolába. Elmondása szerint gyerekkorában intellektuális élmények sokaságában volt része, értelmiségi nagyszüleinek és szüleinek köszönhetően nagyon sok könyvhöz férhetett hozzá. Rengeteget olvasott, a szépirodalomtól kezdve a történelemig mindent. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 1964-ben. Azt, hogy az orvosi pályát választotta, a család baráti köre sugalmazta, de legfőképpen a nagyapja krónikus betegsége erősítette meg ebben. Az érettségi után sikeres felvételi vizsgát tett, ám helyhiány miatt nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért egy évet gyógyszertári segédként dolgozott a Veszprém Megyei Kórházban és a Gyógyszertári Központban. Általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett. A diploma megvédése után, 1971-ben a Kazincbarcikai Városi Kórház belgyógyászati osztályán helyezkedett el, ahol a mai napig is dolgozik. 1976-ban belgyógyászati szakvizsgát tett. Hamarosan a belgyógyászat osztályvezető főorvoshelyettese és az intenzív belgyógyászati osztály részlegvezetője lett. 1995-től a belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa volt nyugdíjazásáig, ezt követően mint megbízott osztályvezető irányította a belgyógyászatot 2010-ig. Orvosi munkája mindmáig főként az emésztőszervi betegségekhez kötődik, tapasztalatai több tízezer endoszkópos diagnosztikai vizsgálaton, illetve szükség szerinti terápiás beavatkozáson alapulnak. Gyógyító munkája mellett a közéletben is évtizedeken át tevékenykedett. A rendszerváltást megelőzően két cikluson keresztül volt tanácstag, az egészségügyet képviselte, majd a Kazincbarcikai Városi Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja. A Kórház Szakszervezet Kazincbarcikai Bizottságában több évtizeden át dolgozott. A Kazincbarcikai Városi Kórház Munkaügyi Döntőbizottságának lett az elnöke, hosszú éveken keresztül töltötte be ezt a tisztséget. Tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak. Tíz éven keresztül dolgozott a Miskolci Akadémiai Bizottság Orvosi és Egészségügyi Szakbizottságánál. Pályája során többször részesült elismerésben.

 

Forrás: Lovas Tiborné: Kazincbarcikai Tükörcserepek 2.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk