https://kolorline.hu/Hogyan szabaduljunk könnyen a kerti gyomtól?

Hogyan szabaduljunk könnyen a kerti gyomtól?

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Házi praktikák könnyen és olcsón

Aki kiskerttel foglalkozik, az arra törekszik, hogy minél szebb és kemikáliáktól mentesebb gyümölcsöt, zöldséget termesszen. A gazok sajnos teljesen ellepik a veteményest, a virágágyásokat. Mára olyan ötleteket hoztunk, amivel házi módszerek segítségével, gyommentessé tudjuk tenni kertünket.


Talajtakarás


A talaj eltakarása elnyomja a gazokat, így azok elszabadulását megakadályozhatjuk. Terítsünk le kérget, kartont, újságpapírt, mulcsot vagy szalmát.


Ecet


Az ecet nemcsak az otthonunkban, de a kertben is kiváló gyomirtó, főleg ha töményebb változatban használjuk. Mindig ügyeljünk arra, hogy háztartási ecetet alkalmazzunk.


Forró víz


Ennél csak arra kell vigyázni, hogy a gazokra kerüljön a felforralt vízből.


Kukoricadara


Állítólag természetes gyomirtóként funkcionál, ha a gyomra szórjuk. Egy próbát megér.


Rubbing alkohol


Egy liter vízbe keverjünk két evőkanál alkoholt, majd töltsük egy permetezőflakonba majd alkalmazzunk a nem kívánatos növényeken. Az alkohol elszívja a nedvességet a növényektől így azok ki fognak pusztulni.

 

További híreink

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk