https://kolorline.hu/Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kijelenthető hogy évről évre egyre több az allergiás megbetegedések száma Magyarországon. Hazánkban majdnem minden negyedik embert érint már valamilyen szinten a betegség, akár légúti vagy táplálékallergia formájában.

Már nyakunkon az igazi tavasz, lekerülnek szépen lassan a vastag kabátok és az emberek elkezdhetik élvezni a jó idő kellemes előnyeit. Viszont vannak, akik már előre rettegnek ettől az időszaktól, hiszen tudják, hogy számukra a tél kapcsán elpakolt papír zsebkendők hamarosan újra a mindennapok részei lesznek.

A pollenszezon beindulásával sajnos sokaknak lesznek kellemetlen, viszkető élményei a tavaszi időszakban. A növényzet kivirágozódásán túl pedig még a kinti munkálatokban használt hétköznapi anyagok is fokozhatják sokaknál az irritációt. A mezőgazdaságban alkalmazott műtrágyák, permetanyagok, illetve az építkezéseken használt kémiai anyagok is könnyen tesznek meg rövid idő alatt nagy távokat a levegőben.

A Nemzeti Egészségügyi Központ jelentése szerint ezen a hétvégén már országosan megnövekszik a nyír pollenszórása, ami az egyik legfőbb allergén a kőris és a juhar mellett. A mogyoró és a tiszafafélék még egyelőre csak kis mennyiségben fordulnak elő a levegőben, de ez a hirtelen felmelegedésnek hála gyorsan megváltozhat az elkövetkezendő pár hétben.

Így azoknak, akik ki vannak téve az ilyen veszélyeknek érdemes fontolóra venni a háziorvos lehetőségét. Napjainkban már rengeteg allergiagyógyszer létezik, amely a régi készítményekkel szemben már fáradtságot sem okoz. A szakemberek pedig segíthetnek, hogy visszakapjuk szaglásunkat a nyár közeledtével.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk