https://kolorline.hu/Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kijelenthető hogy évről évre egyre több az allergiás megbetegedések száma Magyarországon. Hazánkban majdnem minden negyedik embert érint már valamilyen szinten a betegség, akár légúti vagy táplálékallergia formájában.

Már nyakunkon az igazi tavasz, lekerülnek szépen lassan a vastag kabátok és az emberek elkezdhetik élvezni a jó idő kellemes előnyeit. Viszont vannak, akik már előre rettegnek ettől az időszaktól, hiszen tudják, hogy számukra a tél kapcsán elpakolt papír zsebkendők hamarosan újra a mindennapok részei lesznek.

A pollenszezon beindulásával sajnos sokaknak lesznek kellemetlen, viszkető élményei a tavaszi időszakban. A növényzet kivirágozódásán túl pedig még a kinti munkálatokban használt hétköznapi anyagok is fokozhatják sokaknál az irritációt. A mezőgazdaságban alkalmazott műtrágyák, permetanyagok, illetve az építkezéseken használt kémiai anyagok is könnyen tesznek meg rövid idő alatt nagy távokat a levegőben.

A Nemzeti Egészségügyi Központ jelentése szerint ezen a hétvégén már országosan megnövekszik a nyír pollenszórása, ami az egyik legfőbb allergén a kőris és a juhar mellett. A mogyoró és a tiszafafélék még egyelőre csak kis mennyiségben fordulnak elő a levegőben, de ez a hirtelen felmelegedésnek hála gyorsan megváltozhat az elkövetkezendő pár hétben.

Így azoknak, akik ki vannak téve az ilyen veszélyeknek érdemes fontolóra venni a háziorvos lehetőségét. Napjainkban már rengeteg allergiagyógyszer létezik, amely a régi készítményekkel szemben már fáradtságot sem okoz. A szakemberek pedig segíthetnek, hogy visszakapjuk szaglásunkat a nyár közeledtével.

További híreink

Játékos programozás a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2019. jún 18. 14:10

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végeztek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást.

Dübörög a VRCK Volleyball Talent 2019

Dátum: 2019. jún 18. 13:40

Teltházzal indult hétfőn a Vegyész RC Kazincbarcika tehetséggondozó tábora, a VRCK Volleyball Talent 2019, amely a második sporttábor a klub életében.

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk