https://kolorline.hu/Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Keserédes tavaszi szellő – kezdődik az allergiaszezon

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kijelenthető hogy évről évre egyre több az allergiás megbetegedések száma Magyarországon. Hazánkban majdnem minden negyedik embert érint már valamilyen szinten a betegség, akár légúti vagy táplálékallergia formájában.

Már nyakunkon az igazi tavasz, lekerülnek szépen lassan a vastag kabátok és az emberek elkezdhetik élvezni a jó idő kellemes előnyeit. Viszont vannak, akik már előre rettegnek ettől az időszaktól, hiszen tudják, hogy számukra a tél kapcsán elpakolt papír zsebkendők hamarosan újra a mindennapok részei lesznek.

A pollenszezon beindulásával sajnos sokaknak lesznek kellemetlen, viszkető élményei a tavaszi időszakban. A növényzet kivirágozódásán túl pedig még a kinti munkálatokban használt hétköznapi anyagok is fokozhatják sokaknál az irritációt. A mezőgazdaságban alkalmazott műtrágyák, permetanyagok, illetve az építkezéseken használt kémiai anyagok is könnyen tesznek meg rövid idő alatt nagy távokat a levegőben.

A Nemzeti Egészségügyi Központ jelentése szerint ezen a hétvégén már országosan megnövekszik a nyír pollenszórása, ami az egyik legfőbb allergén a kőris és a juhar mellett. A mogyoró és a tiszafafélék még egyelőre csak kis mennyiségben fordulnak elő a levegőben, de ez a hirtelen felmelegedésnek hála gyorsan megváltozhat az elkövetkezendő pár hétben.

Így azoknak, akik ki vannak téve az ilyen veszélyeknek érdemes fontolóra venni a háziorvos lehetőségét. Napjainkban már rengeteg allergiagyógyszer létezik, amely a régi készítményekkel szemben már fáradtságot sem okoz. A szakemberek pedig segíthetnek, hogy visszakapjuk szaglásunkat a nyár közeledtével.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk