https://kolorline.hu/A szabadvizek veszélyei

A szabadvizek veszélyei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A kánikulai melegben kellemes felüdülést jelent a vízparton való időtöltés. A hűs habokban való lubickolás azonban számos veszélyt is rejt magában, amit a gondtalan pihenés, illetve nyaralás eltöltéséhez mindenképp szem előtt kell tartani. Hazánk szabad vizekben rendkívül gazdag, mely számtalan lehetőséget kínál fürdőzésre, sportolásra egyaránt. Azonban a vakációzóknak számolniuk kell a veszélyt rejtő helyzetekkel, főként a vizek és az időjárás szeszélyeivel.

Sajnos, a nyílt vizek évről évre szednek áldozatokat, ezért összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit nem árt megszívelni.
Úszni nem tudók, gyengén úszók csak sekély vízben fürdőzzenek.
Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Az úszni nem tudó gyermekeknek mindenféleképp, de a jól úszóknak is célszerű a mentőmellény vagy a mentőgallér használata.
Ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe, valamint kerüljék el a vízjárművekről, fürdőeszközökről való hirtelen vízbeugrást.
A szabadvizeken is vannak kijelölt fürdőhelyek.  Biztonságuk érdekében ne hagyják el ezt a területet.
Elsodródott játékok, matracok után ne ússzanak mélyvízre.
Erősödő szélben csónakkal, fürdőeszközzel elsodródók lehetőség szerint maradjanak a csónakban, amíg kisvízre érnek vagy ameddig megérkezik a segítség.
Fürdés, illetve fürdőeszköz használata előtt ne fogyasszanak nagy mennyiségű alkoholt.
Vihar közeledtére azonnal menjenek ki a partra és keressenek biztonságos menedéket.
Úszni nem tudók a mély vízben ne használjanak felfújható fürdőeszközöket – gumimatracot, gumicsónakot – s ne aludjanak el azokon.vízA legfontosabb ismérveken kívül akadnak szabályok, melyek betartása fontos lehet. Többek között kerüljék a teli gyomorral való fürdést. Legyenek óvatosak az éjszakai fürdőzéssel. A megvilágított vízfelületen és legfeljebb a mélyvíz határáig ússzanak. Szív és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek. Tilos fürödni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében, valamint az egészségre ártalmas vizekben.
A nyár örömeinek kihasználása csakis úgy lehet teljes, ha a jól megérdemelt szabadságunk alatt is józanul és megfontoltan cselekszünk.         

Forrás: police .hu

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk