https://kolorline.hu/A szabadvizek veszélyei

A szabadvizek veszélyei

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A kánikulai melegben kellemes felüdülést jelent a vízparton való időtöltés. A hűs habokban való lubickolás azonban számos veszélyt is rejt magában, amit a gondtalan pihenés, illetve nyaralás eltöltéséhez mindenképp szem előtt kell tartani. Hazánk szabad vizekben rendkívül gazdag, mely számtalan lehetőséget kínál fürdőzésre, sportolásra egyaránt. Azonban a vakációzóknak számolniuk kell a veszélyt rejtő helyzetekkel, főként a vizek és az időjárás szeszélyeivel.

Sajnos, a nyílt vizek évről évre szednek áldozatokat, ezért összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit nem árt megszívelni.
Úszni nem tudók, gyengén úszók csak sekély vízben fürdőzzenek.
Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Az úszni nem tudó gyermekeknek mindenféleképp, de a jól úszóknak is célszerű a mentőmellény vagy a mentőgallér használata.
Ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe, valamint kerüljék el a vízjárművekről, fürdőeszközökről való hirtelen vízbeugrást.
A szabadvizeken is vannak kijelölt fürdőhelyek.  Biztonságuk érdekében ne hagyják el ezt a területet.
Elsodródott játékok, matracok után ne ússzanak mélyvízre.
Erősödő szélben csónakkal, fürdőeszközzel elsodródók lehetőség szerint maradjanak a csónakban, amíg kisvízre érnek vagy ameddig megérkezik a segítség.
Fürdés, illetve fürdőeszköz használata előtt ne fogyasszanak nagy mennyiségű alkoholt.
Vihar közeledtére azonnal menjenek ki a partra és keressenek biztonságos menedéket.
Úszni nem tudók a mély vízben ne használjanak felfújható fürdőeszközöket – gumimatracot, gumicsónakot – s ne aludjanak el azokon.vízA legfontosabb ismérveken kívül akadnak szabályok, melyek betartása fontos lehet. Többek között kerüljék a teli gyomorral való fürdést. Legyenek óvatosak az éjszakai fürdőzéssel. A megvilágított vízfelületen és legfeljebb a mélyvíz határáig ússzanak. Szív és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek. Tilos fürödni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében, valamint az egészségre ártalmas vizekben.
A nyár örömeinek kihasználása csakis úgy lehet teljes, ha a jól megérdemelt szabadságunk alatt is józanul és megfontoltan cselekszünk.         

Forrás: police .hu

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk