https://kolorline.hu/A rockabilly nagykövetei

A rockabilly nagykövetei

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az 1998-ban alakult Mystery Gang együttes lelkes követője a rockabilly műfajnak.


Fotók: Bartók Alexandra

A stílus az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel, magalkotója, Elvis Presley jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére, annak ellenére is, hogy a popkultúrában viszonylag rövid ideig tartott a fénykora. A Mystery Gang kezdeti éveiben ugyancsak a nagy példaképek bemutatásával kezdte. Többek között Carl Perkins, Johnny Cash és Buddy Holly dalait szólaltatták meg, aztán fordultal a saját szerzemények felé. A zenekarral a KolorCountry szuhakállói állomásán találkozhatott a publikum. Kolléganőnk az együttes frontemberével, Egri Péterrel beszélgetett.

A világ mely szegletéről érkeztek Szuhakállóba?

Nem régen tértünk vissza az Egyesült Államokból, ahol, a tavaly megjelent és októberben aranylemezzé vált Wild 50’s Nights című album egyik dalát, a Baby That’s What I Like-ot a Los Angeles-i Akademia Music Awards júniusi kiírásán jelölték, és a közelmúltban a Best of Country Song kategória nyertese lett. Utána Las Vegasban volt szerencsénk játszani, onnan egyenesen Magyarországra jöttünk és nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Ritkán van lehetőségünk a környéken koncertezni, úgyhogy most megragadtuk az alkalmat. Olyan műsort állítottunk össze, hogy hét nyelven beszél. Nem csupán a mostani dalaink szólalnak meg, hanem a régebbiek közül is beválogattunk néhányat, sőt, a most készülő új szólólemezemről is fogunk játszani. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a szuhakállói lovasoknak, akik szép eredményt értek el Budapesten, a Nemzeti Vágtán.

Az 50-es évek Amerikájának zenéjét játsszátok. Hogyan tudják hitelesen átadni ezt a stílust a közönségnek? Kik hatottak Önökre?

Elsősorban a nagy elődök voltak ránk hatással. Mondhatni az ő lemezeiken nőttünk fel. Ez a műfaj attól érdekes, hogy időről időre visszaköszön a zenében, vagy öltözködésben, így a divatnak köszönhetően a mai ízlésvilág nagyon nekünk dolgozik. Egy dolog változott, a régi kedvenceket nem bakeliten hallgatjuk, hanem ultramodern technológiai csodamasinákon. Nagyon nagy öröm egy ilyen nemzetközi műfajt több évtizeddel később is sikerre vinni. A közönség azt szereti, amit az ember őszintén és szeretettel ad elő. Véleményem szerint a Mystery Gang hitelességének ez az egyik biztos pillére.

Még tart a fesztiválszezon, de közeljövőben készülnek valamilyen meglepetéssel a rajongóiknak?

Igen, nagyon nagy az izgalom, alig merek róla beszélni, de Amerikában keverik az új dalaimat, amiket Magyarországon rögzítettünk. Fantasztikus, hogy ez a legendás, Tennessee államban lévő Memphis Sun stúdiójában történik meg, ahol annak idején Johnny Cash, Elvis Presley, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis kezdte a pályafutását. Nagyszerű dolgok vannak születőben, ugyanis őszre nemcsak egy szólólemezzel készülök, hanem bizonyos dalaimból elektro-verziót is készítünk, ami azért lenyűgöző, mert az eddig autentikus hangszerelésű, 50-es évekbeli világomba egy DJ nyúl bele. A lemezeken egy amerikai vokálegyüttes fogja kiegészíteni az én énekemet. Hamarosan ezt is lehet majd hallani. Nagyon tele vagyunk koncertekkel és utána videoklip forgatással, aztán jövőre ismét az USA-ba megyünk. 2020 áprilisára meghívást kaptunk a Viva Las Vegas fesztiválra. Ezúttal a főszínpadon fogunk játszani, ami eddig példátlan egy közép-európai zenekartól.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk