https://kolorline.hu/A rockabilly nagykövetei

A rockabilly nagykövetei

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az 1998-ban alakult Mystery Gang együttes lelkes követője a rockabilly műfajnak.


Fotók: Bartók Alexandra

A stílus az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel, magalkotója, Elvis Presley jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére, annak ellenére is, hogy a popkultúrában viszonylag rövid ideig tartott a fénykora. A Mystery Gang kezdeti éveiben ugyancsak a nagy példaképek bemutatásával kezdte. Többek között Carl Perkins, Johnny Cash és Buddy Holly dalait szólaltatták meg, aztán fordultal a saját szerzemények felé. A zenekarral a KolorCountry szuhakállói állomásán találkozhatott a publikum. Kolléganőnk az együttes frontemberével, Egri Péterrel beszélgetett.

A világ mely szegletéről érkeztek Szuhakállóba?

Nem régen tértünk vissza az Egyesült Államokból, ahol, a tavaly megjelent és októberben aranylemezzé vált Wild 50’s Nights című album egyik dalát, a Baby That’s What I Like-ot a Los Angeles-i Akademia Music Awards júniusi kiírásán jelölték, és a közelmúltban a Best of Country Song kategória nyertese lett. Utána Las Vegasban volt szerencsénk játszani, onnan egyenesen Magyarországra jöttünk és nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Ritkán van lehetőségünk a környéken koncertezni, úgyhogy most megragadtuk az alkalmat. Olyan műsort állítottunk össze, hogy hét nyelven beszél. Nem csupán a mostani dalaink szólalnak meg, hanem a régebbiek közül is beválogattunk néhányat, sőt, a most készülő új szólólemezemről is fogunk játszani. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a szuhakállói lovasoknak, akik szép eredményt értek el Budapesten, a Nemzeti Vágtán.

Az 50-es évek Amerikájának zenéjét játsszátok. Hogyan tudják hitelesen átadni ezt a stílust a közönségnek? Kik hatottak Önökre?

Elsősorban a nagy elődök voltak ránk hatással. Mondhatni az ő lemezeiken nőttünk fel. Ez a műfaj attól érdekes, hogy időről időre visszaköszön a zenében, vagy öltözködésben, így a divatnak köszönhetően a mai ízlésvilág nagyon nekünk dolgozik. Egy dolog változott, a régi kedvenceket nem bakeliten hallgatjuk, hanem ultramodern technológiai csodamasinákon. Nagyon nagy öröm egy ilyen nemzetközi műfajt több évtizeddel később is sikerre vinni. A közönség azt szereti, amit az ember őszintén és szeretettel ad elő. Véleményem szerint a Mystery Gang hitelességének ez az egyik biztos pillére.

Még tart a fesztiválszezon, de közeljövőben készülnek valamilyen meglepetéssel a rajongóiknak?

Igen, nagyon nagy az izgalom, alig merek róla beszélni, de Amerikában keverik az új dalaimat, amiket Magyarországon rögzítettünk. Fantasztikus, hogy ez a legendás, Tennessee államban lévő Memphis Sun stúdiójában történik meg, ahol annak idején Johnny Cash, Elvis Presley, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis kezdte a pályafutását. Nagyszerű dolgok vannak születőben, ugyanis őszre nemcsak egy szólólemezzel készülök, hanem bizonyos dalaimból elektro-verziót is készítünk, ami azért lenyűgöző, mert az eddig autentikus hangszerelésű, 50-es évekbeli világomba egy DJ nyúl bele. A lemezeken egy amerikai vokálegyüttes fogja kiegészíteni az én énekemet. Hamarosan ezt is lehet majd hallani. Nagyon tele vagyunk koncertekkel és utána videoklip forgatással, aztán jövőre ismét az USA-ba megyünk. 2020 áprilisára meghívást kaptunk a Viva Las Vegas fesztiválra. Ezúttal a főszínpadon fogunk játszani, ami eddig példátlan egy közép-európai zenekartól.

További híreink

Megszűnik Kazincbarcikán az aktív kórházi ellátás?

Dátum: 2019. nov 20. 14:07

Az elmúlt napokban napvilágot látott hírek szerint elképzelhető, hogy a kazincbarcikai kórház is áldozatul esik a kormány egészségügyi átalakítási programjának.

Erőt és egészséget Flórián bácsinak!

Dátum: 2019. nov 20. 11:19

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szitka Péter polgármester és Bukó Géza képviselő Horváth Flóriánt november 19-én. A városvezető egy üveg ital kíséretében adta át a miniszterelnök oklevelét, mely az ünnepelt hosszú életéről tanúskodik.

A legáldozatosabb véradókat köszöntették

Dátum: 2019. nov 20. 11:11

A többszörös véradókat jutalmazta Kazincbarcikán a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezete a november 19-én városunkban rendezett ünnepségen, ahol a többszörös véradók okleveleket és és tárgyi ajándékokat is kaptak.

Megújul az Egressy Béni úti járdaszakasz

Dátum: 2019. nov 20. 09:35

Folytatódnak a járdaszakaszok felújításai Kazincbarcikán. Az Egressy Béni úton, a Márka ABC felőli oldalt követően, a páratlan oldali szakaszon is megkezdődött a járda rekonstrukciója.

Programajánló

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Adventi hangulat

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Ünnepi asztaldísz-készítő foglalkozás felnőttek részére

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Adventi játszóház

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk