https://kolorline.hu/A rockabilly nagykövetei

A rockabilly nagykövetei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az 1998-ban alakult Mystery Gang együttes lelkes követője a rockabilly műfajnak.


Fotók: Bartók Alexandra

A stílus az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel, magalkotója, Elvis Presley jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére, annak ellenére is, hogy a popkultúrában viszonylag rövid ideig tartott a fénykora. A Mystery Gang kezdeti éveiben ugyancsak a nagy példaképek bemutatásával kezdte. Többek között Carl Perkins, Johnny Cash és Buddy Holly dalait szólaltatták meg, aztán fordultal a saját szerzemények felé. A zenekarral a KolorCountry szuhakállói állomásán találkozhatott a publikum. Kolléganőnk az együttes frontemberével, Egri Péterrel beszélgetett.

A világ mely szegletéről érkeztek Szuhakállóba?

Nem régen tértünk vissza az Egyesült Államokból, ahol, a tavaly megjelent és októberben aranylemezzé vált Wild 50’s Nights című album egyik dalát, a Baby That’s What I Like-ot a Los Angeles-i Akademia Music Awards júniusi kiírásán jelölték, és a közelmúltban a Best of Country Song kategória nyertese lett. Utána Las Vegasban volt szerencsénk játszani, onnan egyenesen Magyarországra jöttünk és nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Ritkán van lehetőségünk a környéken koncertezni, úgyhogy most megragadtuk az alkalmat. Olyan műsort állítottunk össze, hogy hét nyelven beszél. Nem csupán a mostani dalaink szólalnak meg, hanem a régebbiek közül is beválogattunk néhányat, sőt, a most készülő új szólólemezemről is fogunk játszani. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a szuhakállói lovasoknak, akik szép eredményt értek el Budapesten, a Nemzeti Vágtán.

Az 50-es évek Amerikájának zenéjét játsszátok. Hogyan tudják hitelesen átadni ezt a stílust a közönségnek? Kik hatottak Önökre?

Elsősorban a nagy elődök voltak ránk hatással. Mondhatni az ő lemezeiken nőttünk fel. Ez a műfaj attól érdekes, hogy időről időre visszaköszön a zenében, vagy öltözködésben, így a divatnak köszönhetően a mai ízlésvilág nagyon nekünk dolgozik. Egy dolog változott, a régi kedvenceket nem bakeliten hallgatjuk, hanem ultramodern technológiai csodamasinákon. Nagyon nagy öröm egy ilyen nemzetközi műfajt több évtizeddel később is sikerre vinni. A közönség azt szereti, amit az ember őszintén és szeretettel ad elő. Véleményem szerint a Mystery Gang hitelességének ez az egyik biztos pillére.

Még tart a fesztiválszezon, de közeljövőben készülnek valamilyen meglepetéssel a rajongóiknak?

Igen, nagyon nagy az izgalom, alig merek róla beszélni, de Amerikában keverik az új dalaimat, amiket Magyarországon rögzítettünk. Fantasztikus, hogy ez a legendás, Tennessee államban lévő Memphis Sun stúdiójában történik meg, ahol annak idején Johnny Cash, Elvis Presley, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis kezdte a pályafutását. Nagyszerű dolgok vannak születőben, ugyanis őszre nemcsak egy szólólemezzel készülök, hanem bizonyos dalaimból elektro-verziót is készítünk, ami azért lenyűgöző, mert az eddig autentikus hangszerelésű, 50-es évekbeli világomba egy DJ nyúl bele. A lemezeken egy amerikai vokálegyüttes fogja kiegészíteni az én énekemet. Hamarosan ezt is lehet majd hallani. Nagyon tele vagyunk koncertekkel és utána videoklip forgatással, aztán jövőre ismét az USA-ba megyünk. 2020 áprilisára meghívást kaptunk a Viva Las Vegas fesztiválra. Ezúttal a főszínpadon fogunk játszani, ami eddig példátlan egy közép-európai zenekartól.

További híreink

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk