https://kolorline.hu/Minden rendben

Minden rendben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 2012-ben alakult, székesfehérvári, beat, pop, rock, soul zenét játszó Blahalouisiana együttes a hetedik Kolorfesztivál vendégeként adott jó hangulatú koncertet Kazincbarcikán, a Csónakázó – tónál.Fotók:Bartók Alexandra

A zenekarhoz 2014-ben csatlakozott Pénzes Máté billentyűs. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatják.

Igen széles az a zenei spektrum, amit játszanak…

Igen, és az új, megjelenésre váró lemezünk még több blues-os, instrumentális elemet fog tartalmazni. Arra törekedtünk, hogy minél igényesebb hangszerelésekkel álljunk elő. Ennek megfelelően külföldön, analóg technikával vettük fel a lemezt. Nincs semmilyen digitális utómunka, teljesen a 70-80-as évek, sőt, talán inkább a 60-70-es évek technikájával rögzítettük az albumot.

Az együttes első lemeze 2016-ban jelent meg. Az eltelt három esztendőben változott valamit a zenekar szöveg és hangzásvilága?

Hál” istennek, mivel tagcsere nem történt, így szinte minden változatlan maradt. Engem már a belépésemkor megfogott, hogy milyen mély mondanivalóval bírnak a szövegeink. Ez most sincs másképp, ámbár nem éppen divatos jelenség. A zenénkben más irányokat kezdtünk el boncolgatni, hiszen akkor több populárisabb dalunk volt. Azt nem tudjuk, mi lesz az új lemezünk sorsa, bízunk benne, hogy kedvezően fogadja majd a közönség.

A popularitásnak akár lehet előnye, de hátránya is. Kissé elfordulva ettől az iránytól, mennyire érzik ennek a pozitív, vagy negatív hatásait?

A fesztiválokról jó tapasztalataink vannak, gyakorlatilag minden fesztiválon ott vagyunk. Az viszont tény, ha a mai zenei ízlést nézzük, illetve azt, amit a rádiók sugároznak, nem feltétlenül vagyunk az elsők között, inkább azt kell mondanom, hogy ki is maradunk belőle. Ezáltal nyilván nehezebben jut el a közönséghez a zenénk, de mi csöppet sem foglalkozunk ezzel, egyszerűen csináljuk tovább, ami őszintén jön belőlünk, amit szeretünk. Szerintem ezt az őszinteséget érzi a közönség is. Kicsit körülményesebb az út a média nélkül, bár természetesen néha megszólalunk a rádióban, a TV-ben, de nem olyan mennyiségben, mint más zenekarok.

A fesztiválszezon a koncertezés tömkelegéről szól, vagy van idő háttérmunkára is?

Eddig gyakorlatilag az egész nyár a turnézás körül forgott. A napokban fogunk felvenni egy új dalt, ráadásul szimfonikus zenekari kísérettel, illetve készülünk a szimfonikusokkal közös fellépésre Székesfehérváron, egyébként éjjel-nappal koncertezés van.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk