https://kolorline.hu/Minden rendben

Minden rendben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 2012-ben alakult, székesfehérvári, beat, pop, rock, soul zenét játszó Blahalouisiana együttes a hetedik Kolorfesztivál vendégeként adott jó hangulatú koncertet Kazincbarcikán, a Csónakázó – tónál.Fotók:Bartók Alexandra

A zenekarhoz 2014-ben csatlakozott Pénzes Máté billentyűs. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatják.

Igen széles az a zenei spektrum, amit játszanak…

Igen, és az új, megjelenésre váró lemezünk még több blues-os, instrumentális elemet fog tartalmazni. Arra törekedtünk, hogy minél igényesebb hangszerelésekkel álljunk elő. Ennek megfelelően külföldön, analóg technikával vettük fel a lemezt. Nincs semmilyen digitális utómunka, teljesen a 70-80-as évek, sőt, talán inkább a 60-70-es évek technikájával rögzítettük az albumot.

Az együttes első lemeze 2016-ban jelent meg. Az eltelt három esztendőben változott valamit a zenekar szöveg és hangzásvilága?

Hál” istennek, mivel tagcsere nem történt, így szinte minden változatlan maradt. Engem már a belépésemkor megfogott, hogy milyen mély mondanivalóval bírnak a szövegeink. Ez most sincs másképp, ámbár nem éppen divatos jelenség. A zenénkben más irányokat kezdtünk el boncolgatni, hiszen akkor több populárisabb dalunk volt. Azt nem tudjuk, mi lesz az új lemezünk sorsa, bízunk benne, hogy kedvezően fogadja majd a közönség.

A popularitásnak akár lehet előnye, de hátránya is. Kissé elfordulva ettől az iránytól, mennyire érzik ennek a pozitív, vagy negatív hatásait?

A fesztiválokról jó tapasztalataink vannak, gyakorlatilag minden fesztiválon ott vagyunk. Az viszont tény, ha a mai zenei ízlést nézzük, illetve azt, amit a rádiók sugároznak, nem feltétlenül vagyunk az elsők között, inkább azt kell mondanom, hogy ki is maradunk belőle. Ezáltal nyilván nehezebben jut el a közönséghez a zenénk, de mi csöppet sem foglalkozunk ezzel, egyszerűen csináljuk tovább, ami őszintén jön belőlünk, amit szeretünk. Szerintem ezt az őszinteséget érzi a közönség is. Kicsit körülményesebb az út a média nélkül, bár természetesen néha megszólalunk a rádióban, a TV-ben, de nem olyan mennyiségben, mint más zenekarok.

A fesztiválszezon a koncertezés tömkelegéről szól, vagy van idő háttérmunkára is?

Eddig gyakorlatilag az egész nyár a turnézás körül forgott. A napokban fogunk felvenni egy új dalt, ráadásul szimfonikus zenekari kísérettel, illetve készülünk a szimfonikusokkal közös fellépésre Székesfehérváron, egyébként éjjel-nappal koncertezés van.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk