https://kolorline.hu/Minden rendben

Minden rendben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 2012-ben alakult, székesfehérvári, beat, pop, rock, soul zenét játszó Blahalouisiana együttes a hetedik Kolorfesztivál vendégeként adott jó hangulatú koncertet Kazincbarcikán, a Csónakázó – tónál.



Fotók:Bartók Alexandra

A zenekarhoz 2014-ben csatlakozott Pénzes Máté billentyűs. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatják.

Igen széles az a zenei spektrum, amit játszanak…

Igen, és az új, megjelenésre váró lemezünk még több blues-os, instrumentális elemet fog tartalmazni. Arra törekedtünk, hogy minél igényesebb hangszerelésekkel álljunk elő. Ennek megfelelően külföldön, analóg technikával vettük fel a lemezt. Nincs semmilyen digitális utómunka, teljesen a 70-80-as évek, sőt, talán inkább a 60-70-es évek technikájával rögzítettük az albumot.

Az együttes első lemeze 2016-ban jelent meg. Az eltelt három esztendőben változott valamit a zenekar szöveg és hangzásvilága?

Hál” istennek, mivel tagcsere nem történt, így szinte minden változatlan maradt. Engem már a belépésemkor megfogott, hogy milyen mély mondanivalóval bírnak a szövegeink. Ez most sincs másképp, ámbár nem éppen divatos jelenség. A zenénkben más irányokat kezdtünk el boncolgatni, hiszen akkor több populárisabb dalunk volt. Azt nem tudjuk, mi lesz az új lemezünk sorsa, bízunk benne, hogy kedvezően fogadja majd a közönség.

A popularitásnak akár lehet előnye, de hátránya is. Kissé elfordulva ettől az iránytól, mennyire érzik ennek a pozitív, vagy negatív hatásait?

A fesztiválokról jó tapasztalataink vannak, gyakorlatilag minden fesztiválon ott vagyunk. Az viszont tény, ha a mai zenei ízlést nézzük, illetve azt, amit a rádiók sugároznak, nem feltétlenül vagyunk az elsők között, inkább azt kell mondanom, hogy ki is maradunk belőle. Ezáltal nyilván nehezebben jut el a közönséghez a zenénk, de mi csöppet sem foglalkozunk ezzel, egyszerűen csináljuk tovább, ami őszintén jön belőlünk, amit szeretünk. Szerintem ezt az őszinteséget érzi a közönség is. Kicsit körülményesebb az út a média nélkül, bár természetesen néha megszólalunk a rádióban, a TV-ben, de nem olyan mennyiségben, mint más zenekarok.

A fesztiválszezon a koncertezés tömkelegéről szól, vagy van idő háttérmunkára is?

Eddig gyakorlatilag az egész nyár a turnézás körül forgott. A napokban fogunk felvenni egy új dalt, ráadásul szimfonikus zenekari kísérettel, illetve készülünk a szimfonikusokkal közös fellépésre Székesfehérváron, egyébként éjjel-nappal koncertezés van.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk