https://kolorline.hu/Minden rendben

Minden rendben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 2012-ben alakult, székesfehérvári, beat, pop, rock, soul zenét játszó Blahalouisiana együttes a hetedik Kolorfesztivál vendégeként adott jó hangulatú koncertet Kazincbarcikán, a Csónakázó – tónál.Fotók:Bartók Alexandra

A zenekarhoz 2014-ben csatlakozott Pénzes Máté billentyűs. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatják.

Igen széles az a zenei spektrum, amit játszanak…

Igen, és az új, megjelenésre váró lemezünk még több blues-os, instrumentális elemet fog tartalmazni. Arra törekedtünk, hogy minél igényesebb hangszerelésekkel álljunk elő. Ennek megfelelően külföldön, analóg technikával vettük fel a lemezt. Nincs semmilyen digitális utómunka, teljesen a 70-80-as évek, sőt, talán inkább a 60-70-es évek technikájával rögzítettük az albumot.

Az együttes első lemeze 2016-ban jelent meg. Az eltelt három esztendőben változott valamit a zenekar szöveg és hangzásvilága?

Hál” istennek, mivel tagcsere nem történt, így szinte minden változatlan maradt. Engem már a belépésemkor megfogott, hogy milyen mély mondanivalóval bírnak a szövegeink. Ez most sincs másképp, ámbár nem éppen divatos jelenség. A zenénkben más irányokat kezdtünk el boncolgatni, hiszen akkor több populárisabb dalunk volt. Azt nem tudjuk, mi lesz az új lemezünk sorsa, bízunk benne, hogy kedvezően fogadja majd a közönség.

A popularitásnak akár lehet előnye, de hátránya is. Kissé elfordulva ettől az iránytól, mennyire érzik ennek a pozitív, vagy negatív hatásait?

A fesztiválokról jó tapasztalataink vannak, gyakorlatilag minden fesztiválon ott vagyunk. Az viszont tény, ha a mai zenei ízlést nézzük, illetve azt, amit a rádiók sugároznak, nem feltétlenül vagyunk az elsők között, inkább azt kell mondanom, hogy ki is maradunk belőle. Ezáltal nyilván nehezebben jut el a közönséghez a zenénk, de mi csöppet sem foglalkozunk ezzel, egyszerűen csináljuk tovább, ami őszintén jön belőlünk, amit szeretünk. Szerintem ezt az őszinteséget érzi a közönség is. Kicsit körülményesebb az út a média nélkül, bár természetesen néha megszólalunk a rádióban, a TV-ben, de nem olyan mennyiségben, mint más zenekarok.

A fesztiválszezon a koncertezés tömkelegéről szól, vagy van idő háttérmunkára is?

Eddig gyakorlatilag az egész nyár a turnézás körül forgott. A napokban fogunk felvenni egy új dalt, ráadásul szimfonikus zenekari kísérettel, illetve készülünk a szimfonikusokkal közös fellépésre Székesfehérváron, egyébként éjjel-nappal koncertezés van.

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Dátum: 2020. jún 04. 21:12

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Kolor kölyök táborok

Dátum: 2020. jún 04. 17:16

A Barcika Art Kft. idén nyárra öt héten keresztül kínál napközis jelleggel különböző tematikájú táborokat a gyermekek számára. A rendezvények ideje alatt, a szervezők fokozott figyelmet szentelnek a járványügyi szabályok betartására.

Újabb lehetőségek a KolorAPP-al

Dátum: 2020. jún 04. 13:42

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Három évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi tulajdonban lévő Barcika Centrum Kft.-t bízta meg a projekt kidolgozásával és megvalósításával. Kétezer-tizennyolc januárjában el is indult a modern, rendkívül könnyen kezelhető KolorAPP, amely mára újabb, hasznos funkcióval bővült.

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk