https://kolorline.hu/„Yesterday”

„Yesterday”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ki ne emlékezne a liverpooli „gombafejűekre”?


Fotók: Bartók Alexandra

A Beatles 1963-as feltűnése igazi szenzációt jelentett az Egyesült Királyságban.  Fiatal, sikoltozó és ájuldozó lányok tömege kísérte koncertjeiket. Az akkori brit sajtó nem tétlenkedett sokáig, a „Beatlemánia” nevet adta a jelenségnek. Tény, hogy a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta négyes olyan népszerűségnek örvendett és a popkultúrán belüli hatásuk olyannyira érződik a mai napig, hogy keveseknek sikerült utolérnie őket. A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy a nagy elődök slágereit élőben, ragaszkodva a zenei alapokhoz, eredeti nyelven vigye színpadra. Az emlékzenekar vezetőjével, Derecskei Zsolttal a KolorCountry kurityáni állomásán kollégánk beszélgetett.

Gondolom, a Beatles - imádat hozta össze Önöket?

Akár a Beatles emlékzenekarról van szó, akár bármilyen más tribute együttesről, akik az anyazenekar előtt tisztelegnek, és a munkásságukat viszik színpadra, bizonyos fokú fanatizmus szükségeltetik a példakép iránt. Igen, nálunk is a Beatles iránti rajongás hívta életre a beatet, immár hat éve.

Említette, hogy eredeti hangzást próbálják minél hitelesebben visszaadni. Mennyire fő szempont, hogy szinte ugyanúgy játsszák ezeket a zenéket?

Képzelje el, ha nem így játszanánk, mit szólna a közönség? Nem azt hallaná, amit a lemezeken, kazettákon, vagy a rádióban korábban hallott. Szerintem nem értenék, úgyhogy nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk azokhoz a zenei alapokhoz, amit annak idején a Beatles megírt.  Vivaldi Négy évszakát sem lehetne másképpen előadni.

Nagyon nagy a Beatles repertoárja. Amikor egy-egy helyszínre, vagy koncertre érkeznek, mi alapján válogatják össze a műsor tartalmát?

Nekünk mindig az a célunk, hogy egy hatalmas bulit csináljunk, és ehhez elengedhetetlen, hogy a jól ismert slágereket előadjuk. Időnként Igyekszünk csemegéket is becsempészni a produkcióba, olyan számok eléneklésével, amit a Beatles sosem játszott élőben a színpadon.

Mennyire jóleső érzés, amikor külföldön is elismerik a munkásságukat?

Úgy vélem, egy Beatles emlékzenekarnak nem kell nagyobb elismerés annál, hogy Liverpoolban játszhat. Most augusztus végén tiszteletünket tesszük a feledhetetlen négyes szülővárosában, és játszunk azon a színpadon, - a Cavern Club színpadán, - ahol a Beatles 1961 és 1963 között 292 koncertet adott. Azt hiszem, ez mindent elárul, nem tudom, ennél lehet-e feljebb.

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk