https://kolorline.hu/„Yesterday”

„Yesterday”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ki ne emlékezne a liverpooli „gombafejűekre”?


Fotók: Bartók Alexandra

A Beatles 1963-as feltűnése igazi szenzációt jelentett az Egyesült Királyságban.  Fiatal, sikoltozó és ájuldozó lányok tömege kísérte koncertjeiket. Az akkori brit sajtó nem tétlenkedett sokáig, a „Beatlemánia” nevet adta a jelenségnek. Tény, hogy a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta négyes olyan népszerűségnek örvendett és a popkultúrán belüli hatásuk olyannyira érződik a mai napig, hogy keveseknek sikerült utolérnie őket. A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy a nagy elődök slágereit élőben, ragaszkodva a zenei alapokhoz, eredeti nyelven vigye színpadra. Az emlékzenekar vezetőjével, Derecskei Zsolttal a KolorCountry kurityáni állomásán kollégánk beszélgetett.

Gondolom, a Beatles - imádat hozta össze Önöket?

Akár a Beatles emlékzenekarról van szó, akár bármilyen más tribute együttesről, akik az anyazenekar előtt tisztelegnek, és a munkásságukat viszik színpadra, bizonyos fokú fanatizmus szükségeltetik a példakép iránt. Igen, nálunk is a Beatles iránti rajongás hívta életre a beatet, immár hat éve.

Említette, hogy eredeti hangzást próbálják minél hitelesebben visszaadni. Mennyire fő szempont, hogy szinte ugyanúgy játsszák ezeket a zenéket?

Képzelje el, ha nem így játszanánk, mit szólna a közönség? Nem azt hallaná, amit a lemezeken, kazettákon, vagy a rádióban korábban hallott. Szerintem nem értenék, úgyhogy nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk azokhoz a zenei alapokhoz, amit annak idején a Beatles megírt.  Vivaldi Négy évszakát sem lehetne másképpen előadni.

Nagyon nagy a Beatles repertoárja. Amikor egy-egy helyszínre, vagy koncertre érkeznek, mi alapján válogatják össze a műsor tartalmát?

Nekünk mindig az a célunk, hogy egy hatalmas bulit csináljunk, és ehhez elengedhetetlen, hogy a jól ismert slágereket előadjuk. Időnként Igyekszünk csemegéket is becsempészni a produkcióba, olyan számok eléneklésével, amit a Beatles sosem játszott élőben a színpadon.

Mennyire jóleső érzés, amikor külföldön is elismerik a munkásságukat?

Úgy vélem, egy Beatles emlékzenekarnak nem kell nagyobb elismerés annál, hogy Liverpoolban játszhat. Most augusztus végén tiszteletünket tesszük a feledhetetlen négyes szülővárosában, és játszunk azon a színpadon, - a Cavern Club színpadán, - ahol a Beatles 1961 és 1963 között 292 koncertet adott. Azt hiszem, ez mindent elárul, nem tudom, ennél lehet-e feljebb.

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk