https://kolorline.hu/„Yesterday”

„Yesterday”

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ki ne emlékezne a liverpooli „gombafejűekre”?


Fotók: Bartók Alexandra

A Beatles 1963-as feltűnése igazi szenzációt jelentett az Egyesült Királyságban.  Fiatal, sikoltozó és ájuldozó lányok tömege kísérte koncertjeiket. Az akkori brit sajtó nem tétlenkedett sokáig, a „Beatlemánia” nevet adta a jelenségnek. Tény, hogy a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta négyes olyan népszerűségnek örvendett és a popkultúrán belüli hatásuk olyannyira érződik a mai napig, hogy keveseknek sikerült utolérnie őket. A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy a nagy elődök slágereit élőben, ragaszkodva a zenei alapokhoz, eredeti nyelven vigye színpadra. Az emlékzenekar vezetőjével, Derecskei Zsolttal a KolorCountry kurityáni állomásán kollégánk beszélgetett.

Gondolom, a Beatles - imádat hozta össze Önöket?

Akár a Beatles emlékzenekarról van szó, akár bármilyen más tribute együttesről, akik az anyazenekar előtt tisztelegnek, és a munkásságukat viszik színpadra, bizonyos fokú fanatizmus szükségeltetik a példakép iránt. Igen, nálunk is a Beatles iránti rajongás hívta életre a beatet, immár hat éve.

Említette, hogy eredeti hangzást próbálják minél hitelesebben visszaadni. Mennyire fő szempont, hogy szinte ugyanúgy játsszák ezeket a zenéket?

Képzelje el, ha nem így játszanánk, mit szólna a közönség? Nem azt hallaná, amit a lemezeken, kazettákon, vagy a rádióban korábban hallott. Szerintem nem értenék, úgyhogy nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk azokhoz a zenei alapokhoz, amit annak idején a Beatles megírt.  Vivaldi Négy évszakát sem lehetne másképpen előadni.

Nagyon nagy a Beatles repertoárja. Amikor egy-egy helyszínre, vagy koncertre érkeznek, mi alapján válogatják össze a műsor tartalmát?

Nekünk mindig az a célunk, hogy egy hatalmas bulit csináljunk, és ehhez elengedhetetlen, hogy a jól ismert slágereket előadjuk. Időnként Igyekszünk csemegéket is becsempészni a produkcióba, olyan számok eléneklésével, amit a Beatles sosem játszott élőben a színpadon.

Mennyire jóleső érzés, amikor külföldön is elismerik a munkásságukat?

Úgy vélem, egy Beatles emlékzenekarnak nem kell nagyobb elismerés annál, hogy Liverpoolban játszhat. Most augusztus végén tiszteletünket tesszük a feledhetetlen négyes szülővárosában, és játszunk azon a színpadon, - a Cavern Club színpadán, - ahol a Beatles 1961 és 1963 között 292 koncertet adott. Azt hiszem, ez mindent elárul, nem tudom, ennél lehet-e feljebb.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk