https://kolorline.hu/„Yesterday”

„Yesterday”

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ki ne emlékezne a liverpooli „gombafejűekre”?


Fotók: Bartók Alexandra

A Beatles 1963-as feltűnése igazi szenzációt jelentett az Egyesült Királyságban.  Fiatal, sikoltozó és ájuldozó lányok tömege kísérte koncertjeiket. Az akkori brit sajtó nem tétlenkedett sokáig, a „Beatlemánia” nevet adta a jelenségnek. Tény, hogy a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta négyes olyan népszerűségnek örvendett és a popkultúrán belüli hatásuk olyannyira érződik a mai napig, hogy keveseknek sikerült utolérnie őket. A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy a nagy elődök slágereit élőben, ragaszkodva a zenei alapokhoz, eredeti nyelven vigye színpadra. Az emlékzenekar vezetőjével, Derecskei Zsolttal a KolorCountry kurityáni állomásán kollégánk beszélgetett.

Gondolom, a Beatles - imádat hozta össze Önöket?

Akár a Beatles emlékzenekarról van szó, akár bármilyen más tribute együttesről, akik az anyazenekar előtt tisztelegnek, és a munkásságukat viszik színpadra, bizonyos fokú fanatizmus szükségeltetik a példakép iránt. Igen, nálunk is a Beatles iránti rajongás hívta életre a beatet, immár hat éve.

Említette, hogy eredeti hangzást próbálják minél hitelesebben visszaadni. Mennyire fő szempont, hogy szinte ugyanúgy játsszák ezeket a zenéket?

Képzelje el, ha nem így játszanánk, mit szólna a közönség? Nem azt hallaná, amit a lemezeken, kazettákon, vagy a rádióban korábban hallott. Szerintem nem értenék, úgyhogy nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk azokhoz a zenei alapokhoz, amit annak idején a Beatles megírt.  Vivaldi Négy évszakát sem lehetne másképpen előadni.

Nagyon nagy a Beatles repertoárja. Amikor egy-egy helyszínre, vagy koncertre érkeznek, mi alapján válogatják össze a műsor tartalmát?

Nekünk mindig az a célunk, hogy egy hatalmas bulit csináljunk, és ehhez elengedhetetlen, hogy a jól ismert slágereket előadjuk. Időnként Igyekszünk csemegéket is becsempészni a produkcióba, olyan számok eléneklésével, amit a Beatles sosem játszott élőben a színpadon.

Mennyire jóleső érzés, amikor külföldön is elismerik a munkásságukat?

Úgy vélem, egy Beatles emlékzenekarnak nem kell nagyobb elismerés annál, hogy Liverpoolban játszhat. Most augusztus végén tiszteletünket tesszük a feledhetetlen négyes szülővárosában, és játszunk azon a színpadon, - a Cavern Club színpadán, - ahol a Beatles 1961 és 1963 között 292 koncertet adott. Azt hiszem, ez mindent elárul, nem tudom, ennél lehet-e feljebb.

További híreink

Megszűnik Kazincbarcikán az aktív kórházi ellátás?

Dátum: 2019. nov 20. 14:07

Az elmúlt napokban napvilágot látott hírek szerint elképzelhető, hogy a kazincbarcikai kórház is áldozatul esik a kormány egészségügyi átalakítási programjának.

Erőt és egészséget Flórián bácsinak!

Dátum: 2019. nov 20. 11:19

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szitka Péter polgármester és Bukó Géza képviselő Horváth Flóriánt november 19-én. A városvezető egy üveg ital kíséretében adta át a miniszterelnök oklevelét, mely az ünnepelt hosszú életéről tanúskodik.

A legáldozatosabb véradókat köszöntették

Dátum: 2019. nov 20. 11:11

A többszörös véradókat jutalmazta Kazincbarcikán a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezete a november 19-én városunkban rendezett ünnepségen, ahol a többszörös véradók okleveleket és és tárgyi ajándékokat is kaptak.

Megújul az Egressy Béni úti járdaszakasz

Dátum: 2019. nov 20. 09:35

Folytatódnak a járdaszakaszok felújításai Kazincbarcikán. Az Egressy Béni úton, a Márka ABC felőli oldalt követően, a páratlan oldali szakaszon is megkezdődött a járda rekonstrukciója.

Programajánló

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Adventi hangulat

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Ünnepi asztaldísz-készítő foglalkozás felnőttek részére

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Adventi játszóház

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk