https://kolorline.hu/„Yesterday”

„Yesterday”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ki ne emlékezne a liverpooli „gombafejűekre”?


Fotók: Bartók Alexandra

A Beatles 1963-as feltűnése igazi szenzációt jelentett az Egyesült Királyságban.  Fiatal, sikoltozó és ájuldozó lányok tömege kísérte koncertjeiket. Az akkori brit sajtó nem tétlenkedett sokáig, a „Beatlemánia” nevet adta a jelenségnek. Tény, hogy a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta négyes olyan népszerűségnek örvendett és a popkultúrán belüli hatásuk olyannyira érződik a mai napig, hogy keveseknek sikerült utolérnie őket. A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy a nagy elődök slágereit élőben, ragaszkodva a zenei alapokhoz, eredeti nyelven vigye színpadra. Az emlékzenekar vezetőjével, Derecskei Zsolttal a KolorCountry kurityáni állomásán kollégánk beszélgetett.

Gondolom, a Beatles - imádat hozta össze Önöket?

Akár a Beatles emlékzenekarról van szó, akár bármilyen más tribute együttesről, akik az anyazenekar előtt tisztelegnek, és a munkásságukat viszik színpadra, bizonyos fokú fanatizmus szükségeltetik a példakép iránt. Igen, nálunk is a Beatles iránti rajongás hívta életre a beatet, immár hat éve.

Említette, hogy eredeti hangzást próbálják minél hitelesebben visszaadni. Mennyire fő szempont, hogy szinte ugyanúgy játsszák ezeket a zenéket?

Képzelje el, ha nem így játszanánk, mit szólna a közönség? Nem azt hallaná, amit a lemezeken, kazettákon, vagy a rádióban korábban hallott. Szerintem nem értenék, úgyhogy nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk azokhoz a zenei alapokhoz, amit annak idején a Beatles megírt.  Vivaldi Négy évszakát sem lehetne másképpen előadni.

Nagyon nagy a Beatles repertoárja. Amikor egy-egy helyszínre, vagy koncertre érkeznek, mi alapján válogatják össze a műsor tartalmát?

Nekünk mindig az a célunk, hogy egy hatalmas bulit csináljunk, és ehhez elengedhetetlen, hogy a jól ismert slágereket előadjuk. Időnként Igyekszünk csemegéket is becsempészni a produkcióba, olyan számok eléneklésével, amit a Beatles sosem játszott élőben a színpadon.

Mennyire jóleső érzés, amikor külföldön is elismerik a munkásságukat?

Úgy vélem, egy Beatles emlékzenekarnak nem kell nagyobb elismerés annál, hogy Liverpoolban játszhat. Most augusztus végén tiszteletünket tesszük a feledhetetlen négyes szülővárosában, és játszunk azon a színpadon, - a Cavern Club színpadán, - ahol a Beatles 1961 és 1963 között 292 koncertet adott. Azt hiszem, ez mindent elárul, nem tudom, ennél lehet-e feljebb.

További híreink

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk