https://kolorline.hu/Autós felkészülés a téli időszakra

Autós felkészülés a téli időszakra

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megérkezett az ősz, hamarosan beköszönt a tél, erre pedig minden autósnak fel kell készülnie, hogy a járművük megfelelő műszaki állapotban legyen.  Vannak alapvető fontosságú intézkedések, és akadnak olyanok is, amelyekre sokan nem is gondolnak.

A tél beálltával a téli gumi felszerelésének szükségessége ma már szinte mindenkinek az alapvető felkészülés része, de ezen túl is van még néhány további teendője az autósoknak. Dr. Rácz Tamás a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője szerint a téli gumi cseréjénél érdemes odafigyelni arra, hogy ne használt gumiabroncsokat vásároljunk, mivel ezek hajlamosak a felkeményedésre, és így nem az elvárt módon viselkedhetnek. 

Fontos a járműveken az ablaktörlő berendezést is átvizsgálni. Ha szükségesnek látjuk, cseréljük a gumikat, vagy akár az ablaktörlő lapátokat is, illetve érdemes fagyálló szélvédőmosó folyadékot használni, mint ahogy fagyálló hűtőfolyadékot is. Nem szabad elfelejteni a világító, jelző berendezések vizsgálatát sem, hiszen ebben az időszakban nagyon fontos a látni, látszani elv a gépjárművek vonatkozásában. A Közlekedési osztályvezető elárulta, hogy nagyon sok gépjárművet látnak úgy a közutakon, hogy csak a menetfényt használják, és ezzel egyidejűleg nem működik a hátsó lámpa, ami nagyon veszélyes. Erre nagyon oda kell figyelni. Nyilván a ködfényszórót, illetve a hátsó ködzárófényt is használhatjuk, de csak indokolt esetben, tehát amikor ténylegesen sűrű köd van, mert egyébként zavarni fogjuk vele a közlekedésben résztvevő más személyeket.

Dr. Rácz Tamás nem csak a gépjárművek ellenőrzésére, hanem a gyalogosokra is felhívta a figyelmet. Azt tanácsolta a járókelőknek, hogy ebben a ködös időben próbáljanak meg fényvisszaverő ruházatot viselni és minden esetben körültekintően, szabály követően átkelni az úttesten.

További híreink

Az élet harmóniája

Dátum: 2020. jún 07. 10:26

Sikerorientált, túlhajszolt világunkban folyamatosan keresünk valami fogódzót, amelybe kapaszkodva rálelhetünk a békére. Arra a harmóniára, ami elvezet belső nyugalmunk megtalálásához és összhangot teremt a külvilággal. Ám mindenki másként jut el a kiegyensúlyozottság idilli állapotához. Kiváltképp az utóbbi hónapok megszokottól eltérő történései tettek szükségessé különleges megoldásokat, az egyén és a közösségek számára is. A koronavírus okozta kihívásokra válaszként született meg a kazincbarcikai Szalézi Plébánia online oratóriumának ötlete. Az egyik adásban Kukuczka Robert, szalézi szerzetes atya a zene az élet harmóniáját elősegítő, meghatározó erejéről mesélt. Ennek kapcsán beszélgettünk Robert atyával a lélek rezgéseiről.

Köszönetet mondanak a városvezetők a pedagógusoknak – Pedagógusnap nap

Dátum: 2020. jún 07. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata Pedagógusnap alkalmából szeretettel köszönti a városban tevékenykedő szakembereket. A magyar kormány döntése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a hagyományos ünnepi gálaműsor megtartására nincs lehetőség, így ebben a formában köszöntik a városvezetők a pedagógusokat. A városi díjak, így a Polgármesteri Elismerő Oklevelek és a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díj, amint lehetőség van rá, átadásra kerülnek.

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk