https://kolorline.hu/Autós felkészülés a téli időszakra

Autós felkészülés a téli időszakra

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megérkezett az ősz, hamarosan beköszönt a tél, erre pedig minden autósnak fel kell készülnie, hogy a járművük megfelelő műszaki állapotban legyen.  Vannak alapvető fontosságú intézkedések, és akadnak olyanok is, amelyekre sokan nem is gondolnak.

A tél beálltával a téli gumi felszerelésének szükségessége ma már szinte mindenkinek az alapvető felkészülés része, de ezen túl is van még néhány további teendője az autósoknak. Dr. Rácz Tamás a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője szerint a téli gumi cseréjénél érdemes odafigyelni arra, hogy ne használt gumiabroncsokat vásároljunk, mivel ezek hajlamosak a felkeményedésre, és így nem az elvárt módon viselkedhetnek. 

Fontos a járműveken az ablaktörlő berendezést is átvizsgálni. Ha szükségesnek látjuk, cseréljük a gumikat, vagy akár az ablaktörlő lapátokat is, illetve érdemes fagyálló szélvédőmosó folyadékot használni, mint ahogy fagyálló hűtőfolyadékot is. Nem szabad elfelejteni a világító, jelző berendezések vizsgálatát sem, hiszen ebben az időszakban nagyon fontos a látni, látszani elv a gépjárművek vonatkozásában. A Közlekedési osztályvezető elárulta, hogy nagyon sok gépjárművet látnak úgy a közutakon, hogy csak a menetfényt használják, és ezzel egyidejűleg nem működik a hátsó lámpa, ami nagyon veszélyes. Erre nagyon oda kell figyelni. Nyilván a ködfényszórót, illetve a hátsó ködzárófényt is használhatjuk, de csak indokolt esetben, tehát amikor ténylegesen sűrű köd van, mert egyébként zavarni fogjuk vele a közlekedésben résztvevő más személyeket.

Dr. Rácz Tamás nem csak a gépjárművek ellenőrzésére, hanem a gyalogosokra is felhívta a figyelmet. Azt tanácsolta a járókelőknek, hogy ebben a ködös időben próbáljanak meg fényvisszaverő ruházatot viselni és minden esetben körültekintően, szabály követően átkelni az úttesten.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk