https://kolorline.hu/Rejtett ablakszellőzőkkel a friss levegőért a penész ellen

Rejtett ablakszellőzőkkel a friss levegőért a penész ellen

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Számos régi-és új építésű háznál és lakásnál okozhat komoly gondot a penészgomba, amelynek egyik oka a nem megfelelő szellőzés. A korábbi építésű vályogházaknál a fölösleges szigetelés, az újabban épített házaknál pedig az alkalmazott tömör építési technikából származó problémák vezethetnek a falak nedvesedéséhez és penészesedéshez. A páratartalom növekedése és a penészesedés nagyon sokszor az ablakok kicserélése után jelentkezik.

Az ilyen jellegű problémák megoldásához elengedhetetlen, hogy az adott épület szellőztetését megoldjuk, olyan rendszert kell a lakóépületekben kiépíteni, amely képes a magas nedvességtartalmú elhasznált levegőt száraz levegőre cserélni. A rejtett ablakszellőzők olyan, finoman vezérelt, huzatmentes szellőzést valósítanak meg, mely bezárt ablak mellett is biztosít friss levegőt, szárazon tartva a falakat, csökkentve ezzel azok hővezetését és ezzel a fűtési költségeket.

Bár már korábban is volt és ma is van lehetőség a fenti problémák bonyolult mérésekkel és kísérletezéssel járó elszívó rendszerekkel való megoldására, ezek azonban lakások, családi házak esetén nagyon lassan térülnek meg. A rejtett ablakszellőzők egyszerűen, gyorsan kivitelezhetően segítenek a lakások levegő minőségének javításában.

Ezek a könnyen beépíthető, ablak falcba rejtett szellőzők megkönnyítik a lakások szellőztetését, melyek így egyszerűen, költségtakarékosan szabadíthatók meg a penésztől és segítenek a szén-monoxid mérgezés megelőzésében.

További előnyi, hogy a szabályzó lamellákkal felszerelt szellőzőt a természet működteti nincs szükségük energiaellátásra és nem igényelnek karbantartást, valamint csaknem mindenféle ablakban alkalmazhatóak, legyen szó akár fa, akár műanyag nyílászárókról.

További híreink

Demens személyek nappali ellátása Kazincbarcikán

Dátum: 2020. febr 16. 10:30

Már elérhető a Demens Személyek Nappali Ellátása szolgáltatás Kazincbarcikán

Házhoz jön a segítség!

Dátum: 2020. febr 16. 10:00

Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás szolgáltatás működik Kazincbarcikán és a város vonzáskörzetében

Rejtvényfejtők versenyeztek

Dátum: 2020. febr 15. 15:34

A magyar rejtvényfejtők napját ünnepelték

Nemzedékek egymás között

Dátum: 2020. febr 15. 12:38

Az Egressy Béni Városi Könyvtárban február 15-én délelőtt folytatódott a „Színek és évek” projekt keretében megrendezett „Nemzedékek egymás között” c. családi programsorozat.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Tompeti és Barátai

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk