https://kolorline.hu/Rejtett ablakszellőzőkkel a friss levegőért a penész ellen

Rejtett ablakszellőzőkkel a friss levegőért a penész ellen

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Számos régi-és új építésű háznál és lakásnál okozhat komoly gondot a penészgomba, amelynek egyik oka a nem megfelelő szellőzés. A korábbi építésű vályogházaknál a fölösleges szigetelés, az újabban épített házaknál pedig az alkalmazott tömör építési technikából származó problémák vezethetnek a falak nedvesedéséhez és penészesedéshez. A páratartalom növekedése és a penészesedés nagyon sokszor az ablakok kicserélése után jelentkezik.

Az ilyen jellegű problémák megoldásához elengedhetetlen, hogy az adott épület szellőztetését megoldjuk, olyan rendszert kell a lakóépületekben kiépíteni, amely képes a magas nedvességtartalmú elhasznált levegőt száraz levegőre cserélni. A rejtett ablakszellőzők olyan, finoman vezérelt, huzatmentes szellőzést valósítanak meg, mely bezárt ablak mellett is biztosít friss levegőt, szárazon tartva a falakat, csökkentve ezzel azok hővezetését és ezzel a fűtési költségeket.

Bár már korábban is volt és ma is van lehetőség a fenti problémák bonyolult mérésekkel és kísérletezéssel járó elszívó rendszerekkel való megoldására, ezek azonban lakások, családi házak esetén nagyon lassan térülnek meg. A rejtett ablakszellőzők egyszerűen, gyorsan kivitelezhetően segítenek a lakások levegő minőségének javításában.

Ezek a könnyen beépíthető, ablak falcba rejtett szellőzők megkönnyítik a lakások szellőztetését, melyek így egyszerűen, költségtakarékosan szabadíthatók meg a penésztől és segítenek a szén-monoxid mérgezés megelőzésében.

További előnyi, hogy a szabályzó lamellákkal felszerelt szellőzőt a természet működteti nincs szükségük energiaellátásra és nem igényelnek karbantartást, valamint csaknem mindenféle ablakban alkalmazhatóak, legyen szó akár fa, akár műanyag nyílászárókról.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk