https://kolorline.hu/A települési közkifolyók helyes használata télen

A települési közkifolyók helyes használata télen

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Mindannyiunk közös érdeke a települési közkifolyók rendeltetésnek megfelelő használata a téli időszakban is, ezért az ÉRV.Zrt. az alábbi hasznos tanácsokkal látja el a lakosságot.

A vízvételezés során legalább 1 vödör vizet (7-10 liter) szükséges kiengedni ahhoz, hogy utána az ürítő rendszer vízteleníteni tudja a közkifolyót. Amennyiben ezt a mennyiséget nem engedjük ki, akkor a víztelenítés nem történik meg, és elfagyhat a rendszer.

Tilos a közkifolyóval „játszani”, azaz egy kicsit megnyitni, úgy, hogy a víz bár megindul, de nem folyik ki! Ha a nyomókart lenyomjuk, minden esetben ki kell engedni a fent jelzett mennyiséget, hogy az elfagyás ne következzen be.

Ha a közkifolyó elfagyott, tilos azt tűzzel, gázlánggal, egyéb módon kiolvasztani! Ez további károkat okozhat, ami megnehezítheti, késleltetheti a javítását.

Tilos a közkifolyóra tömlőt csatlakoztatni, illetve tömlőn keresztül tölteni kannákat, edényeket, mert így az ivóvízhálózat elfertőződhet!

Abban az esetben, ha a közkifolyók működésénél rendellenességet tapasztalnak, a nap bármely szakában hívhatják a + (80) 22-42-42-es, valamint a (48) 81-42-42-es telefonszámot.

 

További híreink

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk