https://kolorline.hu/Karácsonyi ellazulás

Karácsonyi ellazulás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A nagymama csodálatos kuglófja, az adventi gyertyák varázslatos fénye, gyermekeink csillogó tekintete az ajándékok láttán, vagy az ünnepi asztal körüli meghitt beszélgetések? Mindezek hozzátartoznak a karácsonyi légkör bensőségességéhez. Ám ennek az idilli atmoszférának a megteremtése bizony fáradozással jár.

A megsokasodott teendők, a tökéletes karácsonyi meglepetés utáni hajsza felőrli energiánkat, de az év végi hajtás közepette is szükségünk van feltöltődésre, lelki megújulásra. E sorok olvastán sokan felteszik a kérdést: hogyan? Valóban nem könnyű, de ha percekre is sikerül kiszabadulnunk az elintéznivalók sűrű hálójából, már ráhangolódhatunk az örömteli pillanatokra szeretteink körében. Néhány nap és megérkezik a Jézuska. Szabadidőnk nagy részét az ünnepi menü megtervezése, illetve a beszerzett ajándékok csomagolása tölti ki. S ha már a kulináris élvezetek kerültek szóba, mi sem inspirálóbb a főzéshez, mint egy jó kis karácsonyi illat a lakásban. A szárított narancshéj aromája előcsalja a karácsony hangulatát. A gyümölcs az asztali díszek készítésénél is bátran alkalmazható. Sőt, szakemberek szerint a narancsszín képes energiát adni, serkenti a test oxigénnel való ellátottságát és az agy működését.


Fotó forrása: lakbermagazin.hu

Tehát ne zárkózzunk el a lakás dekorálásánál ettől a jó hangulatot sugárzó, barátságos árnyalattól. Természetesen egyéb fűszernövények, akár a levendula, a szegfűszeg, a fahéj, valamint a gyömbér szintén hozzásegíthetnek az aromaterápiás ellazuláshoz. Egy tevékeny nap után ugyancsak élménnyé varázsolhatja a fürdőszobában eltöltött időnket az illóolajos vízben történő megmártózás. Csupán arra ügyeljünk, hogy a fürdőzés időtartamát fél óránál tovább ne nyújtsuk, mert az épp elég a relaxálásra és izmaink ellazítására. Otthonunk melegét a világítással is meghittebbé tehetjük. A gyertyák nemcsak az adventi koszorún mutatnak jól, sejtelmes fényük hajlékunk különböző pontjain egyaránt bensőségességet sugároznak. A zűrzavar kellős közepén is szánjunk magunkra „én-időt”. Ki-ki maga döntse el, hogy érdeklődési körének megfelelően, mi az, amit szívesen csinálna: legyen szó olvasásról, zenehallgatásról, vagy a szokásostól eltérő, kényeztető hajmosásról. A belső nyugalom megtartásában hasznos lehet egy főzet nyugtató tea. Drogériákban számos feszültségoldásra, stressz oldására szolgáló teakeverék kapható. A szerencse, a szeretet megőrzésének nem csupán hollywoodi módja, a fagyöngy. Egy kedves skandináv legenda szerint, aki alá áll, kapjon lehetőséget a szeretetre és a megbocsátásra. Reméljük, a fagyöngy alatt csókot váltók megtalálják a boldogságot! Mi is kívánunk Önöknek boldog karácsonyi ünnepeket!
 

További híreink

Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban

Dátum: 2020. aug 08. 17:19

Halálos közlekedési baleset történt a 2603-es számú úton - Sajóivánka belterületén, a vasúti átjáróban - 2020. augusztus 8-án 14 óra 45 perc körül.

Nyári diákmunka Kazincbarcikán

Dátum: 2020. aug 08. 10:00

Közel 350 fő jelentkezett az önkormányzat által szervezett nyári diákmunkára Kazincbarcikán. Júliusban és augusztusban is 65 tanuló kapott lehetőséget a munkára. A népszerű lehetőség nem csak a helyi fiatalokat, hanem a környező települések diákjait is érdekelte.

Kézműves játszóház az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubbal

Dátum: 2020. aug 08. 09:24

Sokéves barátság fűzi az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjait herbolyai kis barátaikhoz. Minden esztendőben, több ízben kilátogatnak a Kazincbarcikai Család – és Gyermekjóléti Szolgálat Herbolyai Szociális Blokkjának épületébe, hogy pár örömteli órát töltsenek együtt a gyerekekkel.

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. aug 07. 13:22

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve kilenc esetben szűrtek ki ittas vezetőt.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk