https://kolorline.hu/Karácsonyi ellazulás

Karácsonyi ellazulás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A nagymama csodálatos kuglófja, az adventi gyertyák varázslatos fénye, gyermekeink csillogó tekintete az ajándékok láttán, vagy az ünnepi asztal körüli meghitt beszélgetések? Mindezek hozzátartoznak a karácsonyi légkör bensőségességéhez. Ám ennek az idilli atmoszférának a megteremtése bizony fáradozással jár.

A megsokasodott teendők, a tökéletes karácsonyi meglepetés utáni hajsza felőrli energiánkat, de az év végi hajtás közepette is szükségünk van feltöltődésre, lelki megújulásra. E sorok olvastán sokan felteszik a kérdést: hogyan? Valóban nem könnyű, de ha percekre is sikerül kiszabadulnunk az elintéznivalók sűrű hálójából, már ráhangolódhatunk az örömteli pillanatokra szeretteink körében. Néhány nap és megérkezik a Jézuska. Szabadidőnk nagy részét az ünnepi menü megtervezése, illetve a beszerzett ajándékok csomagolása tölti ki. S ha már a kulináris élvezetek kerültek szóba, mi sem inspirálóbb a főzéshez, mint egy jó kis karácsonyi illat a lakásban. A szárított narancshéj aromája előcsalja a karácsony hangulatát. A gyümölcs az asztali díszek készítésénél is bátran alkalmazható. Sőt, szakemberek szerint a narancsszín képes energiát adni, serkenti a test oxigénnel való ellátottságát és az agy működését.


Fotó forrása: lakbermagazin.hu

Tehát ne zárkózzunk el a lakás dekorálásánál ettől a jó hangulatot sugárzó, barátságos árnyalattól. Természetesen egyéb fűszernövények, akár a levendula, a szegfűszeg, a fahéj, valamint a gyömbér szintén hozzásegíthetnek az aromaterápiás ellazuláshoz. Egy tevékeny nap után ugyancsak élménnyé varázsolhatja a fürdőszobában eltöltött időnket az illóolajos vízben történő megmártózás. Csupán arra ügyeljünk, hogy a fürdőzés időtartamát fél óránál tovább ne nyújtsuk, mert az épp elég a relaxálásra és izmaink ellazítására. Otthonunk melegét a világítással is meghittebbé tehetjük. A gyertyák nemcsak az adventi koszorún mutatnak jól, sejtelmes fényük hajlékunk különböző pontjain egyaránt bensőségességet sugároznak. A zűrzavar kellős közepén is szánjunk magunkra „én-időt”. Ki-ki maga döntse el, hogy érdeklődési körének megfelelően, mi az, amit szívesen csinálna: legyen szó olvasásról, zenehallgatásról, vagy a szokásostól eltérő, kényeztető hajmosásról. A belső nyugalom megtartásában hasznos lehet egy főzet nyugtató tea. Drogériákban számos feszültségoldásra, stressz oldására szolgáló teakeverék kapható. A szerencse, a szeretet megőrzésének nem csupán hollywoodi módja, a fagyöngy. Egy kedves skandináv legenda szerint, aki alá áll, kapjon lehetőséget a szeretetre és a megbocsátásra. Reméljük, a fagyöngy alatt csókot váltók megtalálják a boldogságot! Mi is kívánunk Önöknek boldog karácsonyi ünnepeket!
 

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk