https://kolorline.hu/Karácsonyi ellazulás

Karácsonyi ellazulás

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A nagymama csodálatos kuglófja, az adventi gyertyák varázslatos fénye, gyermekeink csillogó tekintete az ajándékok láttán, vagy az ünnepi asztal körüli meghitt beszélgetések? Mindezek hozzátartoznak a karácsonyi légkör bensőségességéhez. Ám ennek az idilli atmoszférának a megteremtése bizony fáradozással jár.

A megsokasodott teendők, a tökéletes karácsonyi meglepetés utáni hajsza felőrli energiánkat, de az év végi hajtás közepette is szükségünk van feltöltődésre, lelki megújulásra. E sorok olvastán sokan felteszik a kérdést: hogyan? Valóban nem könnyű, de ha percekre is sikerül kiszabadulnunk az elintéznivalók sűrű hálójából, már ráhangolódhatunk az örömteli pillanatokra szeretteink körében. Néhány nap és megérkezik a Jézuska. Szabadidőnk nagy részét az ünnepi menü megtervezése, illetve a beszerzett ajándékok csomagolása tölti ki. S ha már a kulináris élvezetek kerültek szóba, mi sem inspirálóbb a főzéshez, mint egy jó kis karácsonyi illat a lakásban. A szárított narancshéj aromája előcsalja a karácsony hangulatát. A gyümölcs az asztali díszek készítésénél is bátran alkalmazható. Sőt, szakemberek szerint a narancsszín képes energiát adni, serkenti a test oxigénnel való ellátottságát és az agy működését.


Fotó forrása: lakbermagazin.hu

Tehát ne zárkózzunk el a lakás dekorálásánál ettől a jó hangulatot sugárzó, barátságos árnyalattól. Természetesen egyéb fűszernövények, akár a levendula, a szegfűszeg, a fahéj, valamint a gyömbér szintén hozzásegíthetnek az aromaterápiás ellazuláshoz. Egy tevékeny nap után ugyancsak élménnyé varázsolhatja a fürdőszobában eltöltött időnket az illóolajos vízben történő megmártózás. Csupán arra ügyeljünk, hogy a fürdőzés időtartamát fél óránál tovább ne nyújtsuk, mert az épp elég a relaxálásra és izmaink ellazítására. Otthonunk melegét a világítással is meghittebbé tehetjük. A gyertyák nemcsak az adventi koszorún mutatnak jól, sejtelmes fényük hajlékunk különböző pontjain egyaránt bensőségességet sugároznak. A zűrzavar kellős közepén is szánjunk magunkra „én-időt”. Ki-ki maga döntse el, hogy érdeklődési körének megfelelően, mi az, amit szívesen csinálna: legyen szó olvasásról, zenehallgatásról, vagy a szokásostól eltérő, kényeztető hajmosásról. A belső nyugalom megtartásában hasznos lehet egy főzet nyugtató tea. Drogériákban számos feszültségoldásra, stressz oldására szolgáló teakeverék kapható. A szerencse, a szeretet megőrzésének nem csupán hollywoodi módja, a fagyöngy. Egy kedves skandináv legenda szerint, aki alá áll, kapjon lehetőséget a szeretetre és a megbocsátásra. Reméljük, a fagyöngy alatt csókot váltók megtalálják a boldogságot! Mi is kívánunk Önöknek boldog karácsonyi ünnepeket!
 

További híreink

A rendőrség a lakosság segítségét kéri Bakk Ferencné megtaláláshoz

Dátum: 2020. jan 18. 13:08

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai nő megtalálásához.

Tűnemezelő kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2020. jan 17. 11:59

Tűnemezelő kiállítás nyílt a Mezey István Művészeti Központban január 16-án. Kiss Szilvia első tárlatán az elmúlt öt év munkáit mutatja meg a közönségnek.

Kezdődjön otthon a környezetvédelem!

Dátum: 2020. jan 16. 10:26

Éves hulladékszállítási naptár

Kazincbarcikán rendezték meg a Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét

Dátum: 2020. jan 16. 10:15

A Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg január 15-én, szerdán a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. A megmérettetésre Nógrád-, Borsod-, Heves- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek csapatok.

Programajánló

Magyar Kultúra Napja Für Anikóval

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk