https://kolorline.hu/Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ezen a hűvös, de gyönyörű reggelen nem csupán egy új évet, hanem egy új évtized kezdetét is köszönthetjük.

Rohanó világunkban csak kapkodjuk a fejünket a változások láttán, mégis akad valami, ami állandó. Ezek pedig az évszázadok óta formálódó babonáink. Az újév napjához ugyancsak számos hiedelem kapcsolódik. Betartásuk szerencsét és bőséget hozhat. Nosza, nézzünk néhány fontos „szabályt”! Lehetőség szerint ne siessünk annyira a buli utáni rendrakással, hiszen január elsején tilos szemetet kivinni a házból, ugyanis a szeméttel együtt a szerencsénket is kidobjuk. Szintén érdemes odafigyelni, hogy ki lép be először a hajlékunkba. A férfilátogató szerencsét hozhat, míg a nő elviheti azt. A családi béke mindennél fontosabb, főként ezen a napon lényeges a vitákat kerülni. A hagyomány szerint, ahogyan újévkor cselekszik az ember, az hatással lesz az egész évre. Újév napján, aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.
Fotó: egeszsegkalauz.hu

A babona szerint az sem mindegy hogy mit fogyasztunk az új esztendő első napján. Ma mindenképpen kerüljük a csirke-és tyúkhúsleves fogyasztását, mivel a szárnyasok elkaparják, kikaparják a szerencsét a házból. A halból készült ételeket is kerüljük, mert még elúszik a szerencsénkkel. Viszont, aki gazdagságra vágyik, bőségesen egyen lencsét, tudniillik sok pénzt hoz a házhoz. A sertéshús fogyasztása ugyancsak erősen ajánlott, hiszen a disznó előre túrja a földet, így kitúrja a szerencsénket.


Fotó: szilveszter.hu

 

További híreink

Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban

Dátum: 2020. aug 08. 17:19

Halálos közlekedési baleset történt a 2603-es számú úton - Sajóivánka belterületén, a vasúti átjáróban - 2020. augusztus 8-án 14 óra 45 perc körül.

Nyári diákmunka Kazincbarcikán

Dátum: 2020. aug 08. 10:00

Közel 350 fő jelentkezett az önkormányzat által szervezett nyári diákmunkára Kazincbarcikán. Júliusban és augusztusban is 65 tanuló kapott lehetőséget a munkára. A népszerű lehetőség nem csak a helyi fiatalokat, hanem a környező települések diákjait is érdekelte.

Kézműves játszóház az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubbal

Dátum: 2020. aug 08. 09:24

Sokéves barátság fűzi az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjait herbolyai kis barátaikhoz. Minden esztendőben, több ízben kilátogatnak a Kazincbarcikai Család – és Gyermekjóléti Szolgálat Herbolyai Szociális Blokkjának épületébe, hogy pár örömteli órát töltsenek együtt a gyerekekkel.

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. aug 07. 13:22

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve kilenc esetben szűrtek ki ittas vezetőt.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk