https://kolorline.hu/Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ezen a hűvös, de gyönyörű reggelen nem csupán egy új évet, hanem egy új évtized kezdetét is köszönthetjük.

Rohanó világunkban csak kapkodjuk a fejünket a változások láttán, mégis akad valami, ami állandó. Ezek pedig az évszázadok óta formálódó babonáink. Az újév napjához ugyancsak számos hiedelem kapcsolódik. Betartásuk szerencsét és bőséget hozhat. Nosza, nézzünk néhány fontos „szabályt”! Lehetőség szerint ne siessünk annyira a buli utáni rendrakással, hiszen január elsején tilos szemetet kivinni a házból, ugyanis a szeméttel együtt a szerencsénket is kidobjuk. Szintén érdemes odafigyelni, hogy ki lép be először a hajlékunkba. A férfilátogató szerencsét hozhat, míg a nő elviheti azt. A családi béke mindennél fontosabb, főként ezen a napon lényeges a vitákat kerülni. A hagyomány szerint, ahogyan újévkor cselekszik az ember, az hatással lesz az egész évre. Újév napján, aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.
Fotó: egeszsegkalauz.hu

A babona szerint az sem mindegy hogy mit fogyasztunk az új esztendő első napján. Ma mindenképpen kerüljük a csirke-és tyúkhúsleves fogyasztását, mivel a szárnyasok elkaparják, kikaparják a szerencsét a házból. A halból készült ételeket is kerüljük, mert még elúszik a szerencsénkkel. Viszont, aki gazdagságra vágyik, bőségesen egyen lencsét, tudniillik sok pénzt hoz a házhoz. A sertéshús fogyasztása ugyancsak erősen ajánlott, hiszen a disznó előre túrja a földet, így kitúrja a szerencsénket.


Fotó: szilveszter.hu

 

További híreink

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk