https://kolorline.hu/Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerencsés új évet Kedves Olvasóink!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ezen a hűvös, de gyönyörű reggelen nem csupán egy új évet, hanem egy új évtized kezdetét is köszönthetjük.

Rohanó világunkban csak kapkodjuk a fejünket a változások láttán, mégis akad valami, ami állandó. Ezek pedig az évszázadok óta formálódó babonáink. Az újév napjához ugyancsak számos hiedelem kapcsolódik. Betartásuk szerencsét és bőséget hozhat. Nosza, nézzünk néhány fontos „szabályt”! Lehetőség szerint ne siessünk annyira a buli utáni rendrakással, hiszen január elsején tilos szemetet kivinni a házból, ugyanis a szeméttel együtt a szerencsénket is kidobjuk. Szintén érdemes odafigyelni, hogy ki lép be először a hajlékunkba. A férfilátogató szerencsét hozhat, míg a nő elviheti azt. A családi béke mindennél fontosabb, főként ezen a napon lényeges a vitákat kerülni. A hagyomány szerint, ahogyan újévkor cselekszik az ember, az hatással lesz az egész évre. Újév napján, aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.
Fotó: egeszsegkalauz.hu

A babona szerint az sem mindegy hogy mit fogyasztunk az új esztendő első napján. Ma mindenképpen kerüljük a csirke-és tyúkhúsleves fogyasztását, mivel a szárnyasok elkaparják, kikaparják a szerencsét a házból. A halból készült ételeket is kerüljük, mert még elúszik a szerencsénkkel. Viszont, aki gazdagságra vágyik, bőségesen egyen lencsét, tudniillik sok pénzt hoz a házhoz. A sertéshús fogyasztása ugyancsak erősen ajánlott, hiszen a disznó előre túrja a földet, így kitúrja a szerencsénket.


Fotó: szilveszter.hu

 

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk