https://kolorline.hu/ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Már hazánkban is elérhető az az ingyenesen letölthető és díjmentesen használható telefonos applikáció, amelyet telepítve akár életmentő is lehet. Az egyszerűen csak Életmentő néven futó, okos készülékekre elérhető alkalmazást a cseh Medical Information Technologies fejlesztette ki és három környező ország mentőszolgálatai már sikerrel állították hadrendbe korábban.

A cég most az Országos Mentőszolgálattal és hazánk egyik legnagyobb mobil szolgáltatójával közösen most Magyarországon is igyekszik bevezetni az alkalmazást, ami tulajdonképpen nem más, mint egy mentőkhöz közvetlenül becsatlakozó, ingyenes vészhívó. 

Az androidos eszközökön a Play áruházból, az iOS-es készülékeken pedig az App Store-ból letölthető alkalmazás alig kicsivel több, mint 30 MB méretű és egy egyszerű beállítás után bárki használatba veheti. 

Egy rövid, smsben történő hitelesítés után bárki létrehozhatja személyes felhasználói profilját, ahova az alapadatokon túl felvihetjük akut vagy krónikus betegségeinket, illetve hogy ezekre milyen gyógyszereket kell szednünk, vagy milyen allergiánk vannak. 

Bármilyen vészhelyzet esetén, ezek után elég megnyomni az alkalmazás főképernyőjén található piros "MENTŐK" gombot, amely azonnal tárcsázza a mentőket, akik ebben az esetben már mindent tudnak a pácienssel kapcsolatban, ideértve az előzőekben felsoroltakon túl hogy a beteg pontos tartózkodási helyét is. 

A vészhívás ingyenes, valamint a távközlési cég jóvoltából a 4G hálózaton keresztül történő adattovábbításért sem kell fizetni. Amennyiben nem elérhető a mobilnet, az alkalmazás SMS-ben továbbítja adatainkat a diszpécser központ felé. 

Az ÉletMentő alkalmazás már Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is bizonyított, északi szomszédainknál már több, mint 1 millióan használják. A gyorsan és egyszerűen kezelhető applikáció hasznos információkat nyújt az elsősegélynyújtással kapcsolatban, így többek közt azt is megtudhatjuk a segítségével, hogy mi a teendő félrenyelés, mérgezés, áramütés, vagy éppen kihűlés esetén.

 

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk