https://kolorline.hu/ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Már hazánkban is elérhető az az ingyenesen letölthető és díjmentesen használható telefonos applikáció, amelyet telepítve akár életmentő is lehet. Az egyszerűen csak Életmentő néven futó, okos készülékekre elérhető alkalmazást a cseh Medical Information Technologies fejlesztette ki és három környező ország mentőszolgálatai már sikerrel állították hadrendbe korábban.

A cég most az Országos Mentőszolgálattal és hazánk egyik legnagyobb mobil szolgáltatójával közösen most Magyarországon is igyekszik bevezetni az alkalmazást, ami tulajdonképpen nem más, mint egy mentőkhöz közvetlenül becsatlakozó, ingyenes vészhívó. 

Az androidos eszközökön a Play áruházból, az iOS-es készülékeken pedig az App Store-ból letölthető alkalmazás alig kicsivel több, mint 30 MB méretű és egy egyszerű beállítás után bárki használatba veheti. 

Egy rövid, smsben történő hitelesítés után bárki létrehozhatja személyes felhasználói profilját, ahova az alapadatokon túl felvihetjük akut vagy krónikus betegségeinket, illetve hogy ezekre milyen gyógyszereket kell szednünk, vagy milyen allergiánk vannak. 

Bármilyen vészhelyzet esetén, ezek után elég megnyomni az alkalmazás főképernyőjén található piros "MENTŐK" gombot, amely azonnal tárcsázza a mentőket, akik ebben az esetben már mindent tudnak a pácienssel kapcsolatban, ideértve az előzőekben felsoroltakon túl hogy a beteg pontos tartózkodási helyét is. 

A vészhívás ingyenes, valamint a távközlési cég jóvoltából a 4G hálózaton keresztül történő adattovábbításért sem kell fizetni. Amennyiben nem elérhető a mobilnet, az alkalmazás SMS-ben továbbítja adatainkat a diszpécser központ felé. 

Az ÉletMentő alkalmazás már Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is bizonyított, északi szomszédainknál már több, mint 1 millióan használják. A gyorsan és egyszerűen kezelhető applikáció hasznos információkat nyújt az elsősegélynyújtással kapcsolatban, így többek közt azt is megtudhatjuk a segítségével, hogy mi a teendő félrenyelés, mérgezés, áramütés, vagy éppen kihűlés esetén.

 

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk