https://kolorline.hu/ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

ÉletMentő alkalmazás - Hasznos segítség a bajban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Már hazánkban is elérhető az az ingyenesen letölthető és díjmentesen használható telefonos applikáció, amelyet telepítve akár életmentő is lehet. Az egyszerűen csak Életmentő néven futó, okos készülékekre elérhető alkalmazást a cseh Medical Information Technologies fejlesztette ki és három környező ország mentőszolgálatai már sikerrel állították hadrendbe korábban.

A cég most az Országos Mentőszolgálattal és hazánk egyik legnagyobb mobil szolgáltatójával közösen most Magyarországon is igyekszik bevezetni az alkalmazást, ami tulajdonképpen nem más, mint egy mentőkhöz közvetlenül becsatlakozó, ingyenes vészhívó. 

Az androidos eszközökön a Play áruházból, az iOS-es készülékeken pedig az App Store-ból letölthető alkalmazás alig kicsivel több, mint 30 MB méretű és egy egyszerű beállítás után bárki használatba veheti. 

Egy rövid, smsben történő hitelesítés után bárki létrehozhatja személyes felhasználói profilját, ahova az alapadatokon túl felvihetjük akut vagy krónikus betegségeinket, illetve hogy ezekre milyen gyógyszereket kell szednünk, vagy milyen allergiánk vannak. 

Bármilyen vészhelyzet esetén, ezek után elég megnyomni az alkalmazás főképernyőjén található piros "MENTŐK" gombot, amely azonnal tárcsázza a mentőket, akik ebben az esetben már mindent tudnak a pácienssel kapcsolatban, ideértve az előzőekben felsoroltakon túl hogy a beteg pontos tartózkodási helyét is. 

A vészhívás ingyenes, valamint a távközlési cég jóvoltából a 4G hálózaton keresztül történő adattovábbításért sem kell fizetni. Amennyiben nem elérhető a mobilnet, az alkalmazás SMS-ben továbbítja adatainkat a diszpécser központ felé. 

Az ÉletMentő alkalmazás már Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is bizonyított, északi szomszédainknál már több, mint 1 millióan használják. A gyorsan és egyszerűen kezelhető applikáció hasznos információkat nyújt az elsősegélynyújtással kapcsolatban, így többek közt azt is megtudhatjuk a segítségével, hogy mi a teendő félrenyelés, mérgezés, áramütés, vagy éppen kihűlés esetén.

 

További híreink

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk