https://kolorline.hu/Otthon végezhető hobbik

Otthon végezhető hobbik

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ebben az időszakban sok időt töltünk otthonainkba zárva, viszont most is fontos olyan tevékenységekre is időt szánnunk, amik örömet okoznak, kikapcsolódást jelentenek a mindennapok során. Az olvasás, a zenehallgatás és a jóga mellett még számtalan olyan tevékenység létezik, amiket akár most is elkezdhetünk.

Nemcsak a barátokkal érezhetjük igazán jól magunkat, sőt, vannak olyan hobbik, szabadidős tevékenységek, amiket kifejezetten jobb, ha egyedül végzünk.

A zenehallgatás is remek módja a kikapcsolódásnak, viszont akár nagyobb dologba is belevághatunk, hogy hasznosan töltsük a szabadidőnket. Most megfelelő idő lehet megismerkedni egy új hangszerrel, vagy feleleveníteni a régi tudásunkat. Zenét tanulni sosincs késő. A zenélés az önkifejezés egyik módja, amivel dühünket, szomorúságunkat és boldogságunkat is kifejezhetjük.

Ezen érzelmek kifejezésére megfelelő lehet még a rajzolás, hiszen rajzolni mindenki tud, csak gyakorlás kérdése, és hamar meg is mutatkozik a fejlődés. Ami előny még ennél a hobbinál, hogy eleinte nincs is szükség sok, és drága kellékekre, elég ha csak néhány rajzlappal és megfelelő ceruzával állunk neki a munkának. Természetesen később választhatunk komolyabb technikákat, eszközöket is.

De ha már olyan elfoglaltságot keresünk, ami nem kerül túl sok plusz költségbe, akkor akár az írást is választhatjuk. Ahogyan a zene és a rajz, úgy az írás is lehetővé teszi az önkifejezést. A lehetőségek száma viszonylag bő, hiszen elkezdhetünk akár blogot írni a mindennapjainkról, verseket, regényeket, minden csak rajtunk múlik.

Ha egybekötnénk a kellemest a hasznossal, akkor a sütés-főzést nekünk találták ki. Az interneten rengeteg olyan videóval találkozhatunk, amikben ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb recepteket mutatnak be, és valljuk be a legtöbb nem is kivitelezhetetlen otthon, a saját konyhánkban sem. Ennek a hobbiknak igazán örül majd a család, vagy a baráti társaságunk, később egy-egy összejövetel alkalmával.

Viszont, ha már elég önbizalmunk van a konyhában, és kedvet kaptunk saját videókat készíteni, akár a vlogolásba is belekóstolhatunk. Persze nem kötelező főzős videókat készítenünk. Választhatunk bármit, hiszen nem tudhatjuk, mennyi embernek lehet hasznos az, amit épp csinálunk vagy szeretünk. Például készíthetünk dekorációkat, különböző ajánlókat, amikben akár kedvenc könyveinket, filmjeinket vagy sorozatainkat mutathatjuk be.

Sok új dologba belefoghatunk ebben az időszakban. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. A lényeg az, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb hobbit, mivel egy hozzánk illő szabadidős tevékenység csökkentheti a mindennapi stressz-szintünket. Emellett egy hozzánk illő hobbi kiválasztása során, akár új barátokat is találhatunk, aktívan tarthatjuk a szellemi képességeinket, vagy akár kereshetünk is vele egy kis pénzt.

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk