https://kolorline.hu/A jóga jótékony hatásai

A jóga jótékony hatásai

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A jógát, egyszerre, mint testmozgás egyik formáját és mint lelki megnyugvás eszközét használják az emberek. A jógával az elsődleges célunk általában a stressz levezetése, a feltöltődés vagy épp a méregtelenítés, fogyás. Egy biztos, már az első jógaóra számtalan pozitív élménnyel kecsegtethet.

Napjainkra nagyon divatossá vált a jóga. A nagyvárosok mellett, vidéken is elérhető már egy-egy jóga vagy mozgásstúdió, ahol gyakorolhatjuk. A világjárvány okozta helyzetben, viszont az otthoni jóga is még elérhetőbbé vált, ami sokakat talán még inkább felbátorít, arra, hogy belevágjanak ebbe a mozgásformába.

A jóga segíthet az alakformálásban, hiszen közben saját testsúlyunkkal dolgozunk, aminek köszönhetően izmaink fokozatosan fejlődnek, egyre tónusosabbá vállnak, mi pedig erősebbek leszünk. Jógázás közben átmozgatjuk az összes izomcsoportunkat, kimozgatjuk a bemerevedett részeket, megnyugtatjuk az idegrendszert. Tehát a jóga stresszoldásra is alkalmas. Miközben ezt a mozgásformát végezzük, figyelmünket a gyakorlásra és a légzésre irányítjuk, így gondolataink megnyugszanak. A jóga segíthet elmulasztani a hátfájást, fejfájást, álmatlanságot, nyakfájást, javít a rossz emésztésen, szorongáson, depresszión, magas vérnyomáson és fogyókúra esetén is igen hatásos lehet.

Mint minden mozgásforma esetében, a jóga során is alapvető jelentőségű a rendszeresség. Fontos, hogy jógázás közben csak önmagunkra koncentráljunk, kapcsoljunk ki a tévét, telefont, és próbáljuk meg elérni, hogy ilyenkor senki se zavarjon személyesen sem, így lesz igazán hatásos a mozgás.

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk