https://kolorline.hu/Túrázik a család

Túrázik a család

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az utóbbi időben a túrázás egyre népszerűbbé vált, és akár igazi családi program is lehet, hiszen ez a mozgás nagyszerű módja annak, hogy jó hangulatban töltsük a szabadidőnket. Viszont mielőtt belevágnánk ebbe a sportba, érdemes néhány dolgot tudnunk róla.

A szabadban töltött idő remek kikapcsolódást jelenthet minden korosztálynak, hiszen egészséges, egyszerű, remek sport, és hobbi szinten nincs szükség különleges felszerelésre sem. Viszont néhány alapszabályt nem árt betartani a túrázás alkalmával sem.

Mielőtt nekiindulunk a vadonnak, mindig tájékozódjunk az aktuális időjárási viszonyokról, nehogy meglepetés érjen. Érdemes alaposan felkészülni a túrára. Végig kell gondolni azt, hogy vajon mennyi folyadékra, és élelemre lehet majd szükségünk útközben. Feleslegesen ne cipekedjünk, mindig annyit vigyünk magunkkal, amennyire feltétlenül szükségünk lehet. Az útvonalat mindig a túra társaink erőnlétének és gyakorlottságának figyelembevételével tervezzük meg. A tervezés során tanulmányozzuk hosszasan a térképet, hogy ismerkedjünk a tereppel, valamint bármilyen eszközt, térképet is vigyünk magunkkal, tanuljunk meg előtte a használatát. A jó hangulat és a változatosság elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek megkedveljék a túrázást.

Célszerűen, kényelmesen, és rétegesen öltözzünk fel. Két dolgot kell szem előtt tartanunk ruházatukban, mégpedig azt hogy vízálló és szellőző legyen. A megfelelő hátizsák és a cipő kiválasztása nagyon fontos. A hátizsák kiválasztásakor érdemes arra figyelnünk, hogy kényelmes legyen a hátrész, a lábbelinél pedig egy vastagabb talpú cipő a legmegfelelőbb, ami jól tartja a bokát. A természetben nyitott szemmel és füllel érdemes járni, hiszen nem azért megyünk, hogy végigszaladjunk néhány kilométert. Ha csendben, fegyelmezetten viselkedünk, és szerencsések vagyunk, akkor még néhány erdei állat is megmutathatja magát.

Mindig tartsuk be a túrázás szabályit. Hívjuk fel a gyerekek figyelmét arra, hogy nem szabad szemetelni, bárhol tüzet rakni, illetve, hogy a védett és nem védett növényeket ne tépjék le, hadd élvezzék a háborítatlan környezetet az utánunk jövők is.

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk