https://kolorline.hu/Biztonságos kerékpározás

Biztonságos kerékpározás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Most, hogy itt a jó idő egyre többen választják autó helyett a kerékpárt, vagy munkába járás, vagy kikapcsolódás céljából. A biciklizés felpezsdíti a testünket, megnyugtatja az idegeinket, és még jól is szórakozunk közben. Viszont ahhoz, hogy ez biztonságos legyen, nem árt néhány dolgot szem előtt tartani.

A kerékpározás az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb módja erőnlétünk karbantartásának. Nemcsak nagyszerű zsírégető, de remek kedélyjavító is, főként, ha gyakorlása közben a természet szépségeiben gyönyörködünk. Emellett, mint munkába járó eszköz, sokak számára nagy segítséget jelent a reggeli és a délutáni forgalom elkerülésében.

Fontos, hogy olyan kerékpárt válasszunk magunknak, amivel biztonságosnak érezzük a tekerést. Mindig érdemes kipróbálni, mielőtt megvennénk a biciklit, mert azt is ellenőrizni kell, hogy mennyire kényelmes. Ha nem tudunk dönteni, kérjünk segítséget egy kerékpár szaküzletben, ők segítenek kiválasztani a legideálisabbat.

A bringának rendelkeznie kell egy könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel, két fékkel, egy csengővel, egy fehér fényt adó lámpával, egy piros fényt adó lámpával, két fényvisszaverővel és az első keréken legalább két darab borostyánsárga színű küllőprizmával. Ha egy ideje már nem kerékpároztunk, érdemes átnézni a KRESZ-t is. A közlekedési szabályok a kerékpárosokra is érvényesek, elengedhetetlen, hogy képben legyünk minden szabállyal. A kerékpárt érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni, karbantartani is.

Abban az esetben, ha nem csak munkába járásra használnánk a kerékpát, hanem kirándulás, kikapcsolódás, vagy sport céljára is, akkor érdemesebb rövidebb távval kezdenünk. A tekeréssel olyan izmainkat megmozgatjuk meg, amelyeket addig valószínűleg ritkán terheltünk. A szervezetünknek is hozzá kell szoknia a biciklizéshez így lassan, fokozatosan növeljük a távokat, így nem lesz annyira megerőltető számunkra.

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk