https://kolorline.hu/Borsodi (sör) Nyitó Tour

Borsodi (sör) Nyitó Tour

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az emberek többsége a “túra” szó hallatán a két lábon való erdei sétára gondol. Nekem és még pár embernek viszont a túra négy keréken, nagy vagy kisebb csapatba verődve, 200 km - 300 km hosszúságú kanyargós hegyi úttal teli kikapcsolódást jelent. Ezeken a túrákon nem a hétköznapi személyautókat értem, hanem valami sokkal izgalmasabbat, valamit aminek szlogen-e a - Jinba Ittai -. 

 

Fotók: Bartók Alexandra

Kazincbarcikán Május 23-án reggel, húsz Mazda MX-5 és egy Toyota Celica állt sorfalat a parkolóban, várva arra, hogy elkezdődjön a borsodi szezonnyitó gurulás. Csodás látványt nyújtottak hiszen két egyformát sem lehetett találni, mindenki különbözött valamiben. A fényképezőgépem már az érkezés óta sűrűn kattogott, hogy minél jobban meg tudjam örökíteni a napot. Kilenc óra körül tartottak egy gyors tájékoztatót az útvonalról, a megállókról és kiosztottak pár rádiót is, hogy út közben tudjuk tartani a kapcsolatot egymással. 

Fél órával később 21 roadster hosszú sorba rendeződve hagyta el a parkolót és indult el Salgó várához. A városból való kijutás kisebb nehézségek elé állította az embereket és szétosztotta a csapatot, de miután mindenki beérte az elejét, kezdetét vehette a 207 km-es szezon nyitótúra. Vadna, Bánréve, Ózd útvonalon haladtunk végig a határ mellett. Pár perces pihenőket is tartottunkat közbe, sajnos egyet kényszerből, mert az egyik társunk miatája lerobbant. Az autó motortere felett állva, hosszabb elmélkedés után úgy döntött nem tudja folytatni túrát, így a csapat nélküle indult tovább.

Salgó várához érve leparkoltunk, egy páran felmentek a várhoz a többiekkel pedig ettünk egy jót a Eresztvényi Látogatóközpontban. Beszélgettünk, eszmecseréket folytattunk az autókról, a sajátjainkról és az eddig megtett útról. Másfél óra múlva, újra összegyűltünk és hosszú sorba rendeződve indultunk vissza Kazincbarcikára.

Szerintem mindenki nevében mondhatom, a szezon nyitótúránk csodás volt, jó hangulatban telt, jó út viszonyokkal és még jobb emberekkel.

További híreink

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

Jó ütemben halad a munka — korszerűsödik és megújul az Egressy

Dátum: 2024. szept 07. 18:00

Az ütemtervnek megfelelően halad az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása. A projekt jelentős energetikai fejlesztéseket és esztétikai újításokat tartalmaz, amelyek a város egyik ikonikus épületének megújulását célozzák.

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk