https://kolorline.hu/Borsodi (sör) Nyitó Tour

Borsodi (sör) Nyitó Tour

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az emberek többsége a “túra” szó hallatán a két lábon való erdei sétára gondol. Nekem és még pár embernek viszont a túra négy keréken, nagy vagy kisebb csapatba verődve, 200 km - 300 km hosszúságú kanyargós hegyi úttal teli kikapcsolódást jelent. Ezeken a túrákon nem a hétköznapi személyautókat értem, hanem valami sokkal izgalmasabbat, valamit aminek szlogen-e a - Jinba Ittai -. 

 

Fotók: Bartók Alexandra

Kazincbarcikán Május 23-án reggel, húsz Mazda MX-5 és egy Toyota Celica állt sorfalat a parkolóban, várva arra, hogy elkezdődjön a borsodi szezonnyitó gurulás. Csodás látványt nyújtottak hiszen két egyformát sem lehetett találni, mindenki különbözött valamiben. A fényképezőgépem már az érkezés óta sűrűn kattogott, hogy minél jobban meg tudjam örökíteni a napot. Kilenc óra körül tartottak egy gyors tájékoztatót az útvonalról, a megállókról és kiosztottak pár rádiót is, hogy út közben tudjuk tartani a kapcsolatot egymással. 

Fél órával később 21 roadster hosszú sorba rendeződve hagyta el a parkolót és indult el Salgó várához. A városból való kijutás kisebb nehézségek elé állította az embereket és szétosztotta a csapatot, de miután mindenki beérte az elejét, kezdetét vehette a 207 km-es szezon nyitótúra. Vadna, Bánréve, Ózd útvonalon haladtunk végig a határ mellett. Pár perces pihenőket is tartottunkat közbe, sajnos egyet kényszerből, mert az egyik társunk miatája lerobbant. Az autó motortere felett állva, hosszabb elmélkedés után úgy döntött nem tudja folytatni túrát, így a csapat nélküle indult tovább.

Salgó várához érve leparkoltunk, egy páran felmentek a várhoz a többiekkel pedig ettünk egy jót a Eresztvényi Látogatóközpontban. Beszélgettünk, eszmecseréket folytattunk az autókról, a sajátjainkról és az eddig megtett útról. Másfél óra múlva, újra összegyűltünk és hosszú sorba rendeződve indultunk vissza Kazincbarcikára.

Szerintem mindenki nevében mondhatom, a szezon nyitótúránk csodás volt, jó hangulatban telt, jó út viszonyokkal és még jobb emberekkel.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk