https://kolorline.hu/Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Hogyan teltek az RG-sek napjai a karantén alatt, hogyan szervezték meg az edzéseket ebben az időszakban?

Mi leginkább videós edzéseket tartottunk a sportolóink számára. Ezek az edzések vagy egyéni, vagy csoportos formában történtek. Tehát négy, vagy több fős csoportokban végeztünk különböző feladatokat. A diákolimpián vannak olyan csoportos gimnasztikai gyakorlatok, amiket négy fő mutat be egyszerre, így ezeknek a versenyzőknek szükség volt arra, hogy együtt tartsuk az edzést. Emellett közös, képességfejlesztő feladatokat, mozgásképzést, kéziszertechnika és testtechnikai képzést, erősítő és lazító edzéseket is tartottunk. Onnantól, hogy ez a digitális oktatás bevezetésre került, és meg tudtuk szervezni ezt a videós edzésformát mi így dolgoztunk. A heti munkát igyekeztünk úgy beosztani, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb legyen. Próbáltuk megtalálni azt a lehetőséget, hogy mi is tudjunk mozogni, és mi is fenntartsuk a fizikai felkészültségi állapotunkat, valamint haladjunk is.

Mi a helyzet az edzésekkel az enyhítéseket követően?

Az enyhítéseket követően már voltak kinti edzéseink a sportpályán, egy füves területen, de hát az nem az igazi. Viszont ezen a héten, már el tudtunk kezdeni teremben dolgozni. Hétfőn és szerdán is tartottunk edzést az RG-seknek. Ezek az edzések természetesen kis csoportban az egészségügyi előírások betartásával történtek. Nagy könnyebbség, hogy már tudunk együtt edzeni, megfelelő körülmények között. Az otthon végzett online edzések ebben a sportban közel sem tarthatóak hosszú távon. A gyerekeknek olyan kis területen kellett edzeniük, ahol ráadásul még a berendezési tárgyak is sokszor gátolták őket a mozgásban. Nem volt ideális, de a semminél jobb volt.

Mennyire örültek a gyerekek annak, hogy ismét együtt edzhetnek?

Nagyon boldogok a gyerekek, hogy végre személyesen együtt tudunk edzeni. Sokszor rájuk kellett szólni amiatt, hogy ne menjenek egymáshoz közel, hiszen nagyon örültek egymásnak is, és annak is, hogy végre van hol mozogniuk. Nagyon nehéz időszak volt ez számukra is, hiszen hozzá voltak már szokva a napi, vagy heti háromszori edzéshez.

Előreláthatólag mikor kezdődik meg a versenyidőszak?

Egyelőre úgy néz ki, hogy szeptember-októberben egyéni versenyek lesznek. Ezek eddig május-áprilisban voltak, viszont a járvány miatt ez őszre tolódott. Az őszi versenyek általában a csapatversenyek időszaka. Konkrétan még nem kaptam az RG Szövetségtől információt arról, mikor, és hogyan fognak a versenyek zajlani, de úgy gondolom a csapatversenyek tolódni fognak november-decemberre. Egyébként is november végéig szokott tartani ez az időszak, de így kicsit talán csúszik majd. Nehézséget ebben a helyzetben az fog jelenteni, hogy így több feladat fog majd jutni egy versenyidőszakra.

 

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk