https://kolorline.hu/Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Hogyan teltek az RG-sek napjai a karantén alatt, hogyan szervezték meg az edzéseket ebben az időszakban?

Mi leginkább videós edzéseket tartottunk a sportolóink számára. Ezek az edzések vagy egyéni, vagy csoportos formában történtek. Tehát négy, vagy több fős csoportokban végeztünk különböző feladatokat. A diákolimpián vannak olyan csoportos gimnasztikai gyakorlatok, amiket négy fő mutat be egyszerre, így ezeknek a versenyzőknek szükség volt arra, hogy együtt tartsuk az edzést. Emellett közös, képességfejlesztő feladatokat, mozgásképzést, kéziszertechnika és testtechnikai képzést, erősítő és lazító edzéseket is tartottunk. Onnantól, hogy ez a digitális oktatás bevezetésre került, és meg tudtuk szervezni ezt a videós edzésformát mi így dolgoztunk. A heti munkát igyekeztünk úgy beosztani, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb legyen. Próbáltuk megtalálni azt a lehetőséget, hogy mi is tudjunk mozogni, és mi is fenntartsuk a fizikai felkészültségi állapotunkat, valamint haladjunk is.

Mi a helyzet az edzésekkel az enyhítéseket követően?

Az enyhítéseket követően már voltak kinti edzéseink a sportpályán, egy füves területen, de hát az nem az igazi. Viszont ezen a héten, már el tudtunk kezdeni teremben dolgozni. Hétfőn és szerdán is tartottunk edzést az RG-seknek. Ezek az edzések természetesen kis csoportban az egészségügyi előírások betartásával történtek. Nagy könnyebbség, hogy már tudunk együtt edzeni, megfelelő körülmények között. Az otthon végzett online edzések ebben a sportban közel sem tarthatóak hosszú távon. A gyerekeknek olyan kis területen kellett edzeniük, ahol ráadásul még a berendezési tárgyak is sokszor gátolták őket a mozgásban. Nem volt ideális, de a semminél jobb volt.

Mennyire örültek a gyerekek annak, hogy ismét együtt edzhetnek?

Nagyon boldogok a gyerekek, hogy végre személyesen együtt tudunk edzeni. Sokszor rájuk kellett szólni amiatt, hogy ne menjenek egymáshoz közel, hiszen nagyon örültek egymásnak is, és annak is, hogy végre van hol mozogniuk. Nagyon nehéz időszak volt ez számukra is, hiszen hozzá voltak már szokva a napi, vagy heti háromszori edzéshez.

Előreláthatólag mikor kezdődik meg a versenyidőszak?

Egyelőre úgy néz ki, hogy szeptember-októberben egyéni versenyek lesznek. Ezek eddig május-áprilisban voltak, viszont a járvány miatt ez őszre tolódott. Az őszi versenyek általában a csapatversenyek időszaka. Konkrétan még nem kaptam az RG Szövetségtől információt arról, mikor, és hogyan fognak a versenyek zajlani, de úgy gondolom a csapatversenyek tolódni fognak november-decemberre. Egyébként is november végéig szokott tartani ez az időszak, de így kicsit talán csúszik majd. Nehézséget ebben a helyzetben az fog jelenteni, hogy így több feladat fog majd jutni egy versenyidőszakra.

 

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk