https://kolorline.hu/Újból róják a megyei kistelepülések útjait a könyvtárbuszok

Újból róják a megyei kistelepülések útjait a könyvtárbuszok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ismét közlekednek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a könyvtárbuszok, június 15-től. Ezáltal újra biztosított a könyvkölcsönzés a megye legkisebb településein élők számára is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 54 olyan település van, amelyre könyvtárbuszok közlekednek, ám a könyvtárbezárás után ez a szolgáltatás március 16-tól, a veszélyhelyzet miatt szünetelt. Azonban június 15-től, - ha részlegesen is, - de újraindítja a buszokat a megyei könyvtár.


Fotók: Dobos Klára

A járványügyi szabályok betartása mellett a páros és a páratlan héten menetrend szerint biztosítják a kistelepüléseken élők számára, hogy hozzájussanak kedvenc köteteikhez. Az Encsről és Miskolcról induló könyvtárbuszok menetrendje megtalálható a http://www.bazkonyvtar.hu/hu/konyvtarbuszmenetrend oldalon.

 

 

További híreink

Az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban

Dátum: 2021. jan 18. 08:39

A napokban akár -20 Celsius-fokot is jósolnak a meteorológusok, ami életveszélyes is lehet a fedél nélkül élőkre. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Éjjeli Menedékhelye és Nappali Melegedője továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban Kazincbarcikán.

Új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Dátum: 2021. jan 18. 08:22

Új módszerrel próbálnak pénzt kicsalni a jóhiszemű idősektől idegenek. Mindenki ügyeljen idős rokonaira, ne váljanak áldozattá!

Hamarosan megjelenhet a Tükörcserepek 3.

Dátum: 2021. jan 17. 11:24

Lovas Tiborné neve kazincbarcikaiként 2009 óta még ismerősebben cseng a városlakók számára, hiszen lelkes lokálpatriótaként, a modern kor krónikásaként interjúkat készít a város építésében, gazdasági, kulturális és sportéletének megalapozásában, fejlesztésében fontos szerepet játszó emberekkel. Hamarosan megjelenik a Tükörcserepek 3. kötete, ennek kapcsán kérdezi a szerzőt a Kolorline munkatársa.

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Dátum: 2021. jan 17. 08:00

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk