https://kolorline.hu/Pálosan szép az élet – rendtörténet kiállítás

Pálosan szép az élet – rendtörténet kiállítás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kurityánba érkezett a pálos szerzetesrend történetét bemutató, „Pálosan szép az élet” című vándorkiállítás június 21-én.

Az erre a célra átalakított kiállítóbusz az egyetlen magyar alapítású, és a mai napig működő férfi remete szerzetesrenddel ismerteti meg az érdeklődőket.  A rendet Boldog Özséb esztergomi kanonok alapította, amikor 1250-ben egyesítette a Patacs-hegyi és a pilisi remetéket.  A Boldog Özséb – év keretében a tárlat a magyar pálos rend múltját elsősorban, mint közös, mindenki számára átélhető magyar örökséget mutatja be, interaktív módon. A nyolc tételből álló tárlat részeit az evangéliumi nyolc boldogság mondatai fűzik össze. Az egy-egy boldogságmondáshoz kapcsolódó témák nem a rendtörténet kronológiáját követik, hanem bizonyos megközelítéseket emelnek ki.

A nem mindennapi kiállítást június 21-én, vasárnap, 12.00 - 16.00 óra között, június 22-én, hétfőn, 10.00 – 18.00 óra között tekinthetik meg Kurityánban, a Lovarda udvarán.

A jármű fertőtlenítését a kiállítók elvégzik, de a zárt térre vonatkozó szabályok értelmében a szájmaszk használata kötelező.

 

Forrás: magyarkurir.hu

Fotó: mnm.hu

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk