https://kolorline.hu/A nézők szavazatai döntenek majd - Közönségszavazáson Az Ispotály

A nézők szavazatai döntenek majd - Közönségszavazáson Az Ispotály

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A IV. Hét Domb filmfesztivál alkotásai idén nem csak szakmai megmérettetésen vesznek részt.

Kovács István, a Kazincbarcikai Városi Televízió vágó-operatőr munkatársa szabadúszó filmesként még 2020 februárjában forgatott filmet a Mályi Madármentő Állomásról. A téma adta magát, hiszen a madármentők évről évre jelen vannak a mainstream médiában, rendszeresen szerepelnek híradásokban és országos ismertségük tagadhatatlan. Kollégánk elmondása szerint remek filmes alapanyag a mentőállomás története és nagy öröm volt számára, hogy ő készíthetett elsőként filmet róluk.

Kovács István

 A film azóta már bejárta a közmédiát, ezidáig több mint 50.000 megtekintése van és számos hazai filmfesztiválon is megmutatkozott. Közülük kiemelendő a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztivál, ahol a leghumanistább dokumentumfilmért járó szakmai elismerésben részesült. 

Az Ispotály hamarosan a komlói Hét Domb Filmfesztiválon is megmérkőzik, melyet a fesztivál szervezői idén a járványhelyzetre való tekintettel online formában tartanak meg. Ez a helyzet azonban újabb lehetőséget is jelent: a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások mellett a közönség is kiválaszthatja a neki legjobban tetsző filmet. Az előzsűri által legjobbnak ítélt 51 filmre október 4-éig lehet szavazni a a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon. Az a film lesz az idei filmfesztivál közönségdíjasa, amelyikre a legtöbb szavazatot adják le a nézők.

Ispotály

Egy néző az 51 filmből csupán egyre adhatja le szavazatát, azt a későbbiekben nem módosíthatja, így alaposan meg kell fontolnia minden szavazónak, hogy melyik alkotásra is adja le a voksát. A szavazásra biztosított időszak utolsó három napján elrejtik az addig leadott szavazatok számát, hogy még tisztább verseny alakulhasson ki. A szavazatokat egyszerűen lehet leadni a kedvenc filmre, csupán egy érvényes e-mail-címet kell megadni, majd a szavazatot érvényesíteni a megadott e-mail-címre elküldött visszaigazoló levélben található linkre kattintva. Csak néhány kattintás a szavazat leadása, a visszaigazolás is csupán a visszaélések esetleges előfordulását küszöböli ki.

 A film jelenleg első helyen áll, de a szavazás állása bármikor megváltozhat. Így a készítő arra kér mindenkit, aki megnézte a filmet és tetszett neki, az adja le voksát az Ispotályra. Az alkotás az alábbi linkre kattintva megtekinthető és alatta a szavazat is leadható:

http://hetdombfilmfesztival.hu/hu/kozonsegszavazas-film?film=az-ispotaly

A szavazásra megadott időszakot követően, október 4-én éjfélkor lezárul a rendszer és a legtöbb szavazatot elnyert film lesz a IV. Hét Domb Filmfesztivál közönségdíjasa, melyet a filmfesztivál díjátadóján, október 10-én hirdetnek ki a többi nyertessel együtt.

Az Ispotály a Mályi madármentők téli időszakát dolgozza fel, azonban készül egy újabb film róluk, mely a mentőállomás nyári napjaiba enged betekintést. Az új film online megjelenése decemberben várható.

 

További híreink

Mozgás Receptre — háziorvosok ajánlják és írhatják fel a fizikai aktivitást

Dátum: 2024. szept 09. 19:00

Magyarországon is elindul a Mozgás Receptre program, amely nemzetközi példák alapján kívánja növelni a lakosság fizikai aktivitását. A program célja, hogy jelentősen csökkentse a soha nem mozgók számát és növelje azokét, akik elérik a WHO által javasolt minimális mozgásmennyiséget. A rendszert elsőként Új-Zélandon alkalmazták, de már Budapest XII. kerületében is évek óta sikerrel működik.

A BorsodChem lett Az Év Zöld Nagyvállalata

Dátum: 2024. szept 09. 15:12

Újabb rangos elismerésben részesült a BorsodChem Zrt. A vegyipari vállalat a Green Awards powered by Green Cloud pályázaton „Az Év Zöld Nagyvállalata” címmel gazdagodott. A díjat a cég képviseletben Liktor Dénes, Director EHS a Sustainable World konferencián vehette át.

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk