https://kolorline.hu/Ne legyen áldozat: tudjon meg mindent az unokázós csalásról!

Ne legyen áldozat: tudjon meg mindent az unokázós csalásról!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Bár egyre többször számolhatunk be unokázós csalók elfogásáról, sajnos még mindig vannak, akik bedőlnek nekik.  Az ilyen csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket.

Bár egyre többször számolhatunk be unokázós csalók elfogásáról, sajnos még mindig vannak, akik bedőlnek nekik.  Az ilyen csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket. A csaló a kiszemelt áldozat hozzátartozójának adja ki magát, vagy azt mondja, hogy az ő megbízásából telefonál. Azt állítja, hogy az érintett gyermekének, unokájának balesete volt, vagy valamilyen bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége. Mint minden csalás esetén, az elkövetők módszerei folyamatosan változnak. Újabban arra kérik a felhívott időseket, hogy saját biztonságuk érdekében egy megadott pénzügyi intézményben, egy megadott számlaszámra utalják el a kért pénzt, a lehető legrövidebb időn belül. Sőt – mint azt hallani fogják – előre jelzik: ne lepődjönek meg a hangján, mert a hangszála megsérült a balesetben.

A Pásztor Erzsi, Nemcsák Károly, Trokán Péter és Németh Kristóf színművészek szereplésével készített bűnmegelőzési videóval is ezt az elkövetési módszert szeretnénk tudatosítani, hogy senki ne dőljön be a csalóknak. Ezért kérjük, hogy mindenki beszélgessen erről idős rokonaival, ismerőseivel. Mutassák meg nekik kisfilmünket és infografikánkat. És azt, a Facebook oldalunkra feltöltött új hangfelvételt is, ami egy ilyen csalási kísérletet dolgoz fel:

https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/posts/182339826793581

2 kép

GALÉRIA MEGNYITÁSA
 

 

 

További híreink

Mozgás Receptre — háziorvosok ajánlják és írhatják fel a fizikai aktivitást

Dátum: 2024. szept 09. 19:00

Magyarországon is elindul a Mozgás Receptre program, amely nemzetközi példák alapján kívánja növelni a lakosság fizikai aktivitását. A program célja, hogy jelentősen csökkentse a soha nem mozgók számát és növelje azokét, akik elérik a WHO által javasolt minimális mozgásmennyiséget. A rendszert elsőként Új-Zélandon alkalmazták, de már Budapest XII. kerületében is évek óta sikerrel működik.

A BorsodChem lett Az Év Zöld Nagyvállalata

Dátum: 2024. szept 09. 15:12

Újabb rangos elismerésben részesült a BorsodChem Zrt. A vegyipari vállalat a Green Awards powered by Green Cloud pályázaton „Az Év Zöld Nagyvállalata” címmel gazdagodott. A díjat a cég képviseletben Liktor Dénes, Director EHS a Sustainable World konferencián vehette át.

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk