https://kolorline.hu/Közönségdíjas Az Ispotály

Közönségdíjas Az Ispotály

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Átütő sikert ért el Kovács István, a Kazincbarcikai Városi Televízió vágó-operatőr munkatársa az október 5. és 11. között megtartott komlói IV. Hét Domb Filmfesztiválon, melyet idén a koronavírus-járvány miatt csak online vetítés formájában követhetett a közönség.

A filmfesztivál újdonsága, hogy a szakmai zsűri mellett, a nézők első ízben szavazhattak kedvenc alkotásukra. Szabadúszó filmesként is tevékenykedő kollégánk „Az Ispotály” című ismeretterjesztő filmje óriási fölénnyel, 1122 vokssal nyerte meg a közönségszavazást.  A számos hazai filmfesztivált megjárt pályamű folyamatosan vezette a ranglistát, azonban a kiegyensúlyozottabb szavazás érdekében a szervezők az utolsó három napban elrejtették az eredményt. Ezek után jött az igazi öröm: október 10-én, az ugyancsak online formában lebonyolított ünnepélyes díjátadón elhangzott a várva-várt mondat, beérett a sok munka gyümölcse.


Fotó: Bodó József

Kovács István még az év első felében készített interjúban elárulta, hogy már több mint két éve követeti nyomon a Mályi Madármentő Állomás tevékenységét, de elfoglaltságai csak januárban tették lehetővé a film forgatását. Lelkes állatbarátként mindenkor szívén viseli az elesett állatok sorsát, így természetesen nem véletlen a témaválasztás.


A díj   Forrás: hetdombfesztival.hu

- A családdal, barátokkal együtt néztük szombaton az értékelést, s mikor elhangzott a nevem, hatalmas kő esett le a szívemről. Bevallom, volt bennem némi félsz, de végtelenül boldog vagyok. Ahogy nézem, a közönségdíjat eléggé különleges pozícióba helyezték a fesztivál szervezői, hiszen mindenhol a fődíjas alkotás mellett emelik ki „Az Ispotályt”. Pénzjutalom, oklevél és egy szobor jár a díjhoz. Ezenkívül a Vas megyében megrendezett, VAS-FILM fesztiválon szintén elnyertem a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat– tájékoztatott az alkotó.


Útban a mentés helyszínére   Fotó: Kovács István

Az Ispotály a Mályi madármentők téli időszakát dolgozza fel, azonban készül egy újabb film róluk, mely a mentőállomás nyári napjaiba enged betekintést. Az új film online megjelenése decemberben várható.


A kis "védencek"   Fotó: Kovács István

- Bízom benne, hogy a folytatás legkésőbb karácsonyra a nagyközönség elé kerül. Ez a film még nehezebb munka volt, mint az első rész, mert amellett, hogy egész nyáron forgattuk, sokkal akciódúsabb. Adódik ez abból, hogy nyáron szaporodnak meg igazán a madármentők feladatai. Emberpróbáló küldetés ez, amit magam is átéltem. A „Szárnyak sorsa” annyiban lesz összetettebb, hogy két szálon fut, lesz benne egy dokumentumfilmes vonal, illetve egy játékfilmes rész, amiben egy gólya mindennapjait láthatják a nézők. – zárta gondolatait kollégánk.

 

További híreink

Mozgás Receptre — háziorvosok ajánlják és írhatják fel a fizikai aktivitást

Dátum: 2024. szept 09. 19:00

Magyarországon is elindul a Mozgás Receptre program, amely nemzetközi példák alapján kívánja növelni a lakosság fizikai aktivitását. A program célja, hogy jelentősen csökkentse a soha nem mozgók számát és növelje azokét, akik elérik a WHO által javasolt minimális mozgásmennyiséget. A rendszert elsőként Új-Zélandon alkalmazták, de már Budapest XII. kerületében is évek óta sikerrel működik.

A BorsodChem lett Az Év Zöld Nagyvállalata

Dátum: 2024. szept 09. 15:12

Újabb rangos elismerésben részesült a BorsodChem Zrt. A vegyipari vállalat a Green Awards powered by Green Cloud pályázaton „Az Év Zöld Nagyvállalata” címmel gazdagodott. A díjat a cég képviseletben Liktor Dénes, Director EHS a Sustainable World konferencián vehette át.

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk