https://kolorline.hu/Közönségdíjas Az Ispotály

Közönségdíjas Az Ispotály

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Átütő sikert ért el Kovács István, a Kazincbarcikai Városi Televízió vágó-operatőr munkatársa az október 5. és 11. között megtartott komlói IV. Hét Domb Filmfesztiválon, melyet idén a koronavírus-járvány miatt csak online vetítés formájában követhetett a közönség.

A filmfesztivál újdonsága, hogy a szakmai zsűri mellett, a nézők első ízben szavazhattak kedvenc alkotásukra. Szabadúszó filmesként is tevékenykedő kollégánk „Az Ispotály” című ismeretterjesztő filmje óriási fölénnyel, 1122 vokssal nyerte meg a közönségszavazást.  A számos hazai filmfesztivált megjárt pályamű folyamatosan vezette a ranglistát, azonban a kiegyensúlyozottabb szavazás érdekében a szervezők az utolsó három napban elrejtették az eredményt. Ezek után jött az igazi öröm: október 10-én, az ugyancsak online formában lebonyolított ünnepélyes díjátadón elhangzott a várva-várt mondat, beérett a sok munka gyümölcse.


Fotó: Bodó József

Kovács István még az év első felében készített interjúban elárulta, hogy már több mint két éve követeti nyomon a Mályi Madármentő Állomás tevékenységét, de elfoglaltságai csak januárban tették lehetővé a film forgatását. Lelkes állatbarátként mindenkor szívén viseli az elesett állatok sorsát, így természetesen nem véletlen a témaválasztás.


A díj   Forrás: hetdombfesztival.hu

- A családdal, barátokkal együtt néztük szombaton az értékelést, s mikor elhangzott a nevem, hatalmas kő esett le a szívemről. Bevallom, volt bennem némi félsz, de végtelenül boldog vagyok. Ahogy nézem, a közönségdíjat eléggé különleges pozícióba helyezték a fesztivál szervezői, hiszen mindenhol a fődíjas alkotás mellett emelik ki „Az Ispotályt”. Pénzjutalom, oklevél és egy szobor jár a díjhoz. Ezenkívül a Vas megyében megrendezett, VAS-FILM fesztiválon szintén elnyertem a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat– tájékoztatott az alkotó.


Útban a mentés helyszínére   Fotó: Kovács István

Az Ispotály a Mályi madármentők téli időszakát dolgozza fel, azonban készül egy újabb film róluk, mely a mentőállomás nyári napjaiba enged betekintést. Az új film online megjelenése decemberben várható.


A kis "védencek"   Fotó: Kovács István

- Bízom benne, hogy a folytatás legkésőbb karácsonyra a nagyközönség elé kerül. Ez a film még nehezebb munka volt, mint az első rész, mert amellett, hogy egész nyáron forgattuk, sokkal akciódúsabb. Adódik ez abból, hogy nyáron szaporodnak meg igazán a madármentők feladatai. Emberpróbáló küldetés ez, amit magam is átéltem. A „Szárnyak sorsa” annyiban lesz összetettebb, hogy két szálon fut, lesz benne egy dokumentumfilmes vonal, illetve egy játékfilmes rész, amiben egy gólya mindennapjait láthatják a nézők. – zárta gondolatait kollégánk.

 

További híreink

Elmarad a Zorán - koncert

Dátum: 2020. okt 20. 15:46

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy COVID-19 érintettség miatt a 2020. október 22-ére hirdetett Zorán-koncert elmarad.

Pszichofitnesz, az életerőserkentő

Dátum: 2020. okt 20. 11:39

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott lélekmelegítő előadást az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 19-én.

Miskolc után gyöngyösi sikerek birkózásban

Dátum: 2020. okt 20. 10:06

A KVSE Birkózószakosztályának diák I-es és diák II-es korcsoportú sportolói október 18-án színvonalas, regionális szabad és kötött fogású versenyen vettek részt Gyöngyösön.

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

KolorTV élőben

Programajánló

ÚJ IDŐPONT – ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk