https://kolorline.hu/Caritas Hungarica-díjat kapott Jancsurák Lajosné Éva

Caritas Hungarica-díjat kapott Jancsurák Lajosné Éva

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az idei járványhelyzet többek között azt is megnehezítette, hogy a Katolikus Karitász méltó módon megköszönje önkénteseinek a hosszú évek óta önzetlenül végzett segítő szolgálatot. Központi ünnepség helyett ezért helyben adták át az arra érdemes önkénteseiknek a Caritas Hungarica-díjakat. Így történt ez Kazincbarcikán is, ahol november 15-én Tran Si Nghi Ferenc kazincbarcikai plébános adta át ünnepélyesen a díjat Janucsurák Lajosné Évának, a kazincbarcikai Karitász csoport alapító tagjának.

Jancsurák Lajosné az elmúlt 23 évben a karitatív munka minden területén kiemelkedő munkát végzett. Élen járt az adománygyűjtésnél, az élelmiszer segélyek elosztásánál, krízishelyzetek megoldásában. A karitász rendezvények megszervezésében és lebonyolításában mindenütt ott találjuk. Megemlítjük a farsangi jótékonysági bált, amelynek egyik fő mozgatója a műsorszervezéstől a teremrendezésen át a tombolatárgyak beszerzéséig. Az évente megrendezett Idősek Napja program aktív segítője. Rendszeresen látogatja a betegeket otthonaikban és a kórházban. Problémamegoldó képessége alkalmassá teszi nehéz helyzetekben lévő emberek gondjainak megoldására. Kedves modora, gondoskodó szeretete hamar megnyeri az idősebbek és fiatalok bizalmát. Ötödik éve a helyi Katolikus Egyházközség képviselő testületének tagja. Észrevételei, gondolatai hozzájárulnak egyházközségünk életének formálásához. 15 éve alapítója és vezetője a Karitász csoport mellett működő Nyugdíjas Klubnak. Tevékenysége által számos kirándulás, kiállítás megtekintése, szalonnasütés, kézműves foglalkozás, egészségügyi előadások, évente színházbérletek gazdagították az idősebb, nyugdíjas emberek életét. Gazdag, töretlen, kiemelkedő közösségi tevékenysége érdemessé teszi Caritas Hungarica-díjra.

További híreink

Mozgás Receptre — háziorvosok ajánlják és írhatják fel a fizikai aktivitást

Dátum: 2024. szept 09. 19:00

Magyarországon is elindul a Mozgás Receptre program, amely nemzetközi példák alapján kívánja növelni a lakosság fizikai aktivitását. A program célja, hogy jelentősen csökkentse a soha nem mozgók számát és növelje azokét, akik elérik a WHO által javasolt minimális mozgásmennyiséget. A rendszert elsőként Új-Zélandon alkalmazták, de már Budapest XII. kerületében is évek óta sikerrel működik.

A BorsodChem lett Az Év Zöld Nagyvállalata

Dátum: 2024. szept 09. 15:12

Újabb rangos elismerésben részesült a BorsodChem Zrt. A vegyipari vállalat a Green Awards powered by Green Cloud pályázaton „Az Év Zöld Nagyvállalata” címmel gazdagodott. A díjat a cég képviseletben Liktor Dénes, Director EHS a Sustainable World konferencián vehette át.

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk