https://kolorline.hu/Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az adventi időszakban decemberben 24 napon át kis videókkal járul hozzá a karácsonyi felkészülés meghittségéhez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézményben jelenleg nincsenek rendezvények, foglalkozások, de a munkatársak adventi naptárral, és más érdekességekkel készültek az olvasóknak, mely az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról érhető el.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és valamennyi fiókkönyvtárában ezekben a napokban a veszélyhelyzet idején nincsenek rendezvények és szünetelnek bizonyos szolgáltatások. A kölcsönzés sem a megszokott rendben zajlik, hiszen az olvasók előzetes igényei alapján az intézmények bejárata előtti ablaknál vehetik át és hozhatják vissza a könyveket. Mindezt hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között tehetik meg.

A könyvtárosok azonban arra is gondoltak, hogy az ilyenkor szokásos foglalkozások, programok mégis megvalósuljanak, ám ezúttal nem a bibliotékában, hanem a virtuális térben. A világhálón december 1. és 24. között az adventi kalendárium egy-egy szellemi meglepetést rejt. Mesék, különböző irodalmi művek hangzanak el, zenék csendülnek fel, de nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások sem, melynek során az ünnepi készülődéshez járulnak hozzá a kollégák. A könyvtárosok mellett az intézmény partnerei, valamint gyerekek is szerepelnek, megteremtve ezzel a karácsonyi készülődés meghittségét.

Természetesen a könyvtár más érdekességekkel is szolgál. Instagram-oldalán (megyeikonyvtarmiskolc) naponta adventi idézeteket találnak, valamint a könyvtár Facebook-oldalán sajtóhíreket olvashatnak megyei lapok régebbi számaiból.

Az említett adventi kalendárium ITT érhető el.

További híreink

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

Dátum: 2021. jan 27. 18:29

Új szolgáltatással bővült a NAV saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.

Kolorcity Kazincbarcika SC - kezdődik a szezon

Dátum: 2021. jan 27. 12:18

Január 31-én indul a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika csapata vasárnap, hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen kezdi meg az új szezont.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Dátum: 2021. jan 26. 16:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Félévet zártak az általános iskolák

Dátum: 2021. jan 26. 12:59

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorítások 2020 tavaszán az általános iskolákat is érintette, amely az idei tanévre is hatással volt, ennek ellenére sikeres félévet zárnak a kazincbarcikai általános iskolákban. A pandémia miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2021/2022-es tanévre történő beiskolázási program is.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk