https://kolorline.hu/Különös karácsony

Különös karácsony

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A koronavírus-járvány miatt egész évben rendhagyóan telt mindannyiunk élete. A karácsonyi készülődés és az ünnepi időszak is más, mint eddig megszoktuk. Kíváncsiak voltunk, hogyan képzelik az idei karácsonyt a kazincbarcikaiak, ezért megkérdeztük.

Illner Balázs

Illner Balázs

A karácsony túlságosan értékes ünnep a családunkban ahhoz, hogy bármilyen járványügyi helyzet vagy az erre reagáló intézkedés nagy mértékben befolyásolja az ünnepre való készülődésünket. Amennyire csak lehet, tartjuk magunkat azokhoz a hagyományokhoz, amiket az évek során kialakítottunk a családban: közösen díszítjük fel a lakásunkat. Idén már a kislányunk is kiveszi a részét a folyamatból, és úgy tapasztaltuk, hogy tetszik neki a közös lakáscsinosítás. Megbeszéljük a karácsonyi menüt, és a szükséges alapanyagokat szépen apránként beszerezzük hozzá. A kislányunkkal való mindennapi játékba is igyekszünk belevinni a karácsony témáját. Ilyen például, amikor karácsonyfa alakú mintákat vágunk ki papírból, majd ezeket díszítjük fel. Ide sorolhatom még a karácsonyi dalok éneklését, illetve a karácsonyi történetek mesélését. Vasárnap együtt gyújtjuk meg az adventi koszorúnkon az adott gyertyát. A vásárok hangulata hiányzik kicsit, de ez egy ilyen helyzet. Mint az látható, igyekszünk tehát mindent úgy csinálni, mint egy normális körülmények között zajló adventi időszakban. A járványügyi intézkedések csupán a családtagok látogatása kapcsán okoznak némi fejtörést, ugyanis figyelnünk kell arra, hogy este nyolc előtt hazaérjünk, de mégis elég időt töltsünk régebben látott szeretteinkkel is. Bízunk benne, hogy jövőre minden visszatér a normális kerekvágásba, és nem lesz szükség olyan szabályokra, amiket ebben az évben alapvetően figyelembe kell venni.

Szabó Éva

Szabó Éva

Mi már beszereztünk a karácsonyi ajándékot és a sütikhez valókat, és ezen a hétvégén díszítjük fel a lakást. Szerintem nálunk minden ugyanúgy lesz, mint az eddigi karácsonyok. Nem hagyjuk, hogy a mostani pandémiás helyzet elrontsa az ünnepi hangulat meghittségét. BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Balogh Edina

Balogh Edina

Az idei karácsony nem nagyon fog eltérni a korábbiaktól. Szűk család körben szoktunk ünnepelni, mivel nem nagy a család. Mindig élő fenyőt veszünk, szeretjük az illatát, és idén is így tervezzük, amit saját készítésű, horgolt díszekkel és hagyományos gömbökkel díszítünk. A karácsony elmaradhatatlan része a mézeskalács, idén is sütök majd, ajándékba, és ajándékkísérőnek is szoktam adni. Várjuk az ünnepeket, jó lesz egy kicsit végre megpihenni, kikapcsolódni, a téli szünet jó alkalom egy kis feltöltődésre, hogy újult erővel vághassunk neki az új évnek.

Pócsi Krisztina

Levike

Az idei év mindenben eltért az eddigiektől, ez az ünnepekre is hatással van, azonban fontos, hogy így se vesszen el a karácsony szelleme. A kisfiammal elkezdtük az idei készülődést, a mézeskalács és néhány papírdísz a fára már elkészült. Tekintettel a jelenlegi helyzetre, csak szűk családi körben tartjuk a karácsonyt, a távolabbi rokonoknak saját fényképes karácsonyi üdvözlőlapot készítettünk.

További híreink

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

Dátum: 2021. jan 27. 18:29

Új szolgáltatással bővült a NAV saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.

Kolorcity Kazincbarcika SC - kezdődik a szezon

Dátum: 2021. jan 27. 12:18

Január 31-én indul a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika csapata vasárnap, hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen kezdi meg az új szezont.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Dátum: 2021. jan 26. 16:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Félévet zártak az általános iskolák

Dátum: 2021. jan 26. 12:59

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorítások 2020 tavaszán az általános iskolákat is érintette, amely az idei tanévre is hatással volt, ennek ellenére sikeres félévet zárnak a kazincbarcikai általános iskolákban. A pandémia miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2021/2022-es tanévre történő beiskolázási program is.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk