https://kolorline.hu/Különös karácsony

Különös karácsony

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A koronavírus-járvány miatt egész évben rendhagyóan telt mindannyiunk élete. A karácsonyi készülődés és az ünnepi időszak is más, mint eddig megszoktuk. Kíváncsiak voltunk, hogyan képzelik az idei karácsonyt a kazincbarcikaiak, ezért megkérdeztük.

Illner Balázs

Illner Balázs

A karácsony túlságosan értékes ünnep a családunkban ahhoz, hogy bármilyen járványügyi helyzet vagy az erre reagáló intézkedés nagy mértékben befolyásolja az ünnepre való készülődésünket. Amennyire csak lehet, tartjuk magunkat azokhoz a hagyományokhoz, amiket az évek során kialakítottunk a családban: közösen díszítjük fel a lakásunkat. Idén már a kislányunk is kiveszi a részét a folyamatból, és úgy tapasztaltuk, hogy tetszik neki a közös lakáscsinosítás. Megbeszéljük a karácsonyi menüt, és a szükséges alapanyagokat szépen apránként beszerezzük hozzá. A kislányunkkal való mindennapi játékba is igyekszünk belevinni a karácsony témáját. Ilyen például, amikor karácsonyfa alakú mintákat vágunk ki papírból, majd ezeket díszítjük fel. Ide sorolhatom még a karácsonyi dalok éneklését, illetve a karácsonyi történetek mesélését. Vasárnap együtt gyújtjuk meg az adventi koszorúnkon az adott gyertyát. A vásárok hangulata hiányzik kicsit, de ez egy ilyen helyzet. Mint az látható, igyekszünk tehát mindent úgy csinálni, mint egy normális körülmények között zajló adventi időszakban. A járványügyi intézkedések csupán a családtagok látogatása kapcsán okoznak némi fejtörést, ugyanis figyelnünk kell arra, hogy este nyolc előtt hazaérjünk, de mégis elég időt töltsünk régebben látott szeretteinkkel is. Bízunk benne, hogy jövőre minden visszatér a normális kerekvágásba, és nem lesz szükség olyan szabályokra, amiket ebben az évben alapvetően figyelembe kell venni.

Szabó Éva

Szabó Éva

Mi már beszereztünk a karácsonyi ajándékot és a sütikhez valókat, és ezen a hétvégén díszítjük fel a lakást. Szerintem nálunk minden ugyanúgy lesz, mint az eddigi karácsonyok. Nem hagyjuk, hogy a mostani pandémiás helyzet elrontsa az ünnepi hangulat meghittségét. BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Balogh Edina

Balogh Edina

Az idei karácsony nem nagyon fog eltérni a korábbiaktól. Szűk család körben szoktunk ünnepelni, mivel nem nagy a család. Mindig élő fenyőt veszünk, szeretjük az illatát, és idén is így tervezzük, amit saját készítésű, horgolt díszekkel és hagyományos gömbökkel díszítünk. A karácsony elmaradhatatlan része a mézeskalács, idén is sütök majd, ajándékba, és ajándékkísérőnek is szoktam adni. Várjuk az ünnepeket, jó lesz egy kicsit végre megpihenni, kikapcsolódni, a téli szünet jó alkalom egy kis feltöltődésre, hogy újult erővel vághassunk neki az új évnek.

Pócsi Krisztina

Levike

Az idei év mindenben eltért az eddigiektől, ez az ünnepekre is hatással van, azonban fontos, hogy így se vesszen el a karácsony szelleme. A kisfiammal elkezdtük az idei készülődést, a mézeskalács és néhány papírdísz a fára már elkészült. Tekintettel a jelenlegi helyzetre, csak szűk családi körben tartjuk a karácsonyt, a távolabbi rokonoknak saját fényképes karácsonyi üdvözlőlapot készítettünk.

További híreink

Mozgás Receptre — háziorvosok ajánlják és írhatják fel a fizikai aktivitást

Dátum: 2024. szept 09. 19:00

Magyarországon is elindul a Mozgás Receptre program, amely nemzetközi példák alapján kívánja növelni a lakosság fizikai aktivitását. A program célja, hogy jelentősen csökkentse a soha nem mozgók számát és növelje azokét, akik elérik a WHO által javasolt minimális mozgásmennyiséget. A rendszert elsőként Új-Zélandon alkalmazták, de már Budapest XII. kerületében is évek óta sikerrel működik.

A BorsodChem lett Az Év Zöld Nagyvállalata

Dátum: 2024. szept 09. 15:12

Újabb rangos elismerésben részesült a BorsodChem Zrt. A vegyipari vállalat a Green Awards powered by Green Cloud pályázaton „Az Év Zöld Nagyvállalata” címmel gazdagodott. A díjat a cég képviseletben Liktor Dénes, Director EHS a Sustainable World konferencián vehette át.

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk