https://kolorline.hu/Különös karácsony

Különös karácsony

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A koronavírus-járvány miatt egész évben rendhagyóan telt mindannyiunk élete. A karácsonyi készülődés és az ünnepi időszak is más, mint eddig megszoktuk. Kíváncsiak voltunk, hogyan képzelik az idei karácsonyt a kazincbarcikaiak, ezért megkérdeztük.

Illner Balázs

Illner Balázs

A karácsony túlságosan értékes ünnep a családunkban ahhoz, hogy bármilyen járványügyi helyzet vagy az erre reagáló intézkedés nagy mértékben befolyásolja az ünnepre való készülődésünket. Amennyire csak lehet, tartjuk magunkat azokhoz a hagyományokhoz, amiket az évek során kialakítottunk a családban: közösen díszítjük fel a lakásunkat. Idén már a kislányunk is kiveszi a részét a folyamatból, és úgy tapasztaltuk, hogy tetszik neki a közös lakáscsinosítás. Megbeszéljük a karácsonyi menüt, és a szükséges alapanyagokat szépen apránként beszerezzük hozzá. A kislányunkkal való mindennapi játékba is igyekszünk belevinni a karácsony témáját. Ilyen például, amikor karácsonyfa alakú mintákat vágunk ki papírból, majd ezeket díszítjük fel. Ide sorolhatom még a karácsonyi dalok éneklését, illetve a karácsonyi történetek mesélését. Vasárnap együtt gyújtjuk meg az adventi koszorúnkon az adott gyertyát. A vásárok hangulata hiányzik kicsit, de ez egy ilyen helyzet. Mint az látható, igyekszünk tehát mindent úgy csinálni, mint egy normális körülmények között zajló adventi időszakban. A járványügyi intézkedések csupán a családtagok látogatása kapcsán okoznak némi fejtörést, ugyanis figyelnünk kell arra, hogy este nyolc előtt hazaérjünk, de mégis elég időt töltsünk régebben látott szeretteinkkel is. Bízunk benne, hogy jövőre minden visszatér a normális kerekvágásba, és nem lesz szükség olyan szabályokra, amiket ebben az évben alapvetően figyelembe kell venni.

Szabó Éva

Szabó Éva

Mi már beszereztünk a karácsonyi ajándékot és a sütikhez valókat, és ezen a hétvégén díszítjük fel a lakást. Szerintem nálunk minden ugyanúgy lesz, mint az eddigi karácsonyok. Nem hagyjuk, hogy a mostani pandémiás helyzet elrontsa az ünnepi hangulat meghittségét. BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Balogh Edina

Balogh Edina

Az idei karácsony nem nagyon fog eltérni a korábbiaktól. Szűk család körben szoktunk ünnepelni, mivel nem nagy a család. Mindig élő fenyőt veszünk, szeretjük az illatát, és idén is így tervezzük, amit saját készítésű, horgolt díszekkel és hagyományos gömbökkel díszítünk. A karácsony elmaradhatatlan része a mézeskalács, idén is sütök majd, ajándékba, és ajándékkísérőnek is szoktam adni. Várjuk az ünnepeket, jó lesz egy kicsit végre megpihenni, kikapcsolódni, a téli szünet jó alkalom egy kis feltöltődésre, hogy újult erővel vághassunk neki az új évnek.

Pócsi Krisztina

Levike

Az idei év mindenben eltért az eddigiektől, ez az ünnepekre is hatással van, azonban fontos, hogy így se vesszen el a karácsony szelleme. A kisfiammal elkezdtük az idei készülődést, a mézeskalács és néhány papírdísz a fára már elkészült. Tekintettel a jelenlegi helyzetre, csak szűk családi körben tartjuk a karácsonyt, a távolabbi rokonoknak saját fényképes karácsonyi üdvözlőlapot készítettünk.

További híreink

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk