https://kolorline.hu/Újabb telefonos csalás jelent meg

Újabb telefonos csalás jelent meg

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az „unokázós” csalások mellett újabb telefonos átveréssel próbálkoznak a bűnözők.

Az új módszer lényege, hogy a csaló telefonon törvényszéki végrehajtónak adja ki magát. Olyan tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott felet, melynek létéről ő nem is tud. A hívó fél állítja, hogyha a hívott fél aznap nem fizet, akkor lakására végrehajtókat fog küldeni értéktárgyak azonnali lefoglalása érdekében, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez.
A csalás kísérlete minden korosztályt érintően előfordulhat, nemcsak az időseknél.

Ne dőljenek be!

  • Végrehajtás során minden esetben hivatalosan keresik meg az eljárás alá vont személyt.

  • Nem telefonon zajlik az ügyintézés, különösen nem ismeretlen számról. 

  • A törvényszéki végrehajtók hivatalos jegyzéke elérhető a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatalos honlapján, az alábbi linken: https://www.mbvk.hu/nevjegyzek.php#t

  • Ha hasonló hívást kapnak, ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg a hivatkozott bíróságon arról, indult-e Önökkel szemben végrehajtási eljárás.

  • Ha ilyen gyanús hívást kapnak, kérjük hívják a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

 

Forrás: police.hu

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk