https://kolorline.hu/Magyar Korcsolyázás Napja

Magyar Korcsolyázás Napja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A Magyar Korcsolyázás Napját ünnepeljük február 22-én, hiszen 2018-ban ezen a napon nyerte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó. A jeles alkalomból a Barcika Art Kft. fotópályázatot hirdetett „Így sportolok télen!” címmel.

A korcsolyasport dicsőségfalán aranybetűs dátum 2018. 02. 22., amikor a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban. A történelmi teljesítmény előtt tisztelegve február 22-e a Magyar Korcsolyázás Napja lett. Liu Shaolin Sándor a következőképpen emlékszik erre a napra.


Fotók: HUNSKATE Média

Hogyan emlékszik vissza erre a nem mindennapi eseményre, milyen érzésekkel tért haza az olimpiáról?

Lassan 3 éve, hogy nyertünk, még mindig jó visszaemlékezni, mindig nagyon örülök, ha felteszik ezt a kérdést, hogyan emlékezek vissza erre az olimpiára. Vvolt benne jó és rossz is, de nemcsak a győzelmet kellene kiemelni az olimpiáról, hanem a küzdelmet is, az utat, mennyi idő alatt jutottunk el idáig, hogy egy téli olimpiáról aranyéremmel tudjunk hazaérni. Egy olimpiai aranyéremmel hazajönni fantasztikus érzés, és nagyon sokan mondják, hogy az olimpia egy sportoló számára nagyon különleges, viszont addig, ameddig nem éltem át, milyen részt venni egy olimpián, vagy olimpiai bajnokként hazajönni, addig el se tudtam képzelni, hogy tényleg milyen érzés.

Mit szól ahhoz, hogy a győzelmük után hivatalosan is február 22-e lett a Magyar Korcsolyázás Napja?

Nagyon jó érzés, és ha már nem leszek, akkor remélem utcát is fognak rólam elnevezni. Nagyon örülök, hogy ezt még így aktívan átélhetem, hiszen miattunk lett ez a nap és reméljük, hogy a jövőben még nagyobb lesz, hogy jövőre február 22-én mindenkinek lesz lehetősége akárcsak egy napig is korcsolyázni.

Sokan választják télen kikapcsolódásként, sportolásként a korcsolyázást. Hamarosan Kazincbarcikán is jégcsarnok fog épülni. Kiknek ajánlaná a gyorskorcsolyát?

Örülök, ha a mi sikerünk legalább egy pár százalékban is hozzásegítette ahhoz az embereket, hogy Kazincbarcikán egy jégpálya tudjon megépülni, az utánpótlás tudjon erősödni, valamint minél többen tudjanak korcsolyázni. Remélem, hogy majd a megnyitóra is meg fognak hívni, hogy részt vehessünk a jégpálya átadásán, mert az mindig jó élmény. Bízom benne, hogy minél többen fognak korcsolyázni a jövőben és mindenki minket akar majd megelőzni. Aki nagyon kitartó, szeret dolgozni és száguldozni az mindenképp próbálja ki a gyorskorcsolyát. Tényleg nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy eljussunk egy bizonyos sebességig, de megéri. Ha én újrakezdhetném, akkor mindent ugyanígy tennék, ahogy tettem, semmit nem változtatnék meg. Nagyon jó móka, néha tényleg rossz a jégpályán fagyoskodni, amit a mai napig sem szeretek, de ha valaki imád csúszkálni a jégen, akkor mindenféleképpen próbálja ki!

Most, hogy a koronavírus miatt zárva tartanak a jégpályák, hogyan edzenek, mennyi versenyük van?

Szerencsére a sportolásra, edzésekre megvannak a lehetőségek, a versenyek voltak háttérbe szorulva. Az idei szezonban két versenyünk lesz, volt egy Európa Bajnokság, és most fogunk utazni a világbajnokságra. A versenyekből nagy hiány volt, az nagyon hiányzott. Az itthoni életben szerencsére sok minden nem változott, talán több időnk volt edzeni, magunkkal foglalkozni, úgyhogy jobban átlátjuk a jövőt, miben és hova szeretnénk tovább fejlődni, de szerencsére tényleg nem változott semmi.

Mióta megnyerték az aranyat, van-e esetleg valami hagyományukk, szokásuk ezen a napon? Idén terveztek valamilyen különleges programot?

Az elmúlt két évben a városligeti műjégpályára mentünk ki korcsolyázni, amit idén sajnos nem fogunk tudni megtenni. Ezért szeretnék majd egy élő adást indítani, hogy egy kicsit közelebb kerüljek a rajongókhoz, szurkolókhoz és a támogatókhoz. Aznap én biztos korcsolyázni fogok, hiszen reggel edzésem lesz. Lehet, nem leszek majd olyan boldog, mert most igazán nehéz így. Versenyedzéseink vannak a versenyidőszak előtt, de nagyon örülök, hogy el tudunk menni végre megmérettetni magunkat.

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk