https://kolorline.hu/Gyerünk a szabadba!

Gyerünk a szabadba!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Lassan vége a télnek, jön a jó idő, egyre hosszabbak a nappalok, ébredezik a természet is. Remek alkalom, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül és a gyerekeinkkel együtt felfedezzük a „világot”, vagy csak játszunk egy jót a szabadban. Ehhez nem is kell elutazni, hiszen a várost körülvevő erdők, a Sajópart, a Herbolyai tavak, vagy akár a Csónakázó-tó és a Jubileumi park is remek célpont egy kis természetbúvárkodásra.

A kisebb gyerekek még rácsodálkoznak akár egy szép virágra, egy mászó bogárra vagy a földből kibújó gilisztára is. Számukra ez már önmagában is nagy élmény, hát még ha a felfedező út közben mesélünk is nekik arról, hogy mi történik most a természetben.
A nagyobb lurkók már komolyabb előkészületet igényelnek, érdemes a környéken fellelhető növényekből és állatokból felkészülnünk, vagy ha van okostelefonunk, magunkkal vinni. Egy nagyító és egy távcső is jól jöhet, hogy könnyebben beazonosíthassuk a túra során a virágokat, a bokrokat, a fákat, a bogarakat, a madarakat. Ha szerencsénk van, akkor nagyobb vadakat is sikerülhet becserkészni.
Gyűjthetünk közben „kincseket” is: faágakból, levelekből, termésekből, kavicsokból később otthoni program keretében készíthetünk képeket, asztali díszt, ami amellett, hogy remek móka, elkészítésük közben feleleveníthetjük vele a kirándulás élményét.
Ha lehetőség van rá, akkor fotókkal is örökítsük meg a pillanatokat, és ha például minden évszakban visszatérünk a kedvenc kirándulóhelyünkre, akkor karácsonyra az ezekből készült fotóalbummal meglephetjük a nagyit vagy akár a párunkat.
A kicsikkel együtt szőhetünk egy történetet, eljátszhatjuk otthon néhány plüssállat szereplésével a napunkat, újraélhetjük a kalandokat, amik minket értek, de ki is egészíthetjük plusz sztorikkal, bátran engedjük el a fantáziánkat! Az esti mesébe szintén belecsempészhetjük a barangolás egy-egy mozzanatát.

Focizik a család

Legyünk újra gyerekek!

Nincs nagyobb móka annál, mintha néhány órára átalakulunk gyerekké, és együtt labdázunk, tollasozunk, frizbizünk, vagy ugróiskolázunk csemeténkkel. Örök élményt szerzünk vele a gyermekünknek és önmagunknak is.
A labdajátékok tárháza kifogyhatatlan, idézzük fel az emlékeinket bátran! Ki ne szerette volna például a lábtengót, a falra dobálást, vagy csak simán a pattogtatást? Ezek nemcsak szórakoztatóak, de kortól függetlenül, remekül fejlesztik a mozgást és ügyességet, nem mellékesen pedig nekünk is jót tesz egy kis testedzés.
Ha pedig szusszanni szeretnénk egy kicsit, akkor elő az aszfaltkrétával! A lurkók imádnak alkotni, főként, ha egy egész placc a „vásznuk”. Rajzolhatunk együtt autópályát is, amely szintén leköti a gyerkőcöket, hiszen a kedvenc kisautójukat szívesen fogják tologatni rajta.
Amennyiben nagyobb terület áll a rendelkezésünkre, akkor kismotorral vagy rollerrel bejárható útvonalat is firkanthatunk nekik.
Ha már nagyobb a lányunk vagy a fiúnk, akkor használjuk ki, hogy van Kazincbarcikán kerékpárút, pattanjunk nyeregbe és tekerjük körbe a családdal a várost!

aszfaltrajz

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk