https://kolorline.hu/KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓÉPÜLETRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2021.

KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓÉPÜLETRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2021.

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

SZÍNEZZÜK TOVÁBB KAZINCBARCIKÁT!

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. pályázatot hirdet Kazincbarcikán található lakóépületre festhető és kivitelezhető tartós, kreatív 3D-s alkotás tervezésére. Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2020 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg, kreatív alkotások elhelyezésével.
A „Színezzük tovább Kazincbarcikát” program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02027 projektszámú pályázat támogatásával valósul meg.

JELENTKEZÉS
 

A pályázat nyilvános, amelyre
1.) művészeti, vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai, vagy egyetemi hallgatók, vagy
2.) művészeti, vagy művészetközvetítési területen szerzett, vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer
előtt kiállított felsőfokú oklevéllel, vagy
3.) legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők, vagy
4.) felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek.
Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával, a tárgy mezőben 3D feltüntetésével lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2021. április 30. (péntek) 22.00 óra.

A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó, a pályázati jelentkezési laphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges:
1.) hallgatói jogviszony esetén, három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást;
2.) ha van, oklevélmásolatot;
3.) aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek.

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a kerékpározáshoz. A falfestéssel és téralkotással kivitelezhető, tartós 3D kombinált alkotás által a kerékpározás előnyeinek kidomborításával célunk a környezettudatosság fontosságának hangsúlyozása. A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az épület környezetét. Kiálló térelemek, installációk megengedettek. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét elfoglalniuk. Az alkotáson védjegyoltalom alatt álló logók és feliratok nem szerepelhetnek. A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni.

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Tervezett falfelület:
Kazincbarcika, Mátyás király út 1-7.
A falfelület mérete: kb. 160 m2
A megvalósításhoz, a kiválasztott pályamű tekintetében a lakóközösség hozzájárulása is szükséges az elkészült kreatív tervek alapján!
A méretezett falfelület letölthető ITT

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA
 

A pályázóknak be kell nyújtaniuk:
- a megadott homlokzatra szánt pályaművet eredeti A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,
- a kitöltött és aláírt pályázati jelentkezési lapot és a fentebb megjelölt bizonyítványt, vagy hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot szkennelve.
A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza.

A bírálat főbb szempontjai:
- a Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés,
- a kerékpársport kreatív megjelenítése,
- kreativitás,
- kompozíciós elvek és részletmegoldások,
- kivitelezhetőség.
 

Eredményhirdetés: 2021. május 15.
A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve!
A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak: ITT

DÍJAZÁS
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka: nettó 800.000 forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályamű kivitelezésére garanciát nem vállal!

További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen!

házfal
 

házfal

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk