https://kolorline.hu/Apám kakasa – rajzpályázat gyerekeknek

Apám kakasa – rajzpályázat gyerekeknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

„Ej mi a kő! tyúkanyó, kend / A szobában lakik itt bent?” – ez még az Anyám tyúkja, Petőfi Sándor közismert versének első két sora. „Ej, mi a szösz, kakas szaki” – ez pedig a mai változat, Lackfi János Apám kakasa című versének első sora. A folytatás megtalálható Lackfi János és Vörös István Apám kakasa címmel megjelent kötetében. A népszerű klasszikusok tréfás átiratát tartalmazó összeállításból bármelyik vershez készíthet illusztrációt, aki részt vesz a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által meghirdetett Apám kakasa című pályázaton Borsod-Abaúj–Zemplén megye 1–8. osztályos tanulói vehetnek részt. Lackfi János és Vörös István Apám kakasa című kötetében megjelent versek közül bármelyikhez készíthetnek illusztrációt. A kép technikája szabadon választható, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használható. Csak azt kérik a szervezők: az alkotások mérete A/3-as legyen!

A rajzlap hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, osztályát, iskoláját, elérhetőségét, a költő nevét, a vers címét, a kategóriát (I. kategória: 1–4. osztály; II. kategória: 5–8.  osztály), és azt is rá kell írni, hogy művészeti képzésben részt vesz-e a tanuló.

A legszebb és legötletesebb alkotások készítői ajándékot kapnak.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2021. március 31.

Beküldhető postán (3501 Miskolc, Pf.: 176.) vagy beszkennelve a gyermek@rfmlib.hu e-mail-címre. Az illusztrációs pályázat eredménye 2021. április 8-tól elérhető a könyvtár honlapján (www.rfmlib.hu). A legsikerültebb alkotásokból – egyelőre – virtuális kiállítást rendez a könyvtár.

plakát

 

 

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk