Véget ért az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye
Az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye véget ért. A zsűri meghozta döntését az „Ízkavalkád” pályázatunk kapcsán. A versenyre spórolós ételrecepteket vártunk, amelynek anyagköltsége nem haladta meg adagonként az 500 forintot. A sok lelkes „szakács” által beküldött receptet három tagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Lövey Zoltán, Tóth Árpádné Rakaczki Ilona és Márton Istvánné.
Receptek érkeztek tájegységekre jellemzők, saját ötletek, elgondolások alapján összeállított, kaptunk újrahasznosított ételrecepteket, saját készítésű fűszerekkel ízesített, valamint hagyományos, és újragondolt ételekről, továbbá érkeztek azonos alapanyagokból különböző összeállításokban. A vállalkozó kedvű hölgyeken és urakon kívül pályáztak közösségek, de küldtek receptet Mohácsról is.
Nagyon alapos, részletes leírásokat kaptunk, valamint fotókat nemcsak a kész ételekről, hanem alapanyagokról, az elkészítés menetéről, előkészületekről egészen a tálalásig. Versenyen kívül pedig nagyon kreatív, mutatós tálalási ötleteket a húsvéti asztalra.
A sokszínű, izgalmas részleteket tartalmazó étel kreációból nem volt egyszerű kiválasztani a legjobbakat. A zsűrinek nagy kihívás volt rangsort felállítani, hiszen nem kóstolhattak, az értékelés kizárólag a receptek, a leírások, és fotók alapján történhetett. Ezért úgy döntöttek, hogy kicsit mellőzve a szigorú szakmaiságot, előtérbe helyezve a személyes találkozást helyettesítő virtuális játékot, figyelembe véve a kreativitást, az önálló ötleteket, a játékkedvet, és nem utolsó sorban a bátorságot, minden résztvevő jutalomban részesül, melyeket az Újkazinci Baráti Körön kívül támogatók biztosították. A személyes díjátadóra későbbi időpontban kerülhet sor, annak időpontjáról mindenkit a megadott elérhetőségen külön értesítünk, az emléklapokat pedig nyomtatható formában mellékelten megküldjük.
Köszönjük valamennyi pályázó munkáját, szívből gratulálunk, és minden résztvevőnek további örömteli főzést kívánunk!
Az idei évben a koronavírus veszélyhelyzet kapcsán számtalan dologról kell lemondanunk, viszont közösségünk számára fontos, hogy kapcsolatban maradjunk egymással, partnereinkkel. A személyes kapcsolatok és az így megélt közösségi élmények pótolhatatlanok, azt semmilyen virtuális tér nem helyettesítheti. Darwin szerint az alkalmazkodók azok, akik túlélnek, mi is igyekszünk, alkalmazkodunk az új kihívásokhoz, próbálunk minél több online közösségi eseményen részt venni, és szervezni. Kérjük figyeljétek híreinket az Újkazinci Baráti Kör oldalán, mert hamarosan indítjuk új játékunkat, a „Humor kavalkádot”.
A zsűri döntését az alábbi táblázat tartalmazza:
Recept/étel neve |
Díja |
Lábatlan tyúk újragondolva Sajómenti húsgombóc leves |
szendvicssütő |
Majonézes halsaláta |
gofrisütő |
Töltött krumpli Csőröge |
mérleg |
Baconba göngyölt csirke mell brokkolival Baconba göngyölt juhtúróval töltött datolya |
mérleg |
Töltött krumplis lángos |
gofrisütő |
Töltött sonka céklával Aszalt gyümölccsel, juhtúróval töltött csirke |
gofrisütő |
Póréhagymás csirkemáj, kusz-kusz Betyáros csirke bulgurral |
mérleg |
Gyümölcsös varázs Omlett Bigi módra |
vízforraló |
Kel-bomba torta Szalontüdő zsemlegombóccal |
kávédaráló |
Köröm pörkölt Gyros |
salátakészítő |
Sült csirkecomb árpagyönggyel |
serpenyő |
Káposztás bableves Krumplislángos |
vízforraló |
Betyáros húsgombóc |
citromfacsaró |
Krumplilángos hagyományos |
hámozó-reszelő szett |
Hájas tészta szilvalekvárral Krumplistészta |
reszelő + hámozó-reszelő szett |
Savanyú bableves füstölt csülökkel Máglyarakás |
reszelő + mézadagoló |
Hamis borjú paprikás teljes kiőrlésű lisztből készült nokedlivel |
szűrő |
Túróval töltött kifli Rakott kelkáposzta |
reszelő + mézadagoló |
Szabolcsi paprikás burgonya |
hámozó-reszelő szett |
Lapcsánka MAFÉKA |
Citromfacsaró + mézadagoló |
Almás palacsinta Hagyma leves |
fűszertartó + mézadagoló |
Lucskos káposzta Savanyú tojásleves |
Hámozó-reszelő szett + citromfacsaró |
Húsvéti asztalra készített cala |
hámozó-reszelő szett |
Forrás: Újkazinci Baráti Kör