https://kolorline.hu/Véget ért az Újkazinci Baráti Kör  első  online  receptversenye

Véget ért az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye véget ért. A zsűri meghozta döntését az „Ízkavalkád” pályázatunk kapcsán. A versenyre spórolós ételrecepteket vártunk, amelynek anyagköltsége nem haladta meg adagonként az 500 forintot. A sok lelkes „szakács” által beküldött receptet három tagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Lövey Zoltán, Tóth Árpádné Rakaczki Ilona és Márton Istvánné.

Receptek érkeztek   tájegységekre jellemzők,   saját ötletek, elgondolások alapján összeállított,    kaptunk újrahasznosított ételrecepteket,  saját készítésű fűszerekkel ízesített,  valamint hagyományos, és újragondolt ételekről,  továbbá érkeztek   azonos alapanyagokból különböző összeállításokban.  A vállalkozó kedvű hölgyeken és urakon kívül pályáztak közösségek,   de küldtek receptet Mohácsról is.

Nagyon alapos, részletes leírásokat kaptunk,  valamint fotókat nemcsak  a kész ételekről, hanem   alapanyagokról, az elkészítés  menetéről,  előkészületekről egészen a  tálalásig.  Versenyen kívül pedig  nagyon kreatív,   mutatós  tálalási ötleteket  a  húsvéti asztalra.

A  sokszínű, izgalmas részleteket tartalmazó étel kreációból nem volt egyszerű kiválasztani a legjobbakat.  A  zsűrinek nagy kihívás  volt  rangsort  felállítani,  hiszen nem kóstolhattak, az értékelés  kizárólag  a  receptek,  a leírások, és  fotók alapján történhetett.  Ezért   úgy döntöttek, hogy   kicsit mellőzve a  szigorú szakmaiságot,  előtérbe helyezve a  személyes  találkozást helyettesítő  virtuális  játékot,  figyelembe  véve a kreativitást,  az önálló ötleteket, a játékkedvet, és nem utolsó sorban a bátorságot,  minden résztvevő jutalomban részesül, melyeket   az Újkazinci Baráti Körön kívül támogatók biztosították.   A személyes díjátadóra későbbi időpontban kerülhet  sor, annak időpontjáról mindenkit a megadott  elérhetőségen külön értesítünk, az emléklapokat pedig nyomtatható formában mellékelten megküldjük.

Köszönjük valamennyi pályázó munkáját, szívből gratulálunk,  és minden résztvevőnek további örömteli főzést kívánunk!

Az idei évben a koronavírus veszélyhelyzet kapcsán számtalan dologról kell lemondanunk,  viszont közösségünk  számára  fontos, hogy  kapcsolatban maradjunk egymással, partnereinkkel.  A  személyes kapcsolatok és az így megélt közösségi élmények  pótolhatatlanok, azt semmilyen virtuális tér nem helyettesítheti.  Darwin szerint az alkalmazkodók azok, akik túlélnek, mi is igyekszünk,  alkalmazkodunk az új kihívásokhoz,  próbálunk minél több online  közösségi eseményen részt venni, és  szervezni.   Kérjük figyeljétek híreinket  az Újkazinci Baráti Kör  oldalán, mert hamarosan indítjuk új játékunkat,  a „Humor kavalkádot”.

 

A zsűri döntését az alábbi táblázat  tartalmazza:

 

  Recept/étel neve

   Díja

Lábatlan tyúk újragondolva

Sajómenti húsgombóc leves

 szendvicssütő

Majonézes halsaláta

gofrisütő

Töltött krumpli

Csőröge

mérleg

Baconba  göngyölt  csirke mell brokkolival

Baconba  göngyölt juhtúróval töltött  datolya

mérleg

Töltött krumplis lángos

gofrisütő

Töltött sonka céklával

Aszalt gyümölccsel, juhtúróval töltött csirke

gofrisütő

Póréhagymás  csirkemáj,  kusz-kusz

Betyáros  csirke  bulgurral

mérleg

Gyümölcsös  varázs

Omlett Bigi módra

vízforraló

Kel-bomba torta

Szalontüdő zsemlegombóccal

kávédaráló

Köröm pörkölt

Gyros

salátakészítő

Sült  csirkecomb  árpagyönggyel

serpenyő

Káposztás  bableves

Krumplislángos

vízforraló

Betyáros húsgombóc

citromfacsaró

Krumplilángos     hagyományos

hámozó-reszelő szett

Hájas tészta  szilvalekvárral

Krumplistészta

reszelő + hámozó-reszelő szett

Savanyú bableves füstölt  csülökkel

Máglyarakás

reszelő + mézadagoló

Hamis  borjú paprikás teljes kiőrlésű lisztből készült nokedlivel

szűrő

Túróval töltött kifli

Rakott kelkáposzta

reszelő + mézadagoló

Szabolcsi paprikás burgonya

hámozó-reszelő szett

Lapcsánka

MAFÉKA

Citromfacsaró + mézadagoló

Almás palacsinta

Hagyma leves

fűszertartó + mézadagoló

Lucskos káposzta      

Savanyú tojásleves                                    

Hámozó-reszelő szett + citromfacsaró

Húsvéti asztalra készített cala                     

hámozó-reszelő szett

 

Forrás: Újkazinci Baráti Kör

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk