https://kolorline.hu/Költészetnapi programok az online térben

Költészetnapi programok az online térben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ebben az évben sem tartják meg a költészetnapi megemlékezést az Óda című József Attila vers keletkezésének helyszínén, Lillafüreden. Programok most is lesznek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, valamint facebook-oldalán.

Az interneten megvalósuló rendezvényekbe ezúttal a központi könyvtár mellett a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR), valamint a fiókkönyvtárak is bekapcsolódnak.  A különböző költészetnapi kvízek, írókkal, költőkkel kapcsolatos játékok mellett természetesen az emlékezés sem maradhat el. Az elmúlt évek ünnepségeiből összeállított felvételeket nézhetnek meg az interneten. Megismerhetik az 1905. április 11-én született József Attila, és az 1900-ban ugyanezen a napon született Márai Sándor irodalmi munkásságát is. Fény derül arra, hogy milyen jelentős események történtek a költő születésének évében. A könyvtárosok jóvoltából megismerkedhetnek munkatársaink kedvenc József Attila verseivel, de lesz virtuális kiállítás az Apám kakasa című rajzpályázat alkotásaiból.

A József Attila Könyvtár költészetnapi totóval, könyvajánlóval, valamint a költő életéről szóló összeállítással jelentkezik facebook-oldalán. A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár a közösségi oldalán arra kéri az olvasókat, hogy készítsenek szelfit kedvenc magyar költőjükkel, valamint névadójuk, Szabó Lőrinc március 31-i születésnapjához kapcsolódóan arra is kíváncsiak, melyek az olvasók kedvenc Szabó Lőrinc versei. Egy különleges játékra is hívják az olvasókat, ugyanis idegen nyelvre lefordított József Attila verseket fordítanak vissza magyarra és így kell felismerni, melyikről van szó valójában. A Petőfi Sándor Könyvtár jóvoltából A magyar költészet gyöngyszemei elnevezésű virtuális kiállítást is megtekinthetik az interneten. A Móra Ferenc Könyvtár 11 kevésbé ismert József Attila verset mutat be facebook-oldalán. Természetesen a fiataloknak szóló totó sem maradhat el, hiszen a Tompa Mihály Könyvtár és a Kaffka Margit Könyvtár programjában gyermekversekkel és költészetnapi játékkal is találkozhatnak az érdeklődők.  A KSZR a www.bazkonyvtar.hu oldalon és a BAZ megyei KSZR a karantén idején facebook-oldalon Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez kötődő írókkal, költőkkel kapcsolatos játékra invitálja az irodalom szerelmeseit. Érdemes figyelni a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapját, a központi épület, valamint a fiókkönyvtárak közösségi oldalait.

További híreink

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 22. 11:18

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Ez - az erről szóló kormányrendelet szerint - rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk