https://kolorline.hu/Költészetnapi programok az online térben

Költészetnapi programok az online térben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ebben az évben sem tartják meg a költészetnapi megemlékezést az Óda című József Attila vers keletkezésének helyszínén, Lillafüreden. Programok most is lesznek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, valamint facebook-oldalán.

Az interneten megvalósuló rendezvényekbe ezúttal a központi könyvtár mellett a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR), valamint a fiókkönyvtárak is bekapcsolódnak.  A különböző költészetnapi kvízek, írókkal, költőkkel kapcsolatos játékok mellett természetesen az emlékezés sem maradhat el. Az elmúlt évek ünnepségeiből összeállított felvételeket nézhetnek meg az interneten. Megismerhetik az 1905. április 11-én született József Attila, és az 1900-ban ugyanezen a napon született Márai Sándor irodalmi munkásságát is. Fény derül arra, hogy milyen jelentős események történtek a költő születésének évében. A könyvtárosok jóvoltából megismerkedhetnek munkatársaink kedvenc József Attila verseivel, de lesz virtuális kiállítás az Apám kakasa című rajzpályázat alkotásaiból.

A József Attila Könyvtár költészetnapi totóval, könyvajánlóval, valamint a költő életéről szóló összeállítással jelentkezik facebook-oldalán. A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár a közösségi oldalán arra kéri az olvasókat, hogy készítsenek szelfit kedvenc magyar költőjükkel, valamint névadójuk, Szabó Lőrinc március 31-i születésnapjához kapcsolódóan arra is kíváncsiak, melyek az olvasók kedvenc Szabó Lőrinc versei. Egy különleges játékra is hívják az olvasókat, ugyanis idegen nyelvre lefordított József Attila verseket fordítanak vissza magyarra és így kell felismerni, melyikről van szó valójában. A Petőfi Sándor Könyvtár jóvoltából A magyar költészet gyöngyszemei elnevezésű virtuális kiállítást is megtekinthetik az interneten. A Móra Ferenc Könyvtár 11 kevésbé ismert József Attila verset mutat be facebook-oldalán. Természetesen a fiataloknak szóló totó sem maradhat el, hiszen a Tompa Mihály Könyvtár és a Kaffka Margit Könyvtár programjában gyermekversekkel és költészetnapi játékkal is találkozhatnak az érdeklődők.  A KSZR a www.bazkonyvtar.hu oldalon és a BAZ megyei KSZR a karantén idején facebook-oldalon Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez kötődő írókkal, költőkkel kapcsolatos játékra invitálja az irodalom szerelmeseit. Érdemes figyelni a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapját, a központi épület, valamint a fiókkönyvtárak közösségi oldalait.

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk