https://kolorline.hu/Ma van a Föld napja

Ma van a Föld napja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Világszerte évről évre különféle eseményekkel hívják fel a figyelmet bolygónk megóvására április 22-én a Föld napja alkalmából, melyet több mint 170 országban tartanak, köztük 1990 óta Magyarországon is.

Az első Föld napján, 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére több millió amerikai emelte fel a szavát a természetért. Ennek okán az USA-ban fontos változások indultak el, s szigorú törvények születtek többek között a levegő és a vizek védelmére.

Ezt követően, 1989-ben megalakult a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont, s 1990 óta minden évben erre a napra adja ki a washingtoni Worldwatch Institute éves jelentését a világ környezeti állapotáról „A világ helyzete” címmel. Magyarországon a Föld Napja Alapítványt környezetvédők 1990-ben alapították meg, s egy hírközpontot is létrehoztak az első magyar Föld napja eseményeinek koordinálására. Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek civil szervezetek, helyi önkormányzatok és iskolák.

A fotó forrása:  Schág Éva, a NASA kutatómérnöke

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk