https://kolorline.hu/Tavaszi bűnmegelőzés

Tavaszi bűnmegelőzés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A kikelet beköszöntével is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját.

A tavaszi időjárás kicsalja az embereket a szabadba, a kertbe, benépesülnek az üdülők, tanyák. Megkezdődnek a tavaszi munkák, de megjelenhetnek azok a bűnelkövetők, akik erre az alkalomra várnak és a könnyen megszerezhető zsákmány reményében megpróbálnak bejutni a házakba.

A tavaszi kerti munkákkal kapcsolatban a rendőrség az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat adja:  

  • Az ingatlan körüli kerítést tartsa mindig jó állapotban, és a kaput mindig zárja kulcsra!

  • Figyeljen arra, hogy a kertjében a bokrok, fák, sövények legyenek visszavágva, így elkerülve azt, hogy valaki észrevétlenül elbújhasson a kertjében!

  • Fontos, hogy az ingatlan nyílászárói jó állapotban legyenek, az ajtót mindig zárja kulcsra, és a kulcsokat tartsa távol az ajtótól, vagy az ablaktól!

  • Figyeljen a környezetére, legyen jó viszonyban szomszédaival, tartsák szemmel egymás értékeit. Tartson kapcsolatot a helyi rendőrökkel, a polgárőrség önkénteseivel, tájékozódjon a környezete történéseiről!

  • Tájékozódjon rendszeresen a vagyonvédelem lehetőségeiről. Ha van riasztója, használja is!

  • A munka végeztével a szerszámokat, kisgépeket zárja el, vagy vigye haza!

  • A hétvégi ház ajtaját napközben is – amikor kiskertben tartózkodnak – zárják be, mert nem biztos, hogy munka közben észreveszik a hívatlan látogatót!

 

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk