https://kolorline.hu/Szíves kupakgyűjtés

Szíves kupakgyűjtés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A Rendszeretők Környezetjavító Civilbarát Társaság megajándékozta Múcsony lakosságát. Az Egyesület az Egészségház előtt állította fel a műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló köztéri alkotást, mely már az első napon sikert aratott. A kupakgyűjtő szív elkészítését az egyesület mellett magánszemélyek és a Heinzler Gépgyártó Kft. segítették.

A kupakok gyűjtésének kettős funkciója van, egyrészt a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését, másrészt karitatív célok megvalósítását szolgálja. A társaság célja személyes példamutatással megóvni fizikai és szellemi környezetünket, tenni a környezetszennyezés és a környezetkárosítókkal szemben.
A műanyag kupakokat általában rajta hagyják a flakonokon, és úgy dobják ki, pedig azokat külön is lehet hasznosítani. Mint minden környezettudatos eljárásnak, ennek is az a célja, hogy ne gyarapodjon a kommunális hulladék mennyisége.
Az összegyűlt kupakok közvetett értékesítésével a beteg gyermekek gyógykezelésének támogatása valósulhat meg. A felhasználásból eredő összeg ugyan minimális, de mint mondani szokták sok kicsi sokra megy. Ezúton is köszönjük mindenkinek, hogy a kupakok gyűjtésével hozzájárulnak az egyesület céljainak megvalósításához.
A civil szervezet alapító tagjai kazincbarcikai és múcsonyi kötődésűek, ezért a tevékenységük látványos jeleit a város és a szomszédos nagyközség lakói tapasztalhatják. Terveik szerint hamarosan a kazincbarcikaiak is gazdagabbak lesznek egy ilyen kupakgyűjtő szívvel.

kupakgyűjtő

 

További híreink

Véradás az Egressyben

Dátum: 2021. jún 23. 14:29

A Magyar Vöröskereszt véradást szervez Kazincbarcikán, az Egressy Béni Művelődési Központban június 28-án, hétfőn 9:00 és 17:00 óra között.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk