https://kolorline.hu/Négy évtized atlétika két kötetben

Négy évtized atlétika két kötetben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Csorba Zoltán: Négy évtized atlétika című két kötetes könyvét mutatják be június 12-én, szombaton délelőtt 10 órától a miskolci Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban (Mindszent tér 2.). A kiadványban a magyar veterán atlétika kiválóságairól, rekordjairól, eredményeiről olvashatnak.

A miskolci szerző, Csorba Zoltán, aki maga is szenior sportoló már 10 évvel ezelőtt elhatározta, hogy feldolgozza a szenior magyar atlétika történetét. A kronológia 1977-ben kezdődik, amikor két kiváló sportoló, Kulcsár Gergely gerelyhajító, – aki háromszor 1960-ban, 1964-ben és 1968-ban volt olimpiai érmes –, valamint Farkas Mátyás, – aki a 1928-ban Amszterdamban tízpróbában, 8 évvel később 1936-ban a Garmisch-Partenkirchenben rendezett téli játékokon jégkorongban képviselte hazánkat – szerepelt nemzetközi veterán versenyeken. A könyvben a világ- és Európa bajnokságok mellett a nemzetközi viadalok és a magyar bajnokságok is helyet kapnak. Korabeli jegyzőkönyvek alapján összeállított eredménylisták és fényképek színesítik a kiadványt. Csorba Zoltánt a sportolói visszaemlékezések segítették munkájának elkészítésében. A kétkötetes könyvben az 1977 és 2020 közötti időszak legfontosabb veterán atlétikai eseményeit dolgozta fel a szerző. Az első kötet a sportág alapfogalmai mellett a történeti részt, míg a második az adattárat és a fényképgyűjteményt tartalmazza. A hiánypótló alkotás megemlékezik azokról az atléta családokról, amelyekből többen is szerepeltek a különböző szenior versenyeken. Pallay Sándorné és fia, Kornél Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kötődésű versenyzők, így elmondható, hogy szűkebb pátriánk kiválóságai is sikeresek voltak a magyar veterán atlétika történetének elmúlt négy évtizedében. A kötet a Bíbor Kiadó gondozásában, pályázati forrásból, valamint több cég és magánszemély támogatásának köszönhetően jelenhetett meg. A könyv a bemutatón megvásárolható és a dedikálja is a szerző, akivel Szaniszló Bálint, az Észak-Magyarország újságírója beszélget. A rendezvény előzetes regisztrációt követően védettségi kártyával látogatható, regisztrálni a www.rfmlib.hu honlapon, vagy a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár facebook-oldalán lehet.

További híreink

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 22. 11:18

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Ez - az erről szóló kormányrendelet szerint - rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk