https://kolorline.hu/Hogy meglepetések a nyaralás alatt érjék, és ne otthonába hazatérve!

Hogy meglepetések a nyaralás alatt érjék, és ne otthonába hazatérve!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) immár harmadik éve szervezi meg az „Európai Vagyonvédelmi Napot”, idén 2021. június 16-án. A tagállamokon átívelő kezdeményezés célja, hogy a nyaralások megkezdése előtt felhívja a figyelmet az otthonbiztonságra, a lakásbetörések megelőzésére, a különféle vagyonvédelmi eszközök, praktikák alkalmazásának fontosságára.

Ingatlanunk biztonságáért mi magunk tehetjük a legtöbbet! A kellemetlenségek elkerülésének érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is szeretné néhány tanáccsal segíteni az Önök nyugodt pihenését!

Otthonunk az az intim szféra, ahol maximális biztonságban szeretnénk érezni magunkat, kellemetlen meglepetések nélkül. A cél, hogy lakásunkba visszatérve ne egy feldúlt ingatlan várjon bennünket. Érdemes szem előtt tartanunk, hogy egy lakásbetörés alkalmával nem pusztán anyagi kár érhet bennünket, hanem pszichés trauma is.

  • A közösségi média nem utazási napló! Nem kell tudatnunk mindenkivel, hogy mikortól marad felügyelet nélkül a lakás! Gondoljuk át, hogy kikkel osztjuk meg üdülési információinkat!

  • Míg távol vagyunk, kérjünk meg egy megbízható szomszédot, családtagot, hogy látogassa rendszeresen és látványosan az ingatlant (húzza fel időnként a redőnyt, kapcsoljon villanyt, ürítse a postaládát stb.)!

  • A lakás védelméről (mechanikai, elektronikai, humán) anyagi lehetőségeinknek megfelelően gondoskodjunk. Ehhez hasznos információkat találhatunk például a http://bulisbiztonsag.hu/vagyonvedelem oldalon.

Otthonunk biztonsága mellett, ne feledkezzünk meg magunknál tartott értékeink védelméről sem! Amennyiben szórakozni megyünk, különösen ügyeljünk vagyontárgyaink biztonságára. A farzsebből, hátizsákból, táskából kikandikáló telefon, pénztárca, iratok jó lehetőséget teremtenek az alkalmi tolvajoknak, zsebtolvajoknak.

A fenti bűnmegelőzési kezdeményezéshez a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is csatlakozott, és a saját tartalmak gyártása mellett részt vett a közös európai kampányanyag megalkotásában is:
https://padlet.com/bunmegelozesikozpont/1d56ewe4dzidl3gl
https://www.youtube.com/watch?v=IvuegggFCAw
https://www.youtube.com/watch?v=RkQBzaNE2QA

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, hívja a 112-t, tegyen feljelentést!

Forrás: police.hu

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk