https://kolorline.hu/Légkondi nélkül a kánikulában – hogyan hűtsük le lakásunkat

Légkondi nélkül a kánikulában – hogyan hűtsük le lakásunkat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egyre melegebbek a nyári hónapok, a 30 fok feletti kánikula már nem okoz meglepetést. Ez az időjárás a legtöbb embert megviseli, és olyanok is vannak, akikre kifejezetten veszélyes lehet a nagy meleg, ám nem mindenkinek van lehetősége, vagy nem mindenki szeretné légkondicionálóval hűvösebbé tenni az otthonát a nagy melegben. Íme három tipp, hogyan hűtsük le lakásunkat légkondi nélkül.

Sötétítsünk!

A nyári napokon érdemes ezt az egyszerű módszert alkalmazni, hiszen a sötétítő függöny vagy redőny használata nap közben csökkenti a lakásunk felmelegedést. Egyszerű, hatásos trükk, és nem kell mást tennünk, mint reggel behúzni a függönyöket, lehúzni a redőnyöket, hogy a meleg lehetőség szerint ne szökjön be nagyon az otthonunkba.

Éjszaka viszont tárjuk ki az ablakokat és engedjük, hogy átmossa a hűs levegő a belső tereket. Az egyik legjobb módszer az otthonunk hűtésére az alapos szellőztetés, pontosabban a kereszthuzat. A keresztbe mozgó levegő ugyanis segít kicserélni a meleg és állott levegőt, így nemcsak hűvösebbnek, de frissebbnek is érezzük azt.

Szerezzünk be ventilátort!

A forró nyári napokon a ventilátorok is nélkülözhetetlenek. A ventilátor alapvetően nem hűti le a levegőt, de segít megmozgatni azt, így a páratartalomra is hatással van. A ventilátor használata során érdemes egy tálba jégkockákat, vagy jégakkut tenni majd ráirányítani a ventilátort, de figyelni kell arra, hogy a jég ne érjen közvetlenül hozzá. A kiáramló levegő a jeges hideget fogja tovább fújni, így néhány fokkal csökkenthetjük a lakás hőmérsékletét.

Növények a lakásba!

A szobanövények nemcsak otthonosabbá teszik a lakást, de a hőszabályozásban is nagy szerepet játszhatnak. Bizonyos növények, például amelyek kevésbé vízigényesek, a környezet páratartalmát is felhasználják, a szárazabb levegő pedig elviselhetőbbé teszi a hőséget.

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk