https://kolorline.hu/Légkondi nélkül a kánikulában – hogyan hűtsük le lakásunkat

Légkondi nélkül a kánikulában – hogyan hűtsük le lakásunkat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egyre melegebbek a nyári hónapok, a 30 fok feletti kánikula már nem okoz meglepetést. Ez az időjárás a legtöbb embert megviseli, és olyanok is vannak, akikre kifejezetten veszélyes lehet a nagy meleg, ám nem mindenkinek van lehetősége, vagy nem mindenki szeretné légkondicionálóval hűvösebbé tenni az otthonát a nagy melegben. Íme három tipp, hogyan hűtsük le lakásunkat légkondi nélkül.

Sötétítsünk!

A nyári napokon érdemes ezt az egyszerű módszert alkalmazni, hiszen a sötétítő függöny vagy redőny használata nap közben csökkenti a lakásunk felmelegedést. Egyszerű, hatásos trükk, és nem kell mást tennünk, mint reggel behúzni a függönyöket, lehúzni a redőnyöket, hogy a meleg lehetőség szerint ne szökjön be nagyon az otthonunkba.

Éjszaka viszont tárjuk ki az ablakokat és engedjük, hogy átmossa a hűs levegő a belső tereket. Az egyik legjobb módszer az otthonunk hűtésére az alapos szellőztetés, pontosabban a kereszthuzat. A keresztbe mozgó levegő ugyanis segít kicserélni a meleg és állott levegőt, így nemcsak hűvösebbnek, de frissebbnek is érezzük azt.

Szerezzünk be ventilátort!

A forró nyári napokon a ventilátorok is nélkülözhetetlenek. A ventilátor alapvetően nem hűti le a levegőt, de segít megmozgatni azt, így a páratartalomra is hatással van. A ventilátor használata során érdemes egy tálba jégkockákat, vagy jégakkut tenni majd ráirányítani a ventilátort, de figyelni kell arra, hogy a jég ne érjen közvetlenül hozzá. A kiáramló levegő a jeges hideget fogja tovább fújni, így néhány fokkal csökkenthetjük a lakás hőmérsékletét.

Növények a lakásba!

A szobanövények nemcsak otthonosabbá teszik a lakást, de a hőszabályozásban is nagy szerepet játszhatnak. Bizonyos növények, például amelyek kevésbé vízigényesek, a környezet páratartalmát is felhasználják, a szárazabb levegő pedig elviselhetőbbé teszi a hőséget.

További híreink

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Dátum: 2022. aug 11. 16:38

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

A Barcika Szolg Kft. közleménye melegvíz szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2022. aug 11. 08:17

Értesítjük a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő Fűtőerőmű egyes berendezéseinek cseréje, illetve karbantartása, valamint a Barcika Szolg Kft. által a városi távhővezeték-rendszeren tervezett munkavégzés miatt 2022. augusztus 22-én 06:00 órától várhatóan 2022. augusztus 25-én 10:00 óráig a távhőszolgáltatás – ezáltal a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz szolgáltatás - a teljes városban szünetel.

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Dátum: 2022. aug 10. 17:48

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A KolorFesztiválon folytatódik a határvadász toborzás

Dátum: 2022. aug 10. 16:52

Kazincbarcikán, a KolorFesztiválon folytatódik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság határvadászokat toborzó kampánya augusztus 11-én, 12-én, 13-án a Mezey István Művészeti Központ udvarán, 18-án és 19-én a Fő téren, valamint a BorsdoChem Kolorfutás Night-on.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ ÉS HÁRS VIKTOR ESTJE

EDELÉNY, L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY KERTJE

GROUP’N’SWING

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ udvara

FÉNYFESTÉS

Kazincbarcika, Fő tér, Polgármesteri Hivatal épülete

Szavazás

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázat közönségszavazása

Grubánovits Attila: Mátyás király

(8) szavazat

Grubánovits Attila: Látványterv

(10) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Túléléskamra

(14) szavazat

Csikó Emőke: A Föld utolsó órája

(110) szavazat

Csovics-Mata Eszter: Zöld város koncepció

(254) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Zöldfal

(22) szavazat

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Reklám

Facebook

Szurkoljunk