https://kolorline.hu/Megvannak a Hahó könyvtár(s)ak vetélkedő nyertesei

Megvannak a Hahó könyvtár(s)ak vetélkedő nyertesei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdette a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A járványveszély miatt a szóbeli döntő helyett kisfilmet forgattak a gyerekek, és az eredetileg ajánlott táborozás helyett egynapos autóbuszos kirándulásra indulnak július 12-én a nyertes csapatok.

A nyertes csapatok a következők: 4 Ász (Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Miskolc), A könyvtár szülöttei (Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI Kaffka Margit Általános és Alapfokú  Művészeti Tagiskolája, Miskolc). A Planéta őrzői (Koncz József Általános Iskola és AMI, Bőcs), Csipolínó (Szent Mihály Katolikus Általános Iskola Tagiskolája, Serényfalva), Éjszakai Baglyok (Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola, Miskolc), Kazinczys Könyvmolyok (Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros), Könyvhackerek (Avastetői Széchenyi István Általános Iskola, Miskolc); Mini Könyvtárosok (ÓMI Városi Könyvtár, Ózd); Olvasótársak (Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Miskolctapolcai Tagiskolája, Miskolc), Ózdi Olvasó Macik (Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központ, Ózd), Vasváros Könyvtársak (Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központ, Ózd), Zöld Ifjak (Gesztelyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gesztely).

Az idén autóbuszos kirándulást nyertek a játékban részt vett, legeredményesebben szereplő csapatok. A fiatalok útja Bogácsra vezet, ahol a könyvtárban találkozhatnak Vig Balázs meseíróval. A díjkiosztás után egy úgynevezett „szafaribuszos” túrán Cserépváralja környékének legérdekesebb látnivalóit ismerhetik meg.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk