https://kolorline.hu/Megvannak a Hahó könyvtár(s)ak vetélkedő nyertesei

Megvannak a Hahó könyvtár(s)ak vetélkedő nyertesei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdette a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A járványveszély miatt a szóbeli döntő helyett kisfilmet forgattak a gyerekek, és az eredetileg ajánlott táborozás helyett egynapos autóbuszos kirándulásra indulnak július 12-én a nyertes csapatok.

A nyertes csapatok a következők: 4 Ász (Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Miskolc), A könyvtár szülöttei (Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI Kaffka Margit Általános és Alapfokú  Művészeti Tagiskolája, Miskolc). A Planéta őrzői (Koncz József Általános Iskola és AMI, Bőcs), Csipolínó (Szent Mihály Katolikus Általános Iskola Tagiskolája, Serényfalva), Éjszakai Baglyok (Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola, Miskolc), Kazinczys Könyvmolyok (Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros), Könyvhackerek (Avastetői Széchenyi István Általános Iskola, Miskolc); Mini Könyvtárosok (ÓMI Városi Könyvtár, Ózd); Olvasótársak (Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Miskolctapolcai Tagiskolája, Miskolc), Ózdi Olvasó Macik (Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központ, Ózd), Vasváros Könyvtársak (Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központ, Ózd), Zöld Ifjak (Gesztelyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gesztely).

Az idén autóbuszos kirándulást nyertek a játékban részt vett, legeredményesebben szereplő csapatok. A fiatalok útja Bogácsra vezet, ahol a könyvtárban találkozhatnak Vig Balázs meseíróval. A díjkiosztás után egy úgynevezett „szafaribuszos” túrán Cserépváralja környékének legérdekesebb látnivalóit ismerhetik meg.

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk