https://kolorline.hu/A megye legszebb könyveit keresik

A megye legszebb könyveit keresik

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 elnevezésű versenyét. A felhívásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadó által megjelentetett, vagy a megyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni.

A Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 versenyre az előző két évben (2019-ben és 2020-ban) megjelent kötetekkel lehet nevezni 2021. augusztus 16-ig. Kiadó alatt nemcsak az úgynevezett „kiadóvállalatot”, hanem a könyv tényleges kiadóját pl. önkormányzatot, intézményt, esetleg magánszemélyt is értünk, így a könyvtár az ő jelentkezésüket is várja. A versenybe nevezhető könyvek száma nincs korlátozva, és nevezési díjat sem kell fizetni. A versenyre kitöltött, és a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címre elektronikusan elküldött nevezési lappal lehet jelentkezni, a kiválasztott könyv, vagy könyvek két példányát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.) kell eljuttatni. A nevezési lapot, a könyvtár honlapjáról (www.rfmlib.hu) lehet letölteni.

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a grémium a könyvek tartalmát nem – csak a külső, a megjelenés minőségét értékeli. A díjazásra érdemes kötetek készítői kortárs képzőművészeti alkotást és oklevelet kapnak. Természetesen a közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a Könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2021. szeptember 2-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt lesz a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A versenyről további információt a 46/503-120-as telefonszámon, valamint a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címen Bukta Szabinától, vagy Csernikovics Grétától kérhető.

kötve fűzve

 

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk