https://kolorline.hu/A megye legszebb könyveit keresik

A megye legszebb könyveit keresik

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 elnevezésű versenyét. A felhívásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadó által megjelentetett, vagy a megyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni.

A Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 versenyre az előző két évben (2019-ben és 2020-ban) megjelent kötetekkel lehet nevezni 2021. augusztus 16-ig. Kiadó alatt nemcsak az úgynevezett „kiadóvállalatot”, hanem a könyv tényleges kiadóját pl. önkormányzatot, intézményt, esetleg magánszemélyt is értünk, így a könyvtár az ő jelentkezésüket is várja. A versenybe nevezhető könyvek száma nincs korlátozva, és nevezési díjat sem kell fizetni. A versenyre kitöltött, és a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címre elektronikusan elküldött nevezési lappal lehet jelentkezni, a kiválasztott könyv, vagy könyvek két példányát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.) kell eljuttatni. A nevezési lapot, a könyvtár honlapjáról (www.rfmlib.hu) lehet letölteni.

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a grémium a könyvek tartalmát nem – csak a külső, a megjelenés minőségét értékeli. A díjazásra érdemes kötetek készítői kortárs képzőművészeti alkotást és oklevelet kapnak. Természetesen a közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a Könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2021. szeptember 2-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt lesz a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A versenyről további információt a 46/503-120-as telefonszámon, valamint a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címen Bukta Szabinától, vagy Csernikovics Grétától kérhető.

kötve fűzve

 

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk