https://kolorline.hu/Napközis táborok a könyvtárban

Napközis táborok a könyvtárban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is várja napközis táborába az érdeklődő gyerekeket. A központi épületben zajló egy hétig tartó esemény ugyan pénteken véget ért, de három fiókkönyvtár augusztusban ismét várja a jelentkezőket.

megyei

A napokban ért véget a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében zajló Szünidei mozaik elnevezésű napközis tábor. Az öt napig tartó eseményen 25 általános iskolás alsó tagozatos kisdiák vett részt. A programban nemcsak különböző foglalkozások, hanem kirándulások is szerepeltek. A fiatalok megismerkedhettek a könyvtárral, betekintést nyerhettek annak mindennapjaiba. Kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint a játékok és a mesék sem maradhattak el. Az egy hét során Csorba Piroska költővel is megismerkedhettek, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar munkájába is bepillanthattak, ahol a hangszerek világa valósággal elbűvölte a gyerekeket. A korábbi évekhez hasonlóan most sem maradt el a Baráthegyi Majorság Erdei Iskolájába és a Vadasparkba tett látogatás sem. Az öt nap során a gyerekek számos élménnyel gazdagodtak és már most várják a következő évi tábort. Azonban azoknak sem kell csüggedniük, akik erről az alkalomról most lemaradtak, hiszen az intézmény három fiókkönyvtára a József Attila Könyvtár, a Petőfi Sándor Könyvtár és a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár is várja a 7-12 éves korosztály jelentkezését táborába 2021. augusztus 23-27. között. A három helyszínen kreatív foglalkozásokkal, mese délelőttel, játékokkal és kirándulásokkal várják az érdeklődőket. Jelentkezni 2021. augusztus 2-án, hétfőn 12 óráig a fiókkönyvtárak e-mail-címén (jozsefkvt@rfmlib.hu, petofikvt@rfmlib.hu és szabolib@rfmlib.hu) lehet.

megyei

gyerektábor

gyerektábor

plakát

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk